ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρίντεζης: "Σημαντικό να βρίσκεσαι μέσα στο γήπεδο παρά κάπου αλλού"

Πρίντεζης: "Σημαντικό να βρίσκεσαι μέσα στο γήπεδο παρά κάπου αλλού"

Η Ακαδημία μπάσκετ του Ολυμπιακού έκοψε την πίτα της. Οι Γιώργος Πρίντεζης και Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησαν στην εκδήλωση. Κεραμέας: "Θέλουμε να είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών να πετύχουν τα όνειρά τους".

Το πρωί της Κυριακής (14/2) πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των ακαδημιών της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Στο περιθώριο της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι Γιώργος Πρίντεζης και Βασίλης Μουράτος, οι οποίοι αγωνίστηκαν στο παρελθόν στα τμήματα των "ερυθρόλευκων" ακαδημιών ενώ ο προπονητής των πρωταθλητών Ελλάδος, Γιάννης Σφαιρόπουλος τίμησε την εφηβική ομάδα του Ολυμπιακού της σεζόν 2014-15.

Σφαιρόπουλος: "Ομάδα χωρίς υποδομές δεν μπορεί να προχωρήσει"

Στην κάμερα του Olympiacos BC TV μίλησε ο Έλληνας τεχνικός: "Αν δεν έχει ακαδημίες, αν δεν έχεις τμήματα υποδομής, αν δεν έχεις παιδιά κάτω από την πρώτη ομάδα, τότε ότι και να κάνει η πρώτη ομάδα δεν έχει αντίκτυπο. Ομάδα χωρίς υποδομές δεν μπορεί να προχωρήσει. Η πρώτη ομάδα είναι το παράδειγμα για τις υποδομές και οι υποδομές είναι η βάση για την πρώτη ομάδα", σχολίασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και συμπλήρωσε: "Η προσπάθεια που γίνεται στον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια κι από φέτος με την έλευση του κυρίου Κεραμέα, πιστεύω δείχνουν ότι οι Ακαδημίες της ομάδας έχουν αλλάξει επίπεδο και πιστεύω ότι η ποιότητα της δουλειάς είναι ορατή καθημερινά και θα γίνει ακόμα πιο ορατή με τα αποτελέσματα που θα έρθουν. Αυτό απαιτεί χρόνο και υπομονή. Το πιο σημαντικό είναι να διαπαιδαγωγούμε σωστά τα παιδιά κι αυτό γίνεται στο έπακρο στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού γιατί εκτός από καλούς αθλητές θέλουμε να βγάλουμε και σωστούς ανθρώπους".

Πρίντεζης: "Σημαντικό να βρίσκεσαι μέσα στο γήπεδο παρά κάπου αλλού"

Πρίντεζης: "Ήμουν τυχερός γιατί βρισκόμουν σε μια πολύ καλή φουρνιά"

Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι κατά το ήμισυ δημιούργημα των Ακαδημιών του Ολυμπιακού αφού ήρθε στην ομάδα σε ηλικία 15 ετών: "Ήμουν τυχερός γιατί εγώ βρισκόμουν σε μια πολύ καλή φουρνιά και αθλητών και προπονητών, αλλά κι ενός γενικότερου συνόλου εδώ στον Ολυμπιακό. Μου δόθηκε η δυνατότητα να δουλέψω και να διεκδικήσω πράγματα".

Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού γύρισε το χρόνο πίσω όταν έπαιζε μπάσκετ στις αλάνες και φανταζόταν πράγματα: "Όταν παίζαμε μικροί μπάσκετ φανταζόμασταν ότι ήμασταν κάποιος παίκτης και ότι κάνουμε πράγματα που κάνει κι αυτός. Εγώ προσπαθούσα να κάνω τον Πάσπαλι, αλλά δεν τον πετύχαινα και καλά (γέλια). Κάποιες φορές προσπαθούσα να κάνω και τον Τόμιτς".

Όσο για το ποια συμβουλή θέλει να δώσει στα νέα παιδιά; " Να προσπαθείς να χτίζεις το χαρακτήρας σου και να κερδίζεις πράγματα. Η ζωή είναι μια μάχη και είναι πολύ θετικό να είσαι μέσα στο γήπεδο παρά κάπου αλλού".

Πρίντεζης: "Σημαντικό να βρίσκεσαι μέσα στο γήπεδο παρά κάπου αλλού"

Μουράτος: "Το μισό βήμα γίνεται όταν έρχεσαι στον Ολυμπιακό"

Μια συμβουλή για τα παιδιά των Ακαδημιών έχει να δώσει και ο μικρός Βασίλης Μουράτος: "Το μισό βήμα γίνεται όταν έρχεσαι στον Ολυμπιακό. Το άλλο μισό εξαρτάται από σένα. Από το πόσο πολύ θα δουλέψεις και θα εκμεταλλευτείς όλα αυτά που σου προσφέρονται εδώ".

Κεραμέας: "Αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών να πετύχουν τα όνειρά τους"

Η όλη εκδήλωση διοργανώθηκε υπό τις οδηγίες του Διευθυντή των Ακαδημιών κ. Νίκου Κεραμέα ο οποίος έχει βάλει τη σφραγίδα του στις υποδομές του Θρύλου τους τελευταίους έξι μήνες: "Εμείς θέλουμε να είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών να πετύχουν τα όνειρά τους", σχολίασε ο έμπειρος τεχνικός στην κάμερα του Olympiacos BC TV και συμπλήρωσε: "Ονειρευόμαστε πολλά πράγματα. Θέλουμε να κοιτάμε ψηλά και να βάζουμε στόχους. Εμείς ξεκινάμε προσπαθώντας να δουλέψουμε στη βάση. Είμαστε χαρούμενοι γιατί έρχονται πολλά νέα παιδιά στον Ολυμπιακό κι εμείς θέλουμε να τα γαλουχήσουμε στις σωστές αρχές. Αν η βάση είναι μεγάλη τότε μπορείς να ελπίζεις ότι θα φτιάξεις μια μεγάλη πυραμίδα".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ