ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Περπέρογλου: "Με έχει ευλογήσει ο Θεός"

Περπέρογλου: "Με έχει ευλογήσει ο Θεός"

Ο Στράτος Περπέρογλου μιλά στο Sport24.gr για την πρόκριση του Ολυμπιακού στο Λονδίνο, την τέταρτη δική του παρουσία σε Final-4 σε πέντε χρόνια και το βασικό ζητούμενο της παρέας του... για να κάνει δουλειά στο Λονδίνο.

"Ευλογημένος" από τον Θεό δηλώνει στο Sport24.gr ο Στράτος Περπέρογλου με αφορμή την τέταρτή του παρουσία σε Final-4 στα τελευταία πέντε χρόνια.

Ο σμαλ-φόρργουορντ των Πρωταθλητών Ευρώπης μιλά για τη στιγμή του -15 από την Εφές και συμφωνεί ότι την πίεση στον ημιτελικό θα την έχει η ΤΣΣΚΑ.

Τα όσα έγιναν στην Τουρκία, με αποκορύφωμα το πώς χάθηκε το τέταρτο ματς ήταν μια... πληγή που έπρεπε να κλείσει (δεδομένου ότι πρόκριση ήταν το υπέρτατο κίνητρο);

«Οταν είσαι ένα ματς πριν την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ, είναι δεδομένο πως έχεις τεράστιο κίνητρο. Εν τούτοις, ο τρόπος που χάσαμε στο τέταρτο παιχνίδι, ίσως μας δημιούργησε πίεση και να ήταν ο λόγος που δεν είχαμε καλό ξεκίνημα. Είχαμε χάσει την ευκαιρία να πάρουμε ένα από τα δυο παιχνίδια στην Τουρκία και να αποδείξουμε πως είμαστε καλύτερη ομάδα από την Εφες, πριν γυρίσει η σειρά στο ΣΕΦ».

"Δεν ξεκινήσαμε καλά με την Εφές και αυτό πρέπει να το προσέξουμε"

Οταν φτάσατε στο -15, σαν να... πάθατε κάτι. Σαν να γυάλισε το μάτι σας,

«Ξέραμε ότι αυτό το ματς είναι δίχως επιστροφή, αλλά δεν ξεκινήσαμε καλά και αυτό πρέπει να το προσέξουμε, γιατί το έχουμε κάνει και άλλες φορές φέτος. Είχαμε άγχος, η Εφές έβαλε τα σουτ και δεχθήκαμε 41 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, όταν συνολικά δεχόμασταν στα προηγούμενα παιχνίδια 60 με 61 πόντους. Στο ημίχρονο είπαμε ότι έπρεπε να πιέσουμε πολύ στην άμυνα και να επιστρέψουμε το συντομότερο, κάτι που έγινε».

Πόσα κιλά έφυγαν από τις πλάτες σας, όταν ευστόχησε από τη γωνία ο Εϊσι Λο;

«Η αλήθεια είναι ότι έφυγε ένα μεγάλο βάρος! Ηταν τεράστιο τρίποντο από τον Λο και νιώσαμε ανακούφιση κατά κάποιο τρόπο. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν πιστέψαμε πως είχε τελειώσει η πρόκριση. Ναι μεν ήταν καθοριστικό το καλάθι του Εϊσι, όπως αποδείχθηκε, αλλά ήταν ακόμα νωπές οι μνήμες από την ανατροπή του τέταρτου ματς. Και αν μας δίδαξε κάτι αυτή, ήταν να παλεύουμε έως την κόρνα της λήξης, για να είμαστε σίγουροι!».

Aυτή είναι η τέταρτη φορά -στα πέντε τελευταία χρόνια- που θα πάρεις μέρος σε Φάιναλ Φορ. Αριθμός που δεν τον λες και... συνηθισμένο.

«Θεωρώ ότι με έχει ευλογήσει ο Θεός. Είναι η τέταρτη φορά που θα αγωνιστώ στην κορυφαία διοργάνωση, η οποία αποτελεί το όνειρο κάθε παίκτη και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό. Δεν είναι κάτι εύκολο και σε κάθε συμμετοχή είναι φοβερό το συναίσθημα. Είναι σημαντική στιγμή για κάθε αθλητή και θέλω να την απολαύσω. Είναι ένα τεράστιο δώρο. Αλλωστε το Φάιναλ Φορ αποτελεί την ανταμοιβή για τους κόπους μιας χρονιάς. Δουλέψαμε σκληρά και δη με το διευρυμένο ΤΟΡ16, όλη τη σεζόν, για να φτάσουμε στο Λονδίνο. Και πλέον, έχουμε μπροστά μας τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ».

"Είναι ένα τεράστιο δώρο, ανταμοιβή για τους κόπους μιας χρονιάς"

Η οποία ΤΣΣΚΑ έχει και το ψυχολογικό της από το περυσινό χουνέρι που της πρόσφερε ο Ολυμπιακός.

«Σε αυτή την διοργάνωση δεν υπάρχουν φαβορί. Παίζει μεγάλο ρόλο σε τι κατάσταση θα βρίσκονται οι παίκτες και κυρίως να μην υπάρχουν τραυματισμοί. Θα μελετήσουμε την αντίπαλο μας, θα την αναλύσουμε και θα είμαστε έτοιμοι».

Μολονότι ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής, μήπως είναι οι Ρώσοι εκείνοι που 'χουν τη μεγαλύτερη πίεση (για... εκατομμύρια λόγους);

«Πιστεύω πως ναι, η ΤΣΣΚΑ έχει μεγαλύτερη πίεση από εμάς, γιατί και φέτος οι περισσότεροι την έχουν χαρακτηρίσει «φαβορί». Και αυτό προσθέτει άγχος που πρέπει να διαχειριστείς. Οπως πρέπει να διαχειριστεί και αυτό που έγινε πέρυσι. Εν τοιαύτη περιπτώσει, έχει τριπλάσιο μπάτζετ από εμάς και ενδεχόμενη ήττα θα ήταν τεράστια αποτυχία».

Ουσιαστικά, έχετε μπροστά σας δυο τελικούς και ο πρώτος είναι αυτός με την «ομάδα του στρατού».

«Οντως είναι μεγάλος τελικός αυτός ο αγώνας. Και οι τέσσερις ομάδες είμαστε ισάξιες και έχουμε από 25% πιθανότητες για να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Και το άλλο ζευγάρι είναι πολύ δυνατό. Η Μπαρτσελόνα σε σχέση με την Ρεάλ, έχει περισσότερους παίκτες με εμπειρία. Οπως και να έχει το θέμα, δεν υπάρχουν προγνωστικά και πάντα έχει σημασία σε τι κατάσταση θα βρίσκεται η κάθε ομάδα, οι παίκτες της, τη δεδομένη χρονική στιγμή».

"Ολα μπορούν να συμβούν σε 40 αγωνιστικά λεπτά όπως απέδειξε ο Ολυμπιακός πέρυσι"

Εξίσου σημαντικό (όπως αποδείχθηκε και πέρυσι) είναι να... μην πτοείσαι από ό,τι και αν συμβαίνει. Να μην σταματάς έως ότου ακουστεί η κόρνα της λήξης.

«Είναι σημαντικό να μην απογοητεύεσαι, αλλά και να μην πανηγυρίζεις, γιατί το χρονικό διάστημα είναι πολύ μικρό και δεν υπάρχει η πολυτέλεια να εκφράζεις τα συναισθήματα σου. Τα κρατάς όλα για να τα εκδηλώσεις όταν πια θα 'χει τελειώσει το Φάιναλ Φορ. Ολα μπορούν να συμβούν σε 40 αγωνιστικά λεπτά, όπως απέδειξε και ο Ολυμπιακός πέρυσι».

Τι πρέπει να πρωτοπροσέξετε σε ό,τι αφορά τους Ρώσους;

«Επειδή αρκετές φορές φέτος είχαμε κακό ξεκίνημα, θα πρέπει να το διορθώσουμε αυτό, για να μην κυνηγάμε στο σκορ. Από εκεί και πέρα, η ΤΣΣΚΑ διαθέτει παίκτες νικητές, όπως και εμείς, που ξέρουν να διαχειρίζονται καλά καταστάσεις, αλλά και παίκτες κλειδιά όπως ο Τεόντοσιτς. Θα πρέπει να της «χαλάσουμε» την καλή κυκλοφορία που έχει και να είμαστε προσεκτικοί στις επιλογές που θα κάνουμε στην επίθεση. Να έχουμε καθαρό μυαλό».

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ