ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πάνοπλος και με αέρα πρωταθλητή ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για το πρώτο ντέρμπι της σεζόν κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ την Δευτέρα (17/10, 19:00). Με παρουσία Αγγελόπουλων η τελευταία προπόνηση της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το πρώτο ντέρμπι ενόψει της νέας σεζόν κόντρα στον Παναθηναϊκό, το οποίο θα διεξαχθεί το απόγευμα (19:00) της Δευτέρας (17/10) στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Basket League.

Με εξαίρεση την απουσία του Βασίλη Τολιόπουλου (διάταση ορθού κοιλιακού), ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και οι Πειραιώτες θα παρουσιαστούν πάνοπλοι στο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό, έχοντας στόχο να πάρουν την πρώτη τους νίκη στην φετινή σεζόν απέναντι στον μεγάλο τους αντίπαλο. Στην τελευταία προπόνηση της Κυριακής (16/10) το "παρών" στο ΣΕΦ έδωσαν και οι πρόεδροι της πειραϊκής ΚΑΕ, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.

Οι "ερυθρόλευκοι" μελέτησαν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού και ξέρουν πως θα αντιμετωπίσουν μία διαφορετική ομάδα, η οποία φέτος έχει στόχευση να παίξει πιο γρήγορο μπάσκετ σε σχέση με την περασμένη σεζόν, διαθέτοντας και "ψηλούς" που αρέσκονται να σουτάρουν από μακριά. Οι Πειραιώτες έχουν ετοιμάσει το πλάνο τους, έχουν εντοπίσει τις αδυναμίες του "τριφυλλιού" και εκεί θα το "χτυπήσουν", έχοντας στόχο να επιβάλλουν τον ρυθμό τους στο παιχνίδι. Σκληρή άμυνα, πίεση πάνω στην μπάλα από την πρώτη πάσα και διάθεση για γρήγορο παιχνίδι, τόσο στο ανοιχτό γήπεδο, όσο και στο "5 εναντίον 5", είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά της φετινής ομάδας του Ολυμπιακού, τα οποία θα θελήσουν να τα βγάλουν στο παρκέ.

Οι "ερυθρόλευκοι" θα εμφανιστούν στο ΣΕΦ με... αέρα πρωταθλητή, καθώς ύστερα από αρκετά χρόνια θα αντιμετωπίσουν τους "πράσινους" όντας οι επί δύο συναπτά έτη πρωταθλητές Ελλάδας. Έχουν πίστη στις δυνατότητες τους, υψηλή αυτοπεποίθηση, νοοτροπία νικητή, ενώ και η ψυχολογία είναι με το μέρος τους, ειδικά ύστερα από τον εντυπωσιακό τρόπο που κατέκτησαν τον περσινό τίτλο μέσα στο ΟΑΚΑ. Παράλληλα, όμως, έχουν μεγάλο σεβασμό για τον Παναθηναϊκό και ξέρουν πως σε αυτά τα παιχνίδια, πέρα από τα συστήματα και τις τακτικές, παίζει σημαντικό ρόλο το πάθος και η μαχητικότητα για κάθε διεκδίκηση της μπάλας. Υπερτερούν σε χημεία και ομοιογένεια, είναι πιο "δεμένη" ομάδα, διαθέτουν περισσότερους μπαρουτοκαπνισμένους παίκτες σε αυτά τα παιχνίδια και αυτά τα στοιχεία θέλουν να τα αξιοποιήσουν μέσα στο γήπεδο.

Αυτό το ντέρμπι έρχεται νωρίς στην φετινή σεζόν, θα είναι το πρώτο από τα πολλά ματς που θα δούμε μέσα στην χρονιά μεταξύ των δύο ομάδων και έχει την δική του σημασία. Η κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος κρίνεται συνήθως στα αποτελέσματα που έχουν φέρει οι δύο σύλλογοι στα μεταξύ τους παιχνίδια και ο Ολυμπιακός θέλει την νίκη τόσο για να αποκτήσει προβάδισμα στην προσπάθεια του να αποκτήσει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας έως και τους τελικούς των playoffs, όσο και για να διατηρήσει την ηρεμία του.

Οι Κεμ Μπιρτς και Έρικ Γκριν θα είναι τα δύο νέα πρόσωπα του Ολυμπιακού σε ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Προπονητές και συμπαίκτες τους έχουν μιλήσει για την σημασία αυτών των παιχνιδιών και αμφότεροι είναι ενήμεροι. Στόχος των "ερυθρολεύκων" να βάλουν και πάλι στην επιθετική τους εξίσωση τον Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος ναι μεν είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας φέτος (σε φιλικά και επίσημα ματς), αλλά στην Μαδρίτη έμεινε δίχως πόντο και οι Πειραιώτες στερήθηκαν την εκτελεστική του δεινότητα. Και στο ματς κόντρα στους "πράσινους" είναι δεδομένο πως θα την χρειαστούν.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ