ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρίντεζης: "Η ομοιογένεια πάνω από την μονάδα"

Πρίντεζης: "Η ομοιογένεια πάνω από την μονάδα"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε για σημασία του συνόλου και τόνισε πώς παίζει μεγάλο ρόλο η ομοιογένεια. Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε (video).

Κατά την διάρκεια της Media Day της ΚΑΕ Ολυμπιακός ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν (2012-2013), το RedPlanet.gr συνομίλησε τον Γιώργο Πρίντεζη.

Πέρσι πραγματοποίησε μία συγκλονιστική σεζόν, βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα ώστε να κατακτήσει τόσο την Ευρωλίγκα, όσο και το πρωτάθλημα.

-Ξεκινάτε μία σεζόν ως Πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης. Πόσο σας έχει επηρεάσει ψυχολογικά το γεγονός αυτό; Πλέον έχετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση;

" Είναι σίγουρα πάρα πολύ ωραίο να ξεκινάς μία χρονιά με περισσότερη ηρεμία. Διότι σου δίνει την δυνατότητα να δουλέψεις καλύτερα κυρίως σε ατομικό επίπεδο, αλλά και σε ομαδικό, τόσο κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά και μετά.

Αυτό κατά την γνώμη μου είναι το μοναδικό θετικό. Όλα τα άλλα πιστεύω πως αν δεν τα διαχειριστείς σωστά είναι πολύ αρνητικά.

Πρέπει όσο το δυνατόν πιο γρηγορότερα γίνεται, αν θέλουμε να λεγόμαστε μεγάλη ομάδα, και αν θέλουμε να λέμε πως κάνουμε κάτι, να ξεχάσουμε την περσινή χρονιά, όσο πετυχημένη και αν ήταν, και να κρατήσουμε μόνο τα θετικά από αυτή".

-Είναι υπερβολή το να ονειρεύεται ο κόσμος το triple crown στη νέα σεζόν;

" Κοίτα, γενικά εγώ πάντα μέσα στην ζωή μου, αλλά συνταγή και αυτής της ομάδας είναι, πάντα να κρατάς μικρό καλάθι. Αν πέρσι είχαμε κατακτήσει το Κύπελλο, δεν ξέρεις πως θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα μετά. Μέσα σε ένα κακό, αλλά και γενικότερα μέσα από κάποιες ατυχίες, κατά την γνώμη μου μαθαίνεις πολλά και έρχονται ακόμη καλύτερα πράγματα στη συνέχεια. Καλύτερα, λοιπόν, να κρατάμε μικρό καλάθι ενόψει της νέας σεζόν.

Εννοείται ότι όλοι μας είμαστε ευχαριστημένοι από την περσινή χρονιά, αλλά θα ήταν καλό αυτή να είναι η τελευταία μέρα που μιλάμε για την περσινή πετυχημένη μας σεζόν. Το μόνο που θα πρέπει να κρατήσουμε από την περασμένη χρονιά είναι το πως καταφέραμε να φτάσουμε στην κορυφή στο τέλος. Τι δουλειά χρειάστηκε να κάνουμε για να φτάσουμε εκεί. Να κρατήσουμε όλα τα θετικά που κάναμε πέρσι, ώστε να τα επαναλάβουμε και φέτος ακόμη περισσότερο. Τίποτα άλλο! Όλα τα άλλα θα πρέπει να τα ξεχάσουμε".

-Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από τη φετινή ομάδα του Ολυμπιακού με κόουτς τον κ. Μπαρτζώκα;

" Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που καταλαβαίνω το πόσο σημαντικό είναι το να έχεις κρατήσει έναν βασικό κορμό. Με τα παιδιά νιώθω και εγώ, παρά το γεγονός πως αλλάξαμε προπονητή, ότι είναι σχεδόν μία συνέχεια της περασμένης χρονιάς, αν μπορώ να το πω έτσι. Με την έλευση του καινούριου προπονητή οι βάσεις είναι ίδιες με τις περσινές. Δεν πιστεύω και εγώ άλλωστε πως υπάρχει λόγος να αλλάξει κάτι. Είναι πολύ θετικό το κλίμα, δουλεύουμε πάρα πολύ καλά και όλα θα φανούν στην πράξη. Από εκεί και πέρα ο αγώνας είναι αυτός που θα κρίνει. Η χρονιά, άλλωστε, ειδικά φέτος, είναι πολύ μεγάλη".

-Πέρσι πραγματοποίησες συγκλονιστική σεζόν, καθώς παρουσίασες τρομερή βελτίωση. Να περιμένουνε και φέτος κάτι ανάλογο;

" Πιστεύω ότι και ο κόσμος έχει αρχίσει και καταλαβαίνει πως δεν παίζει ρόλο η μονάδα πλέον. Δηλαδή, το ότι πέρσι κάναμε μία πολύ καλή χρονιά, ήταν διότι κατακτήσαμε δύο πολύτιμα τρόπαια. Πιστεύω πως σιγά-σιγά έχει αρχίζει και ποτίζεται, και το περνάμε και εμείς αυτό το πράγμα, στην νοοτροπία κάθε φίλαθλου και κάθε οπαδού, ότι δεν παίζουν ρόλο ούτε οι πόντοι, ούτε τα ριμπάουντ, ούτε τα στατιστικά. Παίζει ρόλο η ομοιογένεια, παίζει ρόλο μία έξτρα πάσα, παίζει ρόλο μία άμυνα και παίζει ρόλο το ποιος θα είναι πιο έτοιμος έστω και για ένα δευτερόλεπτο.

Με το ίδιο σκεπτικό βαδίζω και φέτος και εγώ. Όσο με χρειάζεται η ομάδα να είμαι καλά και να έχω την υγεία μου, ώστε να μπορώ να προσφέρω όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται. Δούλεψα εντατικά και αυτό το καλοκαίρι. Είχα την δυνατότητα να δουλέψω για κάποιες μέρες. Όχι όπως πέρσι βέβαια, διότι πέρσι είχα μεγαλύτερο διάστημα κενό. Από εκεί και πέρα το σημαντικότερο είναι να κερδίζει η ομάδα".

-Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις στον κόσμο του Ολυμπιακού;

" Θα ήθελα να πω στον φίλαθλο κόσμο κάτι για την περασμένη χρονιά. Είχαν ακουστεί διάφορα, όπως το ότι είχαμε απογοητευθεί στην αρχή της σεζόν. Θέλω, λοιπόν, επί της ευκαιρίας να ξεκαθαρίσω το εξής: όλοι καταλαβαίναμε! Και όταν λέω όλοι, αναφέρω και τους ξένους συμπαίκτες μου. Όλοι ξέραμε πως υπήρχε μία προκατάληψη από τον κόσμο, αλλά και μία αμηχανία, διότι προερχόμασταν από μία δεκαπενταετία χωρίς Πρωτάθλημα. Καταλαβαίναμε πως ο κόσμος ήθελε να δει έργα, πράξεις. Θέλω να τονίσω, λοιπόν, πως ξέρουμε σε ποια ομάδα βρισκόμαστε και γνωρίζουμε ποιες είναι οι απαιτήσεις των φιλάθλων μας. Ο κόσμος, κακά τα ψέμματα, θέλει Πρωταθλήματα.

Να ξέρετε, πάντως, το ότι πήραμε τους τίτλους πέρσι, δεν το θεωρήσαμε ποτέ σαν απάντηση προς τον κόσμο. Τα τρόπαια που πήραμε το κάναμε τόσο για αυτούς, όσο και για τους εαυτούς μας και για αυτόν τον λόγο δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό. Ο κόσμος τη νέα σεζόν σίγουρα θα θέλει να βλέπει μία ομάδα που να παλεύει μέσα στο γήπεδο, όπως και πέρσι, και αυτό θα κάνουμε και πάλι. Στόχο μας να τον κερδίσουμε και να τον κάνουμε να έρθει να μας παρακολουθήσει στο γήπεδο".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ