ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρίντεζης στο Sport24.gr: "Σκληροί στην άμυνα, ταλέντο στην επίθεση"

Πρίντεζης στο Sport24.gr: "Σκληροί στην άμυνα, ταλέντο στην επίθεση"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στο Sport24.gr, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός τη νέα σεζόν θέλει να παρουσιαστεί πιο σκληρός στην άμυνα, αξιοποιώντας το ταλέντο του στην επίθεση. Το σχόλιο του για Αγραβάνη-Τσαϊρέλη.

Κατά την διάρκεια της Media Day της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στο Sport24.gr για την ομάδα της νέας σεζόν.

Τα λεγόμενα του υπαρχηγού των ερυθρολεύκων έχουν πάντα ενδιαφέρον. Μιλάει συγκεκριμένα και με ωριμότητα. Αναλύει και εξηγεί, δημιουργώντας σου εικόνες για τη νέα ομάδα. Γνωρίζει τον μπασκετικό Ολυμπιακό καλύτερα από τον καθένα και η άποψη του έχει πάντα ενδιαφέρον.

Ο 30χρονος πάουερ-φόργουορντ τόνισε πως η φιλοσοφία της ομάδας παραμένει ίδια, επεσήμανε πως στόχος του Ολυμπιακού είναι να γίνει πιο σκληρός στην άμυνα, αξιοποιώντας το ταλέντο των παικτών του στην επίθεση, είτε σε καταστάσεις αιφνιδιασμού, είτε σε σετ-παιχνίδι. Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη του για τους δύο παίκτες που έρχονται από πίσω του στη θέση "4", για τους Δημήτρη Αγραβάνη και Μιχάλη Τσαϊρέλη. "Να είμαστε απολύτως έτοιμοι όταν πρέπει", σχολίασε μεταξύ άλλων.

Πρίντεζης στο Sport24.gr: "Σκληροί στην άμυνα, ταλέντο στην επίθεση"

Η συνέντευξη του Γιώργου Πρίντεζη στο Sport24.gr:

-Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον νέο Ολυμπιακό; Τι ζητάει ο κόουτς από εσάς φέτος;

Θεωρώ ότι πάνω-κάτω ο κόουτς προσπαθεί να κρατήσει την ίδια φιλοσοφία με πέρσι. Ταυτόχρονα όμως, τόσο με την παρουσία των παλαιότερων παικτών που γνωρίζουν καλύτερα την ομάδα και τον τρόπο του παιχνιδιού της, όσο και με την βοήθεια των καινούριων παιδιών, θέλει να δημιουργήσει έναν Ολυμπιακό ο οποίος θα παίζει ακόμη περισσότερο σκληρή άμυνα.

Το παιχνίδι μας ξεκινά από την άμυνα και από εκεί θέλει να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο, επιδιώκοντας το γρήγορο τρανζίσιον παιχνίδι. Θέλει στην επίθεση να βγάλουμε το ταλέντο μας, αυτό που διαθέτουμε σαν ομάδα, αλλά και το ταλέντο του κάθε παίκτη στην επίθεση.

Γενικά, θέλει να ρίξουμε ακόμη περισσότερο τους μέσους όρους μας στην άμυνα, να δεχόμαστε δηλαδή ακόμη λιγότερους πόντους. Την περασμένη σεζόν θεωρώ πως σε αυτόν τον τομέα κάναμε πάρα πολύ καλή δουλειά. Δεν τρώγαμε πάνω από 70-72 πόντους. Και φέτος πιστεύω πως μπορούμε να τα πάμε ακόμη καλύτερα στην άμυνα. Θεωρώ πως σε γενικές γραμμές αυτός είναι και ο σκοπός του προπονητή. Να είμαστε σκληροί σαν ομάδα, πειθαρχημένοι, με κανόνες, με ρόλους. Να βγάζει η ομάδα μία υγεία, αλλά και μία σωστή χημεία, μέσω της σωστής δουλειάς.

Πρίντεζης στο Sport24.gr: "Σκληροί στην άμυνα, ταλέντο στην επίθεση"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Στην επίθεση πως θα λειτουργήσει ο Ολυμπιακός; Θα τρέξει περισσότερο ή θα κινηθεί περισσότερο σε σετ-παιχνίδι;

"Θεωρώ πως σαν ομάδα διαθέτουμε ταλέντο να παίξαμε καλά και στα δύο, τόσο στο γρήγορο παιχνίδι στο τρανζίσιον, όσο και στο σετ-παιχνίδι στο μισό γήπεδο. Μπορούμε να αντεπεξέλθουμε και στα δύο στυλ. Τα καινούρια παιδιά που έχουν έρθει διαθέτουν αθλητικότητα και βγάζουν μπόλικη ενέργεια. Η καλή άμυνα και η ασφάλιση στο ριμπάουντ πίσω, θα μας δώσει την δυνατότητα να τρέξουμε μπροστά στο ανοιχτό γήπεδο.

Και μπορούμε να τρέξουμε καλά στο τρανζίσιον, βγάζοντας ενέργεια, βγάζοντας εύκολους αιφνιδιασμούς ώστε να φτάσουμε στο εύκολο καλάθι. Τα τελευταία χρόνια άλλωστε το έχουμε αποδείξει πως σε αυτό το στυλ παιχνιδιού είμαστε εξαιρετικοί. Όσον αφορά το σετ-παιχνίδι, στο "πέντε εναντίον πέντε", έχουμε και εκεί ταλέντο ώστε να τα καταφέρουμε. Πρέπει όμως πρώτα να δουλέψουμε σκληρά στις προπονήσεις σε αυτό το κομμάτι. Πέρσι θεωρώ πως ήμασταν αρκετά καλοί στο σετ-παιχνίδι και φέτος μπορούμε να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι".

Πρίντεζης στο Sport24.gr: "Σκληροί στην άμυνα, ταλέντο στην επίθεση"

-Γιώργο, είσαι ένα από τα καλύτερα "4άρια" στην Ευρώπη και φέτος θα έχει από πίσω σου δύο Έλληνες παίκτες, τους Τσαϊρέλη και Αγραβάνη, καθώς η ομάδα αποφάσισε να μην αντικαταστήσει τον Πέτγουεϊ. Τους γνωρίζεις αρκετά καλά. Ποια είναι η άποψη σου για εκείνους; Πιστεύεις πως μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά φέτος την ομάδα;

"Για να τους εμπιστεύεται ο προπονητής εκείνος ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Από εκεί και πέρα θέλω να πω ότι εγώ προσωπικά εμπιστεύομαι πάρα πολύ τη γνώμη και την άποψη του προπονητή. Να ξέρετε πως ό,τι κάνει ο κόουτς δεν το κάνει τυχαία. Και ο Αγραβάνης, αλλά και ο Τσαϊρέλης, είναι καλοί παίκτες.

Ο Τσαϊρέλης, για παράδειγμα, έχει γεμάτη σεζόν στην Α1 πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις, ενώ έχει παίξει και στο ισπανικό πρωτάθλημα. Έχει αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο. Πέρσι, ήταν λίγο άτυχος γιατί είχε πρόβλημα με τραυματισμό. Ο Τσαϊρέλης είναι καλός παίκτης, έχει ταλέντο, έχει τεχνική και θεωρώ πως με το παιχνίδι μπορεί να βοηθήσει να προσφέρει αρκετά σε αυτή την ομάδα.

Ο Αγραβάνης πέρσι έδειξε αρκετά καλά δείγματα γραφής. Ξέρει τι μπορεί να κάνει. Νομίζω πως με τον Αγραβάνη ταιριάζουμε αγωνιστικά ο ένας με τον άλλον, αλληλοσυμπληρωνόμαστε. Δηλαδή, ο ένας μπορεί να δώσει πράγματα, είτε στην επίθεση, είτε στην άμυνα, που ο άλλος δεν μπορεί να δώσει. Δουλεύει αρκετά και προσπαθεί. Από εκεί και πέρα είναι στο χέρι του να καταφέρει να πετύχει και να βοηθήσει την ομάδα ώστε να πετύχει τους στόχους της. Θα πρέπει να καταλάβει το τι χρειάζεται η ομάδα από αυτόν όπως και η ομάδα το τι χρειάζεται από εκείνον".

Πρίντεζης στο Sport24.gr: "Σκληροί στην άμυνα, ταλέντο στην επίθεση"
INTIME SPORTS

-Έρχονται και τα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό αρκετά νωρίς. Υπάρχει πίεση ώστε να είστε έτοιμοι όσο πιο σύντομα γίνεται; Είναι πρόβλημα ότι όλοι μαζί είστε λίγο χρονικό διάστημα;

"Νομίζω πως όλα είναι στο μυαλό. Μέχρι τότε θα έχουμε δώσει όλοι μαζί ένα-δύο φιλικά. Από εκεί και πέρα θα έχουμε ένα γεμάτο 10ημερο ώστε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για το πρώτο ματς, για το νοκ-άουτ παιχνίδι για το Κύπελλο. Το Σάββατο θα αντιμετωπίσουμε και τον Αρκαδικό, ένα φιλικό που θα παίξουμε όλοι μαζί για πρώτη φορά.

Εγώ και ο Μπίλις (Σπανούλης) δεν έχουμε παίξει με όλους μαζί, αλλά γνωρίζουμε αρκετά καλά την ομάδα από την πέρσι. Ο Μάντζαρης έχει δώσει κάποια φιλικά και έχει μπει στο κλίμα, ο Χάκετ είναι ένας παίκτης έμπειρος που δεν θα έχει πρόβλημα προσαρμογής, ενώ και ο Μιλουτίνοφ είδαμε πως από το πρώτο του φιλικό ματς έδειξε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση, καθώς τα πήγε αρκετά καλά. Δεν θα έχει και εκείνος πρόβλημα προσαρμογής".

Πρίντεζης στο Sport24.gr: "Σκληροί στην άμυνα, ταλέντο στην επίθεση"

-Εμπειρικά, πως θα πρέπει να διαχειριστεί ο Ολυμπιακός την σεζόν για να πετύχει τους στόχους του; Τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά.

"Νομίζω πως τόσο ο κόσμος, όσο και όλοι μας στον Ολυμπιακό, τα τελευταία χρόνια έχουμε μάθει καλά πως η σεζόν είναι αρκετά μεγάλη. Γενικότερα, και στην χώρα μας, αλλά και σε αυτή την ομάδα, κάθε μέρα, αν μπορώ να το πω έτσι, κρίνεσαι! Κάθε μέρα θα πρέπει να δουλεύεις ακόμη περισσότερο.

Μέσα σε μία μεγάλη σεζόν θα έρθουν χαρές, θα έρθουν και λύπες, θα έρθουν νίκες, θα έρθουν και ήττες. Θα υπάρξει και ένα διάστημα που ενδεχομένως να μην είσαι καλά. Το σημαντικό όμως είναι να είσαι σε πολύ καλή κατάσταση, και πνευματικά, και αγωνιστικά, και ομαδικά, την κατάλληλη περίοδο, δηλαδή όταν πρέπει. Έτσι όπως είναι ο θεσμός της Ευρωλίγκας, ουσιαστικά μέχρι Δεκέμβρη-Γενάρη ουσιαστικά αυτό που προέχει είναι να καταφέρεις να μονταριστείς σωστά και όσο καλύτερα γίνεται σαν ομάδα. Να είσαι υγιής, να δουλέψεις, να βρεις έναν ρυθμό και από εκεί και πέρα να ετοιμαστείς ώστε να πραγματοποιήσεις ένα πάρα πολύ καλό TOP-16.

Σε βίντεο η συνέντευξη με τον Γιώργο Πρίντεζη:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ