ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Παπαπέτρου στο Sport24.gr: "Νιώθω πιο δυνατός από ποτέ"

Ο Παπαπέτρου στο Sport24.gr: "Νιώθω πιο δυνατός από ποτέ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε στο Sport24.gr, τονίζοντας πως ύστερα από τις περιπέτειες που πέρασε αισθάνεται πιο δυνατός από ποτέ, αλλά και έτοιμος να ικανοποιήσει όσους τον εμπιστεύθηκαν.

Kατά την διάρκεια της Media Day της πειραϊκής ΚΑΕ, ο Ιωάννης Παπαπέτρου μίλησε στο Sport24.gr για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν.

Ύστερα από την περιπέτεια με τους συνεχόμενους τραυματισμούς που πέρασε, ο Ιωάννης Παπαπέτρου επιστρέφει υγιής και γεμάτος αυτοπεποίθηση. Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, μας τόνισε πως αισθάνεται πιο δυνατός από ποτέ, νιώθοντας έτοιμος να ικανοποιήσει όσους τον εμπιστεύθηκαν, αποδεικνύοντας τις (μεγάλες) δυνατότητες του.

Καλή άμυνα, γρήγορο παιχνίδι, ενέργεια και πάθος, είναι τα χαρακτηριστικά που θα δούμε από τον νέο Ολυμπιακό, σύμφωνα με τον 21χρονο φόργουορντ, ο οποίος φέτος θα έχει περισσότερο ενεργό ρόλο, αποτελώντας μαζί με τον Ματ Λοτζέσκι τα δύο βασικά "3άρια" των ερυθρολεύκων.

Η συνέντευξη του Ιωάννη Παπαπέτρου στο Sport24.gr:

-Ιωάννη, έχει ζήσει τόσο την προετοιμασία της ομάδας, όσο και τα φιλικά παιχνίδια που έδωσε. Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις;

"Νομίζω πως η ομάδα είναι δυνατή. Αρκετά δυνατή θα έλεγα. Ύστερα από καιρό βρισκόμαστε όλοι μαζί σαν ομάδα, καθώς είχαμε απουσίες με τους διεθνείς. Στο τουρνουά της Κροατίας μαζευτήκαμε όλοι για πρώτη φορά, αλλά και πάλι δεν έπαιξαν όλοι μας οι παίκτες. Είμαστε καλή ομάδα, έχουμε ποιοτικό ρόστερ και θεωρώ πως μέσω της σκληρής δουλειάς η ομάδα μας θα είναι αντάξια ώστε να διεκδικήσει τους στόχους της. Και τους τρεις στόχους της, στις τρεις διοργανώσεις που θα λάβουμε μέρος".

-Τι μπάσκετ θέλει να παίξει φέτος ο Ολυμπιακός, τι ζητάει ο κόουτς από εσάς;

"Νομίζω πως πάνω-κάτω θα παίξουμε το ίδιο μπάσκετ που παίξαμε και πέρσι. Δεν θέλει κάτι διαφορετικό ο κόουτς από εμάς. Η φιλοσοφία είναι ίδια με πέρσι. Ο προπονητής είναι ο ίδιος, δεν άλλαξε, οπότε δεν άλλαξε και η φιλοσοφία μας. Το παιχνίδι του Ολυμπιακού ξεκινάει από την άμυνα. Μέσω της καλής του άμυνας θα θελήσει να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο και να κυνηγήσει το παιχνίδι στον αιφνιδιασμό. Αυτό είναι το μπάσκετ που θέλουμε να παίξουμε, βγάζοντας ενέργεια και πάθος, κάτι που ο κόσμος του Ολυμπιακού το έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια".

Ο Παπαπέτρου στο Sport24.gr: "Νιώθω πιο δυνατός από ποτέ"
INTIME SPORTS

-Η ομάδα πιστεύει σε σένα, ποντάρει σε σένα και θα αποτελέσεις μαζί με τον Λοτζέσκι τα δύο βασικά "3άρια" του ρόστερ. Θα έχεις περισσότερο ενεργό ρόλο. Είσαι έτοιμος να... αρπάξεις την ευκαιρία από τα μαλλιά και να την αξιοποιήσεις;

"Η διοίκηση, αλλά και οι προπονητές μου, μου δείχνουν την εμπιστοσύνη τους. Νομίζω πως μετά από δύο χρόνια στην ομάδα, και με αυτά που πέρασα, είμαι και νιώθω πιο δυνατός από ποτέ. Στόχος όλων μας είναι να είμαστε υγιείς. Όχι μόνο εγώ, αλλά και όλη η ομάδα. Αν έχεις υγεία, αν είσαι γερός και δυνατός, όλους τους στόχους σου μπορείς να τους καταφέρεις.

Εγώ πέρασα δύσκολες στιγμές μέσα από τραυματισμούς και τελικά φέτος, ύστερα από δύο σεζόν που αντιμετώπισα προβλήματα, θα είμαι τελικά, όπως είπες, στα δύο βασικά "3άρια" της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν. Είναι κάτι που με χαροποιεί, αλλά και που παράλληλα με γεμίζει και με μεγαλύτερη ευθύνη, ώστε να συνεχίσω να δουλεύω ακόμη πιο σκληρά, ώστε να δείξω το πραγματικό μου αγωνιστικό πρόσωπο σε όλους αυτούς που με εμπιστεύθηκαν. Να τους βγάλω ασπροπρόσωπους".

-Νιώθετε μία παραπάνω πίεση ώστε να είστε έτοιμοι, καθώς ακολουθούν μέσα σε λίγες μέρες δύο σημαντικά ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό;

"Η πίεση είναι δεδομένη όποτε και αν είναι η ώρα και η στιγμή ώστε να αντιμετωπίσεις τον Παναθηναϊκό. Και πιο μετά να γινόντουσαν τα ματς, πάλι θα υπήρχε πίεση. Τα δύο παιχνίδια βέβαια δεν είναι νωρίς μόνο για εμάς, είναι και για τις δύο ομάδες. Και οι δύο ομάδες θα είναι ανέτοιμες σίγουρα. Δουλεύουμε όμως πολύ σκληρά στις προπονήσεις μας. Και οι νέοι παίκτες μας, πέρα από τους διεθνείς, ενσωματώνονται σιγά-σιγά στην ομάδα και μπαίνουν στο κλίμα και στη φιλοσοφία του προπονητή. Νομίζω πάντως πως θα παρουσιαστούμε αρκετά έτοιμοι κόντρα στον Παναθηναϊκό".

Ο Παπαπέτρου στο Sport24.gr: "Νιώθω πιο δυνατός από ποτέ"

-Πως θα πρέπει να διαχειριστεί αγωνιστικά και πνευματικά ο Ολυμπιακός την σεζόν, ώστε στο τέλος η ομάδα να πετύχει τους στόχους της;

"Νομίζω πως θα πρέπει να παρουσιαστούμε πολύ σκληροί πνευματικά. Σίγουρα μέσα στη σεζόν υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Θα υπάρξουν καλά και κακά παιχνίδια, θα έρθουν αποτυχίες και επιτυχίες. Δεν ξέρεις ποτέ τι θα γίνει και πως ακριβώς θα κυλήσει η σεζόν.

Πέρσι για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός έχασε το Κύπελλο στην αρχή της σεζόν, αλλά στη συνέχεια έφτασε στον τελικό της Ευρωλίγκας και ακολούθως κατέκτησε το Πρωτάθλημα. Νομίζω πως πρώτα απ' όλα θα πρέπει να παρουσιαστούμε σκληροί πνευματικά. Σωματικά θα είμαστε έτοιμοι βάσει της προπόνησης και του προγράμματος που έχουμε με τους γυμναστές και τους προπονητές μας. Θα είμαστε δυνατοί, αλλά κυρίως θα πρέπει να είμαστε δυνατοί πνευματικά ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας".

Σε βίντεο η συνέντευξη με τον Ιωάννη Παπαπέτρου:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ