ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παρέμβαση Βασιλειάδη ζητάει o Ολυμπιακός για ΚΕΔ και διαιτητές Euroleague

Παρέμβαση Βασιλειάδη ζητάει o Ολυμπιακός για ΚΕΔ και διαιτητές Euroleague

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ζητά τον πειθαρχικό έλεγχο της ΚΕΔ και της ΕΟΚ για την μη συμμετοχή των διαιτητών της EuroLeague στις εγχώριες διοργανώσεις και θέλει να παρέμβει ο Υφυπουργός Αθλητισμού στην υπόθεση.

Ο Ολυμπιακός έδωσε συνέχεια στην υπόθεση του μη ορισμού των διαιτητών της EuroLeague στις εγχώριες διοργανώσεις και μάλιστα έβαλε στο παιχνίδι τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, τον Αθλητικό Εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό.

Η ερυθρόλευκη ΚΑΕ ζητά την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας για να επιστρέψουν οι Σπύρος Γκόντας, Ηλίας Κορομηλάς, Πέτρος Παπαπέτρου και Γιάννης Φούφης στους αγώνες της Stoiximan.gr Basket League και του Κυπέλλου Ελλάδας και παράλληλα θέλει τον πειθαρχικό έλεγχο της ΕΟΚ και της ΚΕΔ.

Μεταξύ άλλων, λοιπόν, στην επιστολή αναφέρεται πως "από 19.01.2018 τελεσίδικες αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ, δικαιώθηκε πλήρως η πάγια θέση της Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός, καθώς κρίθηκε ως μη νόμιμη η παράλειψη των ΕΟΚ/ΚΕΔ να ορίσουν τους διεθνείς διαιτητές Γκόντα, Παπαπέτρου Φούφη και Κορομηλά στους αγώνες του Πρωταθλήματος Α1 Ανδρών ΕΣΑΚΕ, όπως και τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας". Την ίδια στιγμή οι ερυθρόλευκοι υποστηρίζουν πως η ΚΕΔ/ΕΟΚ δεν είναι νόμιμη και οι αποφάσεις της είναι άκυρες, "καθόσον, κατά παράβαση των διατάξεων του Ν. 2725/1999, δεν είναι όλα τα μέλη αυτής διεθνείς διαιτητές".

Με αυτά τα δεδομένα ο Ολυμπιακός υποστηρίζει πως τίθενται σε άμεσο κίνδυνο τα αγωνιστικά και οικονομικά συμφέροντα της ΚΑΕ και γι αυτό ζήτησε την άμεση παρέμβαση των κ.κ. Υφυπουργού Αθλητισμού, Αθλητικού Εισαγγελέα και Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, αλλά και τον πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο της μη νόμιμης συμπεριφορά της ΕΟΚ και των μελών της ΚΕΔ, "όπως και τη συμμόρφωσή τους με τις από 19.01.2018 τελεσίδικες αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ