ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρίντεζης: "Νιώθω οικογένεια μου τους αδελφούς Αγγελόπουλους!"

Πρίντεζης: "Νιώθω οικογένεια μου τους αδελφούς Αγγελόπουλους!"

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε από την Σύρο στον Sport24 Radio 103,3 για την χρονιά που ολοκληρώθηκε, την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό, την Εθνική και το δεύτερο LG Aegean Ball Festival.

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε από την Σύρο όπου βρίσκεται στον Sport24 Radio 103,3 για τοLG Aegean Ball Festival, την χρονιά που ολοκληρώθηκε, την ανανέωση του συμβολαίου του με τον Ολυμπιακό, αλλά και την εθνική ομάδα και τις υποχρεώσεις που ακολουθούν με το Ευρωμπάσκετ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΣΥΡΟΣ: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το αν είχε φανταστεί ότι θα γινόταν και δεύτερο LG Aegean Ball Festival: "Ήταν στην άκρη του μυαλού μου. Ήμουν από την αρχή αισιόδοξος, γιατί και η θέση που γίνεται το συγκεκριμένο event, στο δημαρχείο της Ερμούπολης και στο ότι στηριζόμουν πάρα πολύ στις γνωριμίες μου, τις φιλίες μου και τις πολύ καλές σχέσεις που είχα με όλους αυτούς τους αθλητές, πίστευα ότι ο κόσμος στην επαρχία θα το αγκάλιαζε, γιατί γενικά έχει αγκαλιάσει πολύ το μπάσκετ. Ήμουν αισιόδοξος, αλλά ότι θα πήγαινε τόσο καλά, να πω την αλήθεια δεν το περίμενα. Αλλά ήμουν αισιόδοξος".

Για το ότι το σημείο που είναι το νησί, βοηθάει τον κόσμο να πάει όσον αφορά τον οικονομικό τομέα: "Προσπαθούσαμε από την αρχή να κάνουμε όσο πιο οικονομικά γινόταν τα πακέτα. Ότι προσφορές και χορηγίες παίρναμε τις βάζαμε, για να βοηθήσουμε τα παιδιά και τις οικογένειες να έρθουν στην Σύρο. Ο σκοπός δεν είναι μόνο οι ντόπιοι να γνωρίζουν μεγάλους παίκτες. Ο σκοπός είναι να ακουστεί το νησί. Να έρθει καινούργιος κόσμος, να δουν μερικά πράγματα από την ομορφιά της Σύρου. Να δει ο κόσμος την ομορφιά των Κυκλάδων, γιατί δεν θέλω να είμαι τόσο πολύ τοπικιστής. Οι Κυκλάδες και γενικότερα η Ελλάδα έχει πολύ ωραία μέρη. Είναι χαρά μου αν μπορώ να βοηθήσω να έρθει κόσμος από την Ελλάδα και το εξωτερικό".

Για το αν αισθάνεται μπροστάρης των τουρνουά 3×3 που γίνονται το καλοκαίρι στην Ελλάδα: "Αν το έβλεπα σαν δουλειά θα έλεγα “τι γίνεται;” Επειδή το βλέπω με άλλες προθέσεις λέω μακάρι. Χαίρομαι που γίνεται τουρνουά και στην Ίο, να γνωρίσουν παίκτες του μπάσκετ και να καθιερωθεί ο θεσμός".

Για το πόσο δυσκολεύτηκε να στήσει το event μετά τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό: "Η κοινή γνώμη είναι έντονη και μετράει. Προσπαθούμε όλοι οι αθλητές και εγώ προσωπικά να είμαι όσο πιο διακριτικός γίνεται. Και με την προσωπική μου ζωή, αλλά και γενικά και με οτιδήποτε κάνω. Ακόμα κι αν αυτό είναι σαν το τουρνουά που κάνουμε εδώ. Εγώ και οι άνθρωποι που το έχουμε αναλάβει ήμασταν διστακτικοί για να μην προκαλέσουμε. Από την αρχή του LG Aegean Ball Festival δεν είχε χρώμα. Θέλω να είναι όσο το δυνατόν γίνεται να είναι ουδέτερο, με τα χρώματα της εθνικής Ελλάδας, με παίκτες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού. Έχω καλέσει πάρα πολλούς παίκτες και του Παναθηναϊκού, ασχέτως αν οι πιο πολλοί είναι παίκτες του Ολυμπιακού. Είναι εκεί οι πιο πολλοί Έλληνες και είμαστε φίλοι. Από τον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή μπόρεσε να έρθει ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Χαραλαμπόπουλος είναι με την Εθνική, ο Παππάς κάνει διακοπές, ενώ οι ξένοι έπρεπε να φύγουν. Είμαι της γνώμης ότι όσο μπορούμε οι αθλητές του επιπέδου των δύο μεγάλων ομάδων να βοηθάμε σε τέτοιες καταστάσεις και φυσικά όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες".

Για την ομάδα του στο LG Aegean Ball Festival: "Σήμερα θα φτιάξω την ομάδα. Ξέρω ότι θα έχουμε μία guest star, μία πολύ σημαντική προσωπικότητα, την Εβίνα Μάτση. Μου είπε ότι θέλει έρθει, θέλουμε να την βραβεύσουμε κιόλας, οπότε ελπίζω να επισημοποιηθεί και να έρθει".

Για την πορεία της Εθνικής γυναικών στο Ευρωμπάσκετ: "Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία και ξέρω πως νιώθουν οι κοπέλες. Όταν φτάνεις στο σημείο να πάρεις ένα μετάλλιο και δεν τα καταφέρνεις, βιώνεις ένα κενό, μία στεναχώρια. Για όσους είναι γνώστες του αθλήματος και λίγο λογικοί, θα καταλάβουν τι πραγματικά πέτυχαν αυτές οι κοπέλες. Είναι πραγματικά θαύμα. Πρώτη φορά έφτασε η χώρα μας στην τετράδα. Μόνο και μόνο αυτό είναι θετικό πρόσημο. Είχαν να αντιμετωπίσουν πολύ δύσκολες ομάδες".

Για το πόσο του λείπει η Σύρος τον χειμώνα και πόσο ζόρι τραβάνε μέσα στη σεζόν: "Έφτασα πρώτη φορά φέτος σε ένα σημείο που η προσωπική ζωή μου κόπηκε εντελώς. Αν ήθελες αν είσαι όσο το δυνατόν καλύτερος στις υποχρεώσεις σου, δεν είχες την δυνατότητα να πας να κάνεις κάτι. Εννοείται ότι μου λείπει πάρα πολύ όλο αυτό, αλλά η αγάπη μας για το άθλημα και την ομάδα είναι πάρα πολύ μεγάλη. Για να είμαστε ρεαλιστές δεν σκάβουμε. Τρέχουμε, παίζουμε οπότε λέμε δόξα τον Θεό που βρισκόμαστε εκεί πέρα".

Για το αν στους τελικούς υπήρξε "άδειασμα": "Τα Final4 γενικά είναι μεγάλες παγίδες. Μετά το Final4 υπήρξε ψυχολογικό άδειασμα στην ομάδα. Οι προπονητές λένε ότι μετά το Final4 θα πρέπει να γυρίσεις το ίδιο, αλλά και καλύτερος απ” ότι είσαι. Πήγαμε σε έναν τελικό, το πιστέψαμε πάρα πολύ, χάσαμε δίκαια από την Φενερμπαχτσέ, απογοητευτήκαμε και γενικότερα μετά πρέπει να προσγειωθείς στους τελικούς. Η αλήθεια είναι ότι φάνηκε ένα μεγάλο άδειασμα στην ομάδα".

Για το αν του έχει ξανασυμβεί να "αδειάσει": "Δεν θυμάμαι να έχω αδειάσει τόσο πολύ".

Αν έπαιξε ρόλο στο "άδειασμα" το νέο φορμάτ της EuroLeague: "Την παλιά EuroLeague την ξέραμε. Ξέραμε πως είναι τα πράγματα. Ξέραμε τα κουμπιά μας. Ξέραμε πότε θα κάνει ο καθένας μας το πικ στην απόδοση του. Ξέραμε ότι ο πρώτος γύρος ουσιαστικά ήταν αδιάφορος. Η χρονιά που έκανε ο Ολυμπιακός ήταν εκπληκτική σε όλη την διάρκεια της EuroLeague. Δεν κάναμε "κοιλιά" και όταν κάναμε άσχημη ήττα, μετά κάναμε σημαντικό διπλό. Σε όλη την χρονιά υπήρξε τρομερή πορεία και αν μου το έλεγαν στην αρχή της χρονιάς δεν θα το πίστευα. Στους τελικούς δεν ήμασταν όπως θέλαμε. Βέβαια οι τελικοί έχουν άλλη προσέγγιση. Ήμασταν καλοί εννιά μήνες και όχι τον δέκατο. Τώρα ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε έτοιμοι εκεί. Ο Ολυμπιακός πάντα στηριζόταν στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Έχουμε έναν γυμναστή που ασχολείται, ξέρει πότε η ομάδα θα είναι καλά. Και ο προπονητής τον εμπιστεύεται πάρα πολύ και τον ενδιαφέρει το συγκεκριμένο κομμάτι. Αν το δεις σε βάθος χρόνου, ίσως είμαστε η πιο καλή ομάδα σε όλη την Ευρώπη στον συγκεκριμένο τομέα".

Για το αν θεωρείται αποτυχημένη η χρονιά: " Συμφωνώ ότι η χρονιά είναι αποτυχημένη. Όταν όμως πηγαίνεις τελικό Ευρώπης στην πιο δύσκολη EuroLeague δεν το καθαρή αποτυχία, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε πετυχημένοι. Αν ξέρεις να κάνεις την αυτοκριτική που πρέπει να κάνεις, τότε όλα έχουν ένα καλό πρόσημο. Αν ο καθένας κάνει την αυτοκριτική του και ξέρει που δεν ήταν σωστός και κοιτάξει του χρόνου να είναι καλύτερος θα βελτιωθεί και από τα άσχημα. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Κάποιος θα κερδίσει κάποιος θα χάσει. Αν ψάχνεις δικαιολογίες την επόμενη σεζόν δεν θα είσαι καλύτερος".

Για το οι ομάδες χρειάζονταν μεγαλύτερο ρόστερ λόγω του νέου φορμάτ της EuroLeague: "Δεν ξέρω αν χρειάζεται μεγαλύτερο ρόστερ η ομάδα ή χρειάζεται μεγαλύτερη αποχή το καλοκαίρι. Πλησιάζουμε το σύστημα του ΝΒΑ. Φέτος παίξαμε περίπου εβδομήντα παιχνίδια. Δεν νομίζω ότι θέλει μεγαλύτερο ρόστερ, αλλά μεγαλύτερη αποχή το καλοκαίρι. Όχι για να ξεκουραστείς, αλλά για να βελτιώσεις κάποια κομμάτια που θες. Ίσως δεν φτάνεις ο ένας μήνας ή ο ενάμισης μήνας μέχρι να έρθει η Εθνική. Πρέπει να παραδειγματιστούν από το ΝΒΑ. Να γίνονται summer league ή καμπ για να γίνεται καλύτερος ο παίκτης. Πιστεύω αυτή είναι η καλύτερη λύση, αλλά δεν ξέρω επίσης, κατά πόσο μπορεί να γίνει αυτό".

Για το αν μετά πρέπει να διεξάγεται το Final4 της EuroLeague, με την λήξη των πρωταθλημάτων, όπως γίνεται στο ποδόσφαιρο με τον τελικό του Champions League: "Είναι πολλά τα πρωταθλήματα και δεν ξέρω αν μπορούμε εύκολα να κάνουμε στο μπάσκετ ότι γίνεται στο ποδόσφαιρο".

Για αν θα ήθελε να παίξει κάποιο ματς από την σεζόν που ολοκληρώθηκε: "Γενικά είμαι ρεαλιστής, δεν θέλω να γυρίζω τον χρόνο πίσω. Προσπαθώ από κάθε στραβό που γίνεται στην ζωή μου και όχι μόνο στο μπάσκετ, να πάρω αυτό που πρέπει για να γίνω καλύτερος, είτε είναι μία νίκη είτε μία ήττα. Αυτό με ωρίμασε και με έμαθε κάποια πράγματα. Δεν μου αρέσει να αλλάζω πράγματα στην ζωή μου".

Για το αν έπρεπε όλα στην καριέρα του να γίνουν όπως έγιναν: "Έτσι έπρεπε να γίνουν όλα. Όλα γίνονται για κάποιο σκοπό. Μου λένε αν δεν είχες φύγει (σ.σ την εποχή που πήγε στην Μάλαγα) πως θα ήταν τα πράγματα. Είχα φύγει στεναχωρημένος, τότε γιατί δεν είμαι φιλοχρήματος, είχαν ακουστεί πράγματα τότε που δεν έπρεπε. Όμως όλα γίνονται για κάποιο σκοπό. Πήγα εκεί δούλεψα και πείσμωσα. Η πρώτη μου χρονιά ήταν καλή. Είχαμε στόχο το Final4 και τους τελικούς της Ισπανίας, αλλά όταν πήγα εκεί είδα ότι δεν ήμασταν για κάτι τέτοιο".

Για το πιο "πικάντικο" που είπαν στη συνάντηση με τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο: "Μου άρεσε πάρα πάρα πολύ που κάναμε φοβερή κουβέντα. Από την πρώτη μέρα που ήρθαν ήμουν κι εγώ εδώ. Τους ξέρω τόσα χρόνια, δουλεύουμε μαζί. Αν πω ότι τους θεωρώ οικογένεια μου δεν θα φανεί υπερβολικό. Με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και στο θέμα του πατέρα μου. Έγινε μία τρομερή κουβέντα. Μου άρεσε που και οι ίδιοι κατάλαβαν τι πρέπει να αλλάξουν. Μερικές φορές κάποιος άνθρωπος του συγκεκριμένου βεληνεκούς είναι δύσκολο να καταλάβει. Είδαμε τα λάθη και του χρόνου θέλουμε να τα βελτιώσουμε, για να είμαστε καλύτεροι και να πάμε σε ακόμα ένα Final4″.

Για το αν είναι καλό που ασχολούνται τόσο πολύ οι αδερφοί Αγγελόπουλοι: "Τους αρέσει πάρα πολύ και αγαπάνε πάρα πολύ την ομάδα. Αν ήμουν προπονητής, θα είχα πιο εμπεριστατωμένη άποψη, γιατί θα ήξερα τι λένε και τι παρεμβάσεις κάνουν. Σαν παίκτης μου φαίνονται πιο διακριτικοί. Αν είχα τον Κερεχέτα να μπαίνει συνέχεια να μου λέει πράγματα, θα έλεγα καλύτερα να μην ξέρει".

Για τη συγκίνηση που ένιωσε όταν συμφώνησε να ανανεώσει το συμβόλαιό του: "Οσοι με ξέρουν από κοντά και με γνωρίζουν χρόνια, γνωρίζουν ότι είμαι συναισθηματικός. Δεν αλλάζω καταστάσεις, συνήθειες, ανθρώπους. Εκείνη τη στιγμή μου βγήκε και μου πέρασε ένα φλας-μπακ και σκέφτηκα τα πάντα. Δεν εννοώ μόνο τα καλά. Μην πω ότι τα άσχημα είναι αυτά που σε κάνουν να νιώθεις χαρά για την ομάδα που είσαι. Νιώθω πάρα πολύ γεμάτος, για την συγκεκριμένη ομάδα. Έχω περάσει πολύ όμορφες και άσχημες στιγμές. Αυτά είναι που σε δένουν. Όταν φτάνεις στα 35 και φτάνεις να είσαι περίπου είκοσι χρόνια στην ομάδα, αυτό είναι που τα λέει από μόνο του. Το βλέπω πιο συναισθηματικά, όχι μόνο τον Ολυμπιακό, ακόμη κι αν ήμουν αλλού. Δεν αλλάζω τις συνήθειες μου. Αυτό δεν αλλάζει με τίποτα, ούτε με χρήματα, ούτε με πρωταθλήματα. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι τα πάντα".

Για το αν χαλάρωσαν οι ξένοι στο τέλος της σεζόν: "Ενας Αμερικανός, ειδικά σε νεαρή ηλικία, είναι δύσκολο να παίξει με τον ίδιο ζήλο σε ένα Final4 ή στο πρωτάθλημα. Κοιτάνε να κάνουν καλά συμβόλαια. Δεν νοιάζονται αν ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής. Οι περισσότεροι το έχουν αυτό. Χρειάζεται διαχείριση όλο αυτό, να έχεις καλά αποδυτήρια, να τους δώσεις κίνητρο και να έχεις Αμερικάνους, οι οποίοι θα είναι σοβαροί και θα μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτό τον ρόλο και να μπορέσουν να καταλάβουν που βρίσκονται".

Για την απόδοση των Αμερικανών του Παναθηναϊκού: "Αυτό κρίνεται στην πράξη. Οι Αμερικανοί του Παναθηναϊκού ήταν καλοί. Το ξενύχτι και όλα αυτά είναι μία γενικευμένη έννοια. Και εμείς το 2012 όταν πήραμε την EuroLeague, έπειτα από τόσα χρόνια και το πρωτάθλημα Ελλάδας, κάθε δέκα μέρες βγαίναμε όλοι μαζί σαν ομάδα. Εγώ φέτος όπως είναι το πρόγραμμα άντε να βγήκα μία φορά όλοι την χρονιά και δεν καταφέραμε να πάρουμε τίποτα. Άλλοι βγήκαν 3-4 φορές. Δεν είναι κακό, δεν είναι παρεξηγήσιμο. Πλέον με τα social media, η έκταση που παίρνει το θέμα είναι επί χίλια. Δεν το θεωρώ κατακριτέο, κάποιος να ξεφύγει με την παρέα ή μαζί με την ομάδα του. Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Και το αποτέλεσμα στο τέλος έδειξε ότι ο Παναθηναϊκός κέρδισε δίκαια. Ο προπονητής βλέπει και κρίνει".

Για τον Στρέλνιεκς: "Είναι πάρα πολύ κοντρολαρισμένος και θα βοηθήσει ειδικά στο πέντε εναντίον πέντε. Σουτάρει πάρα πολύ καλά. Βλέπουμε ότι το παιχνίδι έχει πάει στο σουτ. Καλή και μπασκετική κίνηση".

Για τον Μπόγρη: "Τον έχω δει λίγες φορές, όμως γνωρίζω ότι μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Μίλησα μαζί του για να του δώσω συγχαρητήρια. Τον ξέρω πολλά χρόνια και σαν χαρακτήρα και είναι ένα παίκτης που τα δίνει όλα στο γήπεδο. Ήθελε πάρα πολύ να πάρει την ευκαιρία. Είανι πολύ βελτιωμένος και θα τα πάει πολύ καλά στον ρόλο του".

Για το αν οφείλεται το άδειασμα στο ότι έπαιζε η ομάδα σε φουλ ρυθμούς και δεν υπήρχε παίκτης να τον αντικαταστήσει: "Υπήρχε ο Παπαπέτρου και ο Αγραβάνης. Βοήθησε και ο Παπανικολάου πολλές φορές. Μέσα στην χρονιά πρέπει να προσέχεις. Προσπαθείς να είσαι πάντα όσο το δυνατόν καλύτερος γίνεται".

Για την εθνική: "Τώρα που ξεκουράστηκα δύο, τρεις εβδομάδες νιώθω καλά. Χαλαρώνουμε, δεν μπορεί και η γυναίκα να ακολουθήσει. Για την εθνική μπορείς να πεις πάρα πολλά πράγματα, είναι μεγάλη τιμή, όπως και το να διεκδικείς ένα μετάλλιο. Του χρόνου δεν έχει εθνική, σε δύο χρόνια θα δούμε, ποιος ζει, ποιος πεθαίνει. Θέλω να είμαι στην καλύτερη κατάσταση, να έχω την υγειά μου, να μπορώ να βοηθήσω".

Για την προετοιμασία της εθνικής: " Δεν κάνουμε τις προετοιμασίες που κάναμε πριν από τρία, τέσσερα χρόνια. Δεν ανεβαίνουμε στα βουνά να τρέχουμε. Κοιτάνε πλέον στην εθνική πως να είσαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Μίλησα με τον Μίσσα πριν από λίγες μέρες, θα κοιτάξει να φτιάξει μια καλή ομάδα και όχι να κάνουμε συνέχεια προπονήσεις".

Για το χωριό που κατάγεται η ομάδα του, τη Διακοπή Φωκίδας: "Είναι τρομερό χωριό. Εχει δύο κατοίκους το χειμώνα… (σ.σ. γέλια)".

Για το αν σκεφτόταν παιδί ότι θα περάσει όλη του τη ζωή στον Ολυμπιακό: "Οχι, δεν το περίμενα έτσι".

Για το φαγητό που τρώνε πριν από τα ματς: "Πολλά γεύματα, μακαρόνια με κοτόπουλο πριν από το ματς, ομελέτα το πρωί, γιαούρτια με μέλι και μετά κανένα τσουρέκι".

Για το αν θα πήγαινε στον Παναθηναϊκό: "Για να πάω στον Παναθηναϊκό, πρέπει να με θέλει ο Παναθηναϊκός. Μετά από τόσα χρόνια δεν νομίζω να μπω σε αυτή την κατάσταση. Θα προτιμήσουν και οι ίδιοι να είναι κάποιος στην ομάδα του και να είναι εκεί όλα τα χρόνια. Θα απογοητευθούν και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, αλλά και του Ολυμπιακού, χωρίς να σημαίνει ότι όσοι το έχουν κάνει, είναι λάθος όπως ο Περπέρογλου, ο Σπανούλης…"

Για το ότι μπήκε στην καλύτερη πεντάδα της EuroLeague: "Πιστεύω γενικά φέτος ότι είναι η καλύτερη μου χρονιά, με βάση την διάρκεια. Μας έλειπε ένα μικρό κλικ και θα είχαμε την καλύτερη χρονιά".

Για το αν κάνει πεταχτάρι και στο τρίποντο: "Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει σε αγώνα, βλέπω να παθαίνει κανένα… εγκεφαλικό κόουτς".

Για το τι θα άλλαζε στο στυλ του για να είναι καλύτερος: "Με τον εαυτό μου τα έχω καλά. Ότι μπορούσα να κάνω το έχω κάνει. Από μικρός το είχα άγχος αυτό. Στο συγκεκριμένο κομμάτι επαγγελματικά το έχω κοντρολάρει πολύ καλά. Και εντός των γραμμών και εκτός. Δεν θα άλλαζα κάτι. Τεχνικά θα άλλαζα τα πάντα. Πρέπει να βελτιώνεσαι παντού. Κατά την γνώμη μου φέτος γενικά ήμουν καλύτερος. Ημουν καλύτερος φέτος στο σουτ και στο πρόσωπο"

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ