ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παπανικολάου στο Sport24.gr: "Μιλήσαμε ως άνδρες και φίλοι με τους Αγγελόπουλους"

Παπανικολάου στο Sport24.gr: "Μιλήσαμε ως άνδρες και φίλοι με τους Αγγελόπουλους"

Η συζήτηση του Κώστα Παπανικολάου με τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο, η ανανέωση της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό και η προσμονή του να δουλέψει με τον Ντέιβιντ Μπλατ. Ο 28χρονος διεθνής φόργουορντ μίλησε στο Sport24.gr.

O Κώστας Παπανικολάου είναι ένα από τα πρόσωπα των ημερών, καθώς η συνεργασία του με τον Ολυμπιακό ανανεώθηκε ως το 2021 και ο 28χρονος διεθνής φόργουορντ μίλησε στο Sport24.gr για την παραμονή του στο Λιμάνι.

Ο "Παπ" στο περιθώριο του LG AegeanBall Festival, στο οποίο χορηγοί επικοινωνίας είναι το Sport24.gr και ο Sport 24 Radio 103,3, αναφέρθηκε στην επιθυμία του που πραγματοποιήθηκε, καθώς θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την ερυθρόλευκη φανέλα ως το 2021. Ο Έλληνας φόργουορντ σημείωσε τον καταλυτικό ρόλο που είχε στην εξέλιξη της υπόθεσης η συνάντησή του με τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο και δεν έκρυψε πως ανυπομονεί να συνεργαστεί με τον Ντέιβιντ Μπλατ. Επίσης, δεν παρέλειψε να επισημάνει και την αγάπη του συμπαίκτη και καλού του φίλου, Γιώργου Πρίντεζη για την Σύρο.

Ήταν δύσκολο να σε πείσει ο Γιώργος Πρίντεζης να συμμετάσχεις στο LG AegeanBall Festival για ακόμη μία χρονιά;

"Όχι, καθόλου. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος στην διοργάνωση συμμετέχουν πολλοί αθλητές. Η απήχηση που έχει στον κόσμο είναι πολύ μεγάλη. Δεν είμαστε εδώ μόνο για το μπασκετικό κομμάτι της διοργάνωσης. Πήγαμε στην Σύρο για τον Γιώργο (σ.σ. Πρίντεζη). Είναι ένα εξαιρετικό παιδί. Οι συνεχόμενες συμμετοχές πολλών παιδιών στο τουρνουά δείχνουν και το ήθος και το πόσο καλό χαρακτήρα έχει ο Γιώργος. Έρχονται εδώ για εκείνον. Είναι χαρά μας που είμαστε εδώ και όλα θα πάνε καλά και φέτος".

Ο ίδιος πώς εκλαμβάνει την απήχηση που έχει το τουρνουά για την Σύρο;

"Ο πρωταρχικός σκοπός του Γιώργου ήταν να κάνει κάτι για το νησί του. Συνεχίζει να προσφέρει στην Σύρο και η στήριξη και η αγάπη που απολαμβάνει από το νησί του, είναι πολύ σημαντικές. Κάθε χρόνο προσπαθεί και κάνει το τουρνουά ακόμα καλύτερο".

Σκέφτηκες πως μπορεί φέτος να αποχωρήσεις από τον Ολυμπιακό;

"Όλα μπορούν να συμβούν σε μία διαπραγμάτευση. Δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί και οφείλεις να είσαι προετοιμασμένος για όλα. Δόξα τω Θεώ, όλα πήγαν καλά και όπως ήθελα. Θα είμαι στον Ολυμπιακό για ακόμα τρία χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό να είσαι σε μία ομάδα, με την οποία έχεις ζήσει ευτυχισμένες αλλά και δύσκολες στιγμές. Με τα παιδιά έχουμε παλέψει, στεναχωρηθεί και περάσει πολύ όμορφα. Όλα αυτά είναι κομμάτι της σχέσης μας".

Παπανικολάου στο Sport24.gr: "Μιλήσαμε ως άνδρες και φίλοι με τους Αγγελόπουλους"

Τι σε έκανε να παραμείνεις στον Ολυμπιακό;

"Πρωταρχικός μου στόχος ήταν να μείνω. Δεν ήθελα να φύγω. Επιθυμία μου ήταν να πάνε όλα καλά και να βοηθήσω την ομάδα, στην οποία είμαι τόσα χρόνια. Από την στιγμή που μίλησα με τους προέδρους face to face, όποια προβλήματα υπήρχαν λύθηκαν. Μιλήσαμε ως άνδρες και φίλοι και τα βρήκαμε".

Ανυπομονείς να δουλέψεις με τον Ντέιβιντ Μπλατ;

"Φυσικά. Κάθε καλοκαίρι ανυπομονείς να αρχίσει η σεζόν. Δεν άλλαξε κάτι φέτος. Ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι ένας προπονητής που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του στην Ευρώπη και στο ΝΒΑ. Είναι πολύ σημαντικό να δουλεύεις με καταξιωμένους ανθρώπους. Περιμένω πώς και πώς να αρχίσει αυτή η συνεργασία".

Τι πρέπει να περιμένουμε από τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν;

"Η ομάδα πορευόταν με έναν συγκεκριμένο τρόπο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ο Ντέιβιντ Μπλατ αντικατέστησε τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Θα υπάρξει αλλαγή φιλοσοφίας και παικτών. Ήδη το ρόστερ αλλάζει. Ο χρόνος και η δουλειά θα δείξουν τι μπορούμε να κάνουμε και πού μπορούμε να φτάσουμε".

Ο τρόπος που "χτίζεται" ο Ολυμπιακός για τη νέα σεζόν, θυμίζει λίγο την ομάδα της σεζόν 2011-12;

"Καλό είναι να μην κάνουμε συγκρίσεις, οι οποίες μπορεί να δημιουργήσουν πίεση. Είναι καλύτερο να είμαστε υπομονετικοί. Πρέπει να να περιμένουμε να αρχίσει η σεζόν και να δουλέψουμε σκληρά για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ