ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πού χάθηκες Κιντέλ Γουντς;

Πού χάθηκες Κιντέλ Γουντς;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κιντέλ Γουντς είχε τις προδιαγραφές να κάνει καριέρα στο ΝΒΑ, αλλά η κακή νοοτροπία του τον κατέστρεψε και έγινε γυρολόγος στην Ευρώπη, παίζοντας πλέον για την Σολέ. Το πέρασμα του από τον Ολυμπιακό και η γροθιά στον Τομάσεβιτς.

Ο Κιντέλ Γουντς είχε τις προδιαγραφές, το ταλέντο, τις ικανότητες και την σωματοδομή να πραγματοποιήσει μία καλή καριέρα στο ΝΒΑ. Όμως, η έλλειψη επαγγελματισμού που επέδειξε, τα αρκετά λάθη, ο έκρυθμος και αυτοκαταστροφικός χαρακτήρας του και το γεμάτο ποινικό του μητρώο, τον έφεραν εκτός ΝΒΑ, ενώ ακολούθως δεν τον άφησαν να παίξει μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη. Δεν κατάφερε ποτέ να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις και φρόντιζε να επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη μέσα στα χρόνια.

Κυνομαχίες, μαριχουάνα και το ΝΒΑ τον... ξεφορτώθηκε

Ο Κιντέλ Γουντς έγινε ντραφτ το 2002, στην 21η θέση, από τους Τρέιλ Μπλέιζερς, αλλά δεν κατάφερε να στεριώσει στο Πόρτλαντ. Το 2004 συνελήφθη γιατί οργάνωνε κυνομαχίες (σκυλομαχίες μέχρι θανάτου) στο σπίτι του, κάτι το οποίο και παραδέχτηκε, βάζοντας συχνά και δύο σκύλους του να συμμετέχουν. Ένα από τα δύο βρέθηκε βαριά τραυματισμένο και ο Αμερικανός τιμωρήθηκε με 80 ώρες κοινωνικής εργασίας. Παράλληλα, κατέθεσε υποχρεωτική δωρεά ύψους 10.000 δολαρίων σε ανθρωπιστική κοινότητα στο Όρεγκον.

Την ίδια χρονιά, μάλιστα, η Αστυνομία τον συνέλαβε επειδή οδηγούσε δίχως δίπλωμα και ασφάλεια, ενώ στον έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο του βρέθηκε σημαντική ποσότητα μαριχουάνας! Έφυγε από τους Μπλέιζερς, πήγε στους Νικς για μία σεζόν (2005-2006), αλλά δεν κατάφερε ούτε εκεί να στεριώσει, με την λίγκα να τον αντιμετωπίσει σαν ένα... μικρόβιο το οποίο ήθελε να αποβάλλει από τον οργανισμό της.

Related content Το καλοκαίρι του 2007 οι Αγγελόπουλοι τον έφεραν στον Ολυμπιακό

Στο ΝΒΑ στη συνέχεια βρήκε κλειστές πόρτες. Είχε αποκτήσει την φήμη του κακού παιδιού με τον προβληματικό χαρακτήρα και ακολούθως αποφάσισε να κάνει το βήμα για την Ευρώπη και τον Ολυμπιακό. Τα εκπληκτικά του αθλητικά προσόντα, το ταλέντο και οι ικανότητες του, γοήτευσαν τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο και τον Ιούλιο του 2007 τον έφεραν στον Ολυμπιακό, σε μία περίοδο που οι διοικητικοί ηγέτες των Πειραιωτών προσπαθούσαν να ενισχύσουν το ρόστερ της ομάδας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ήταν μία εντυπωσιακή μεταγραφική κίνηση, η απόκτηση του προκάλεσε αίσθηση σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" πέρα ότι έφεραν από το ΝΒΑ έναν ικανότατο φόργουορντ (και σε καλή ηλικία, όντας 26 τότε), πρόσθεσαν στο ρόστερ τους και έναν ιδιόρρυθμο μπασκετμπολίστα.

Πού χάθηκες Κιντέλ Γουντς;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα σκαμπανεβάσματα, η γροθιά στον Τομάσεβιτς και η ινδική κάνναβη

Με τον Ολυμπιακό πραγματοποίησε αρκετά καλές εμφανίσεις, έκανε συχνά επίδειξη των αθλητικών του προσόντων με τα εντυπωσιακά του καρφώματα, είχε κερδίσει την συμπάθεια του κόσμου όντας θεαματικός και ολοκλήρωσε την σεζόν έχοντας 10.1 πόντους στο ελληνικό πρωτάθλημα. Γενικά, όμως, είχε μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, καθώς όταν... ήθελε σημείωνε 20 πόντους στα παιχνίδια της ομάδας και όταν "βαριόταν" τέλειωνε τα ματς με 4 και 5 πόντους, δείχνοντας αδιάφορος στην άμυνα. Στα καλά του όμως ήταν απολαυστικός!

Στους τελικούς του 2008 όμως, έγιναν δύο περιστατικά τα οποία τον οδήγησαν στην έξοδο από το μεγάλο λιμάνι. Στον τρίτο τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό χτύπησε στο πρόσωπο τον Ντέγιαν Τομάσεβιτς (ο οποίος νωρίτερα τον έπιασε από τον λαιμό), ενώ στον έλεγχο που έγινε μετά τον τέταρτο τελικό, βρέθηκε θετικός για χρήση ινδικής κάνναβης, δείχνοντας στην πράξη πως δεν μπορούσε να ξεφύγει από τις παλιές του συνήθειες.

Related content Στην Ιταλία έπαιξε ξύλο στους δρόμους της Μπολόνια, ενώ χτύπησε και συμπαίκτη του

Στη συνέχεια πήγε στην Ιταλία και στην Φορτιτούντο, προσπάθησε να φτιάξει το όνομα του, αλλά τα κατέστρεψε όλα, όταν σε βραδινή του έξοδο έπαιξε... ξύλο στους δρόμους της Μπολόνια, ενώ ακολούθως γρονθοκόπησε ταξιτζή. Νωρίτερα, σε έναν τσακωμό με τον συμπαίκτη του, Χρίστο Ζαχάριεφ, στην προπόνηση της ιταλικής ομάδας, έστειλε τον αθλητή στο νοσοκομείο, χτυπώντας τον δίχως έλεος, δείχνοντας για ακόμη μία φορά βίαιη συμπεριφορά, μη μπορώντας να χαλιναγωγήσει τα νεύρα του.

Related content Γυρολόγος στην Ευρώπη

Η καριέρα του συνεχίστηκε στην Πολωνία και στην στην Πρόκομ. Εκεί ηρέμησε, σοβαρεύτηκε, ωρίμασε και δείχνοντας πως έμαθε από τα λάθη του έπαιξε το ίσως καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του (19.1 πόντοι μέσο όρο, φτάνοντας και στα playoffs το 2010, όταν και αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό), αλλά δεν μπόρεσε να στεριώσει σε ομάδα, αλλάζοντας σύλλογο κάθε χρόνο. Ακολούθησε η Κράσνι (2010-11), την σεζόν 2011-12 έπαιξε σε Μακάμπι Χάιφα και Ντνίπρο, ακολούθως (2012-13) αγωνίστηκε στην Λαγκούν στην Ισπανία, πέρσι (2014-15) επέστρεψε στην Πολωνία για την Κοζαλίν, ενώ από το 2015 αποτελεί μέλος της γαλλικής Σολέ. Τον περασμένο Φλεβάρη (16/2) έγινε 35 ετών.

Το εξαιρετικό ματς του Γουντς στην Μόσχα με τον Ολυμπιακό:

Η εντυπωσιακή του εμφάνιση με τον Ολυμπιακό στην Σιένα:

Η γροθιά του Κιντέλ Γουντς στον Ντέγιαν Τομάσεβιτς:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ