ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πιστός στη φιλοσοφία του κι εντός προγράμματος ο Ολυμπιακός

Πιστός στη φιλοσοφία του κι εντός προγράμματος ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός - εκτός συγκλονιστικού απροόπτου - ολοκλήρωσε τις κινήσεις του στην αγορά και οι "ερυθρόλευκοι" μέσα σε λίγο χρόνο κάλυψαν βάσει του πλάνου του Ντέιβιντ Μπλατ και των διοικούντων τους όλα τα κενά που είχαν.

Ο Γιάνις Τίμα αποτέλεσε το τελευταίο "χτύπημα" του Ολυμπιακού , ο οποίος μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Νίκολα Μιλουτίνοβ για ακόμη έναν χρόνο στο Λιμάνι έχει συμπληρώσει πλήρως το παζλ του ρόστερ του για τη νέα σεζόν.

Οι "ερυθρόλευκοι" μάλιστα ένα μηνά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων για την σεζόν 2017-18 έκλεισαν όλα τα ανοιχτά ζητήματα που είχαν ανοιχτά. Ας ξετυλίξουμε, όμως, το κουβάρι από την αρχή του, δηλαδή από το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2017-18.

Ο Ολυμπιακός για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν έμεινε μακριά από την κατάκτηση κάποιου τίτλου και ο κύκλος του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον Πειραιά έκλεισε ύστερα από τέσσερα χρόνια. Η ανεύρεση του νέου "τιμονιέρη" ήταν φυσικά το πρώτο ζήτημα που απασχόλησε τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, οι οποίοι κατάφεραν να αποσπάσουν την υπογραφή του Ντέιβιντ Μπλατ . Το όνομα του 59χρονου Αμερικανοϊσραηλινού προπονητή μαζί με εκείνο του Έτορε Μεσίνα ήταν στην κορυφή της "ερυθρόλευκης" λίστας και τελικά ο τέως κόουτς της Νταρουσάφακα διαδέχθηκε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Πιστός στη φιλοσοφία του κι εντός προγράμματος ο Ολυμπιακός

Τα αφεντικά της ΚΑΕ Ολυμπιακός και ο έμπειρος κόουτς είχαν το πρώτο τους τετ-α-τετ την Τετάρτη (18/7) , αλλά ήταν σε διαρκή επικοινωνία και είχαν από νωρίς συμφωνήσει για τον σχεδιασμό της ομάδας τους, ενώ οι τελευταίες λεπτομέρειες για το "ερυθρόλευκο" πλάνο διευθετήθηκαν στη συνάντηση του Ντέιβιντ Μπλατ με τον Γιώργο Σκινδήλια στο Τελ Αβίβ στα τέλη Ιουνίου (28/6).

Το "ερυθρόλευκο" πλάνο περιελάμβανε την παραμονή των Βασίλη Σπανούλη, Κώστα Παπανικολάου και Ιωάννη Παπαπέρου (τα συμβόλαιά τους είχαν ολοκληρωθεί) και την υπογραφή παικτών, οι οποίοι θα ταιριάζαν με τη φιλοσοφία της ομάδας τους που θα θύμιζε εκείνη του Ολυμπιακού της διετίας 2011-2013 και της Μακάμπι Τελ Αβίβ της σεζόν 2013-14. Ο Ολυμπιακός ανανέωσε την συνεργασία του με τον Βασίλη Σπανούλη και τον Κώστα Παπανικολάου , ο Ιωάννης Παπαπέτρου προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό και οι παίκτες (Γουίλιαμς-Γκος, Αξέλ Τουπάν, Γιάνις Τίμα, Σάσα Βεζένκοφ, Ζακ ΛεΝτέι) που αποκτήθηκαν πληρούν τα "θέλω" του νέου τους προπονητή.

O Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος - ο οποίος αντικατέστησε τον κατά 9 χρόνια μεγαλύτερό του, Μπράιαν Ρόμπερτς - διαθέτει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον προκάτοχό του κι έπειτα από μία σεζόν με την Παρτιζάν δείχνει έτοιμος για να κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Μπροστά σε μία μεγάλη πρόκληση είναι όμως και ο Ζακ ΛεΝτέι , ο οποίος θα βρίσκεται πίσω από τον Νίκολα Μιλουτίνοβ. Ο 24χρονος Αμερικανός σέντερ, ο οποίος ήταν ένα από τους παίκτες που ξεχώρισαν την σεζόν 2017-18, ήταν ψηλά στην λίστα του Ολυμπιακού και πλέον καλείται να κάνει το step up και γιατί όχι να γίνει ένα από τα... λαβράκια που συνηθίζει να βρίσκει ο νέος του προπονητής .

Πιστός στη φιλοσοφία του κι εντός προγράμματος ο Ολυμπιακός
EUROKINISSI

Η αποχώρηση του Ιωάννη Παπαπέτρου είχε ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του εναλλακτικού σχεδίου του Ολυμπιακού, ο οποίος προέβη στην απόκτηση των Σάσα Βεζένκοφ, Αξέλ Τουπάν και Γιάνις Τίμα. Ο αποφασισμένος να πετύχει, Σάσα Βεζένκοφ αντικατέστησε τον Κιμ Τιλί και μαζί με τους Γιώργο Πρίντεζη και Δημήτρη Αγραβάνη αποτελούν την τριπλέτα της ομάδας τους στη θέση "4", με τον τελευταίο να μπορεί να παίξει και στο "5". Λύσεις στο "4" μπορεί να δώσει και σκληροτράχηλος ο Γιάνις Τίμα , ενώ διπλοθεσίτης είναι και ο γκαρντ - φόργουορντ Αξέλ Τουπάν . Οι τρεις παίκτες έχουν παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο της EuroLeague, αλλά είναι "διψασμένοι" και ακόμα δεν έχουν φτάσει στο... ταβάνι τους, το οποίο φιλοδοξούν να "τρυπήσουν" κατά την διάρκεια της θητείας τους στον Ολυμπιακό.

Ο Ολυμπιακός άλλαξε την πλεύση του - καθώς δεν προχώρησε στην απόκτηση ακόμα ενός "καθαρόαιμου" γκαρντ - αλλά έμεινε πιστός στο πνεύμα της φιλοσοφίας που επιθυμεί να τον διακατέχει τη νέα αγωνιστική περίοδο. Οι "ερυθρόλευκοι" σε σχέση με την εκκίνηση της σεζόν 2017-18 έχουν τον ίδιο αριθμό παικτών σε κάθε θέση, αλλά όσοι... έπιασαν λιμάνι, διαθέτουν διαφορετικά χαρακτηριστικά με τους προκατόχους τους.

Το ρόστερ του Ολυμπιακού της σεζόν 2018-19:

PG: Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Βαγγέλης Μάντζαρης, Βασίλης Τολιόπουλος

SG: Βασίλης Σπανούλης, Γιάνις Στρέλνιεκς, Νίκος Αρσενόπουλος

SF: Κώστας Παπανικολάου, Αξέλ Τουπάν, Γιάνις Τίμα

PF: Γιώργος Πρίντεζης, Σάσα Βεζένκοφ, Δημήτρης Αγραβάνης

C: Νίκολα Μιλουτίνοβ, Ζακ ΛεΝτέι, Γιώργος Μπόγρης

Το ρόστερ του Ολυμπιακού της σεζόν 2017-18:

PG: Μπράιαν Ρόμπερτς Βαγγέλης Μάντζαρης, Βασίλης Τολιόπουλος

SG: Βασίλης Σπανούλης, Γιάνις Στρέλνιεκς, Νίκος Αρσενόπουλος

SF: Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Χόλις Τόμπσον

PF: Γιώργος Πρίντεζης, Κιμ Τιλί, Δημήτρης Αγραβάνης

C: Νίκολα Μιλουτίνοβ, Τζαμέλ ΜακΛίν, Γιώργος Μπόγρης

*Κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2017-18 αποκτήθηκαν οι Κάιλ Ουίλτζερ και Μπόμπι Μπράουν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ