ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Pap is back: Ο Παπανικολάου πηγαίνει "καυτός" στο Final Four

Pap is back: Ο Παπανικολάου πηγαίνει "καυτός" στο Final Four

Ο Κώστας Παπανικολάου ξεκίνησε νωθρά την σεζόν, αλλά στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, ενόψει Final Four, βρίσκεται σε καταπληκτική αγωνιστική κατάσταση.

Ο Κώστας Παπανικολάου πραγματοποιεί εξαιρετική σειρά στα ημιτελικά των playoffs της Stoiximan.gr Basket League απέναντι στον Άρη, έχοντας μέσο όρο 20 πόντους με 60% ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα (6-10). Ο Έλληνας φόργουορντ έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα. Έχει βρει την φόρμα του, έχει αποκτήσει ρυθμό, ξέρει τον ρόλο του μέσα στο σύνολο και παίζει μπάσκετ με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Στο δεύτερο ματς της ημιτελικής σειράς, ο Κώστας Παπανικολάου ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 23 πόντους (3/4δ, 5/7τρ, 2/2β) και 7 ριμπάουντ, βάζοντας το ένα μεγάλο σουτ μετά το άλλο, αποδεικνύοντας πως βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση ενόψει Final Four. Η αλήθεια είναι πως στο ξεκίνημα της σεζόν δεν ήταν καλός, όντας άστοχος από την περιφέρεια. Είναι χαρακτηριστικό πως στα 10 πρώτα ματς της EuroLeague είχε μόλις 3/25 σουτ πίσω από τα 6.75 μέτρα, με το ποσοστό του να φτάνει στο 12%. Στην συνέχεια, όμως, ανέβασε την απόδοση του, βρήκε ρυθμό στο περιφερειακό σουτ, τελειώνοντας την κανονική περίοδο με 29.9% (26/87τρ) και τα playoffs της EuroLeague με 33.3% (6/18τρ).

Ο Κώστας Παπανικολάου πρόκειται για το κλασικό παράδειγμα του παίκτη ψυχολογίας. Αν του μπουν τα πρώτα σουτ, αν βγάλει μια-δυο καλές άμυνες, αυτόματα ανεβαίνει η ψυχολογία του, αποκτά αυτοπεποίθηση, βρίσκει ρυθμό, γίνεται επικίνδυνος για τον αντίπαλο και παράλληλα δίνει τεράστια ώθηση στην ομάδα του σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, όντας μία ακατάπαυστη μηχανή ενέργειας. Ο ρόλος του είναι σημαντικός και στα αποδυτήρια της ομάδας, ενώ πλέον δείχνει και τον ηγετικό του χαρακτήρα μέσα στο γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός, τον Γενάρη του 2016, κινήθηκε για την απόκτηση του Κώστα Παπανικολάου όχι τόσο γιατί "καιγόταν" για "3άρι", αφού στην θέση ήταν γεμάτος με τους Ματ Λοτζέσκι και Ιωάννη Παπαπέτρου (συν την παρουσία του Στρόμπερι), όσο γιατί είναι "παιδί" των "ερυθρολεύκων", σημαντικό μέλος του βασικού κορμού των επιτυχιών αυτής της ομάδας που χτίστηκε με συγκεκριμένη φιλοσοφία το καλοκαίρι του 2011, μέρος της ιστορίας τους, γιατί αποτελεί έναν παίκτη εγνωσμένης αξίας, ο οποίος διαθέτει ποιότητα, εμπειρίες και παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο. Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος τον έφεραν πίσω στο μεγάλο λιμάνι για το... τώρα, το πριν και ενδεχομένως για το πάντα, αν αποφασίσει να ακολουθήσει τον δρόμο του (φίλου του) Γιώργου Πρίντεζη.

H ουσία είναι πως ο Κώστας Παπανικολάου έχει επιστρέψει στις εξαιρετικές εμφανίσεις. Έχει βρει τον καλό εαυτό του, έχει αποκτήσει και πάλι την επιθυμητή επαφή με το καλάθι πίσω από τα 6.75 μέτρα, αξιοποιεί τα αθλητικά του προσόντα, τρέχει γρήγορα σε κάθε ευκαιρία στο ανοιχτό γήπεδο και συνεχίζει να συνεισφέρει τα μέγιστα σε ενέργεια, άμυνα και ριμπάουντ, δίνοντας πλέον και περισσότερες επιθετικές λύσεις στον Ολυμπιακό. Άλλωστε, οι Πειραιώτες θα προχωρήσουν στο Final Four δίχως τον Ματ Λοτζέσκι (ο οποίος είναι ανέτοιμος) και μαζί με τον Ιωάννη Παπαπέτρου θα κληθούν να τα βγάλουν εις πέρας στην θέση "3", δίνοντας ο καθένας το κάτι παραπάνω.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ