ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παπανικολάου: "Λείπει ο Σπανούλης, είναι ο πυλώνας της ομάδας μας"

Παπανικολάου: "Λείπει ο Σπανούλης, είναι ο πυλώνας της ομάδας μας"

Ο Ολυμπιακός παρουσίασε την συνεργασία του με την ΕΖΑ. Ο Κώστας Παπανικολάου αναφέρθηκε στην απουσία του Βασίλη Σπανούλη αλλά και στο ερχόμενο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό.

H ΚΑΕ Ολυμπιακός παρουσίασε (07/11) και επίσημα τη νέα της χορηγική συνεργασία με την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης. «Παρουσιάσουμε με μεγάλη χαρά τον νέο μας χορηγό, την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης και τα προϊόντα μπίρας της εταιρείας», είπε ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος και συνέχισε: «Η συμφωνία αυτή με μια Ελληνικότατη και ανερχόμενη επιχείρηση είναι πιστή στην στρατηγική μας να συνεργαζόμαστε με επιχειρηματικούς οργανισμούς που έχουν όραμα, αξίες και προσπαθούν πάντα για το καλύτερο και φυσικά επιθυμούν να συμβάλουν στην προσπάθεια μας για την κατάκτηση της κορυφής σε, σε Ελλάδα και Ευρώπη".

Στη συνέχεια πρόσθεσε: "Η νέα αυτή συνεργασία η οποία αποτελεί συνέχεια προηγούμενης συνεργασίας με την ίδια εταιρεία, έρχεται να συνδέσει το brand του Ολυμπιακού με ένα προϊόν απολαυστικό, δροσερό και κυρίως ένα προϊόν που είναι απαραίτητο σχεδόν σε κάθε χαρούμενη στιγμή του Έλληνα, την Ελληνική Μπίρα της ΕΖΑ και την ξεχωριστή ποιότητα της. Εμείς θα κάνουμε τα πάντα από την πλευρά μας έτσι ώστε αυτή η συνεργασία να επιστρέψει στην εταιρεία πολλαπλάσια την επένδυση της καθώς και να συμβάλλουμε όσο μπορούμε στην επίτευξη των εταιρικών στόχων της. Εύχομαι κάθε επιτυχία στους νέους μας συνεργάτες και είμαστε σίγουροι ότι η μεγάλη οικογένεια του Ολυμπιακού και οι προσπάθειες της ομάδας μας, θα συμβάλλουν στο όραμα τους για ανάπτυξη και επιτυχίες!».

Ο Κώστας Παπανικολάου ανέλυσε το πως «δένει» ο αθλητισμός με την μπύρα! «Ο Ολυμπιακός έχει μια πάγια τακτική να στηρίζει τις ελληνικές εταιρίες, να συμπορεύεται μαζί τους και να ανεβαίνουμε μαζί σκαλί σκαλί και στις επιτυχίες, αλλά και στην ανάπτυξη της εταιρίας. Το να έχουμε μια ελληνική εταιρία στο πλευρό μας είναι πολύ όμορφο για εμάς. Κάνει τον σύλλογό μας ακόμη μεγαλύτερο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή την συνεργασία. Ίσως να ρωτήσετε που ‘κολλάει’ η μπύρα με τον αθλητή. Πιστέψτε με όταν τελειώνουν οι αγώνες, υπάρχει υπερένταση και σε αυτά τα βράδια η ΕΖΑ θα είναι στο πλευρό μας να μας βοηθά να ηρεμούμε και να χαλαρώνουμε. Οπότε το όφελος θα είναι διπλό ή και τριπλό, αν βάλουμε στην εξίσωση και τους αθλητές. Ευχαριστούμε την ΕΖΑ. Πιστεύω πως η συνεργασία θα είναι εξαιρετική, όπως και με όλους τους χορηγούς μας και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μεγαλώσουν οι δύο εταιρίες ακόμη περισσότερο».

Συριανός: "Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα παράδειγμα"

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης Α.Ε., Αθανάσιος Συριανός, τόνισε: «Εγώ είμαι σπίτι μου. Για τον κόσμο που με ξέρει, η χορηγία του Ολυμπιακού με φορτίζει συναισθηματικά γιατί στα εφηβικά μου χρόνια και όταν ήμουν στην Εθνική Ελλάδος, προπονούμουν στο κωπηλατικό του Ολυμπιακού, δίπλα στους μπασκετμπολίστες. Εμείς λέμε ότι ‘η μπύρα όπως πρέπει να είναι’. Στο μπάσκετ τα πράγματα είναι όπως πρέπει… Και εξηγώ…. Έχουμε ανταγωνισμό, έχουμε ομάδες που διαπρέπουν στην Ευρώπη και μας κάνουν περήφανους. Ένα τόσο μικρό έθνος, μέσω του Ολυμπιακού δίνει συνεχώς το παρών σε φάιναλ φορ. Έχουμε παίκτες που βγαίνουν σαν… εξαγώγιμο προϊόν. Το ίδιο ισχύει και για προπονητές.

Έχουμε ξένους που όταν τους φέρνουμε ξέρουν πως παίζουν για την ομάδα μας και όχι ξένοι που βάζουν εμάς να παίζουμε για εκείνους. Τα πράγματα στην μπύρα δεν είναι έτσι. Η μπύρα ήταν κάτω από ένα καθεστώς μονοπωλίου και όποιος πάει να σηκώσει κεφάλι βρίσκεται αντιμέτωπος με συνθήκες ανταγωνισμού, που δεν είναι όπως πρέπει. Εμείς καταβάλουμε αυτή την προσπάθεια για να ανοίξουμε αυτή την αγορά για να δώσουμε προοπτική, να κάνουμε την μπύρα εξαγώγιμο προϊόν και να μπορέσουμε να πουλήσουμε στην χώρα μας και να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα παράδειγμα και αν ψάξουμε τέτοια παραδείγματα στον επιχειρηματικό κύκλο, είναι λίγα. Εμπνεόμαστε από μια πολύ μεγάλη ομάδα. Ευχόμαστε να έχει επιτυχία στις προκλήσεις εντός και εκτός ελληνικών συνόρων. Είμαστε σίγουροι πως μια τέτοια προοπτική συνεργασίας θα είναι μακροχρόνια».

Παπανικολάου: "Να παρουσιαστούμε έτοιμοι πνευματικά"

Παπανικολάου: "Λείπει ο Σπανούλης, είναι ο πυλώνας της ομάδας μας"

Τα ερωτήματα που τέθηκαν ήταν αρκετά και πρωτότυπα. Ένα εξ αυτών, με αποδέκτη τον Κώστα Παπανικολάου ήταν το εξής: Με ποιον από τους αντιπάλους σου στο ντέρμπι της Παρασκευής θα έπινες μια μπύρα; «Είναι εύκολη η ερώτηση. Είναι πολλά τα παιδιά που συνεργαζόμαστε στην Εθνική ομάδα. Το να αρχίσω να λέω ονόματα ίσως πάρει ώρα. Είναι πολλά… Και ο Νικ και ο Θανάσης και ο Ίαν… Όλοι δεν θέλω να ξεχάσω κάποιον. Εύκολα θα πήγαινα από το ένα αποδυτήριο στο άλλο μαζί με συμπαίκτες μου για μια μπύρα. Το έχουμε πει πολλές φορές. Ο ανταγωνισμός είναι μέσα στις τέσσερις γραμμές. Έξω από αυτές οι σχέσεις είναι διαφορετικές σε ότι μπορεί να φαίνεται στο παρκέ.

Σίγουρα στο παρκέ εμείς από την πλευρά μας, όπως και οι παίκτες του Παναθηναϊκού από την δική τους θέλουμε τη νίκη και θα κάνουμε τα πάντα για αυτό. Αλλά έξω από τις τέσσερις γραμμές οι σχέσεις μας είναι διαφορετικές». Για το ότι αρκετοί παίκτες χρειάζονται την μπύρα όταν καλούνται στο αντιντόπινγκ κοντρόλ, ο φόργουορντ των «ερυθρολεύκων», σχολίασε: «Σίγουρα είναι μια μεγάλη βοήθεια. Νομίζω πως ο εφιάλτης του αθλητή είναι το ντόπινγκ, όχι γιατί φοβάται μην βρεθεί θετικός σε κάποια ουσία, αλλά επειδή δύσκολα ξεμπερδεύεις με αυτό. Πολλά παιδιά έχουν μείνει ατελείωτες ώρες εδώ. Υπήρχε ένας κανονισμός που απαγόρευε να πιείς μπύρα στο ντόπινγκ κοντρόλ, όμως, νομίζω πως αυτό έχει πλέον αλλάξει. Οπότε αυτή η συνεργασία για εμάς και για τα παιδιά που είχαν θέμα σε αυτό το κομμάτι, θα είναι μια μεγάλη βοήθεια! Οπότε λέω για άλλη μια φορά πως αυτή η συνεργασία θα είναι πολύ σημαντική για εμάς».

"Δεν μπορώ να πω με λόγια το πόσο λείπει ο Σπανούλης"

Για την απουσία του αρχηγού, Βασίλη Σπανούλη, ο «Παπ», τόνισε: «Δεν μπορώ να πω με λόγια το πόσο λείπει ο Βασίλης. Είναι τα τελευταία χρόνια ο βασικός πυλώνας της ομάδας. Εννοείται πως τον περιμένουμε πως και πως να γυρίσει. Όμως, σε θέματα ιατρικά και τραυματισμών δεν είμαι αρμόδιος να απαντήσω. Είναι δεδομένο πως τον περιμένουμε, όμως, είμαι σίγουρος πως ο ίδιος σε συνεργασία με το ιατρικό και το προπονητικό τιμ κάνουν το καλύτερο δυνατό για να είναι το συντομότερο κοντά μας. Εμείς τον περιμένουμε πως και πως, να είμαστε όλοι μαζί, να προπονούμαστε όλοι μαζί και να παλέψουμε όλοι μαζί για τους στόχους της ομάδας μας».

"Να αντιδράσουμε τον Παναθηναϊκό"

Τέλος, για την αναμέτρηση της Παρασκευής (10/11, 21.00) με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας, ο Κώστας Παπανικολάου, είπε: «Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έρχεται από δύο αρνητικά αποτελέσματα, αλλά και εμείς ερχόμαστε από μια δύσκολη ήττα στην Βαρκελώνη. Αυτό που έχουμε πει πολλές φορές, είναι πως κοιτάμε την δική μας ομάδα και πως εμείς θα είμαστε έτοιμοι. Αυτό που θέλουμε να καταφέρουμε είναι να αντιδράσουμε, να ανταπεξέλθουμε μετά από μια πάρα πολύ κακή ήττα στην Ευρωλίγκα μια να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι στο παρκέ. Με την στήριξη του κόσμου μας, την προσπάθειά μας και βγάζοντας στο παρκέ όλα όσα δεν κάναμε στο τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι, να πάρουμε τη νίκη. Πρέπει, λοιπόν, να αφήσουμε στην άκρη τους άλλους παράγοντες και να κοιτάξουμε τον εαυτό μας. Να δούμε πως θα είμαστε πνευματικά έτοιμοι, γιατί στο παιχνίδι με την Βαρκελώνη δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Οπότε η προετοιμασία ξεκινά από σήμερα για να παρουσιαστούμε έτοιμοι στον αγώνα της Παρασκευής».

«Θα είμαστε έτοιμοι για τον πρώτο τίτλο»

Ερωτηθείς για τα κέρδη της χορηγικής συνεργασίας, ο Γενικός Διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος, απάντησε: «Το έχω ξαναπεί. Το brand του Ολυμπιακού είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα στον ευρωπαϊκό χώρο και όχι μόνο. Για την ελληνικότητα του μάρκετινγκ να πούμε ότι οι τρεις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρίες o ΟΠΑΠ, η τράπεζα Πειραιώς και η Cosmote είναι χορηγοί μας. Για αυτό και είναι μεγάλη μας χαρά που μια ακόμη αμιγώς ελληνική εταιρία, η ΕΖΑ, είναι κοντά μας. Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει και μέσα από το brand του τους χορηγούς μας σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Είναι πολύ σημαντική για εμάς η στήριξη που έχουμε από τις εταιρίες αυτές».

Όταν του ζητήθηκε να απαντήσει αν υπάρχει ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός μετά από τέσσερα χρόνια διεκδικεί και τους τρεις τίτλους, είπε: «Ο Ολυμπιακός πάντα παλεύει και για τους τρεις στόχους. Ο στόχος δεν αλλάζει. Είμαστε πολύ χαρούμενοι δεν το κρύβουμε. Και με την ίδια σοβαρότητα θα κοιτάξουμε να είμαστε έτοιμοι και για τους τρεις τίτλους. Ο πρώτος είναι το Κύπελλο Ελλάδος. Η βασική μου ευχή είναι να είμαστε καλά όλοι. Να είναι καλά τα παιδιά και από κει και πέρα εμπιστεύομαι την δουλειά του προπονητικού τιμ και θεωρώ πως θα είμαστε έτοιμοι για τον πρώτο τίτλο τον Φεβρουάριο».

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ