ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ουίλμπεκιν στο Sport24.gr: "Κοντά στους παίκτες ο Μπλατ, δεν είναι... δικτάτορας"

Ουίλμπεκιν στο Sport24.gr: "Κοντά στους παίκτες ο Μπλατ, δεν είναι... δικτάτορας"
EUROKINISSI

Ο Σκότι Ουίλμπεκιν μίλησε στο Sport24.gr για τον Ντέιβιντ Μπλατ, εξέφρασε την πεποίθηση πως ο έμπειρος κόουτς θα πετύχει στον Ολυμπιακό και αναφέρθηκε και σε κάποιες άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς του.

Το "τιμόνι" του Ολυμπιακού πέρασε στα χέρια του Ντέιβιντ Μπλατ και ο Σκότι Ουίλμπεκιν, ο οποίος τις τελευταίες δύο σεζόν συνεργάστηκε μαζί του στην Νταρουσάφακα, μίλησε με τα καλύτερα λόγια στο Sport24.gr για τον νέο προπονητή των "ερυθρόλευκων" και σκιαγράφησε το προφίλ του.

Ο 25χρονος γκαρντ, ο οποίος μετράει αντίστροφα για να κάνει την πρώτη του εμφάνιση ως νατουραλιζέ με την εθνική Τουρκίας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019,τόνισε αρχικά πως "ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι ένας πολύ καλός προπονητής, όπως θα ξέρετε. Προσπαθεί να κάνει ό,τι καλύτερο για την ομάδα. Λάτρευα να παίζω υπό τις οδηγίες του και δεν ήμουν ο μοναδικός παίκτης που το ένιωθε. Σε όλους τους παίκτες της ομάδας άρεσε να παίζουν για εκείνον και όλοι προσπαθούσαμε να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Είναι πολύ έξυπνος, γνωρίζει πάρα πολύ καλά το παιχνίδι και προσπαθεί όλα στην ομάδα να δουλεύουν στην εντέλεια".

Ο MVP του EuroCup της σεζόν 2017-18, όμως, μας... σύστησε και τον Ντέιβιντ Μπλατ πίσω από τις κάμερες. "Δεν συμπεριφέρεται σαν βασιλιάς. Δεν είναι... δικτάτορας στην ομάδα, παρότι είναι στους κορυφαίους προπονητές. Έχει πολλές επιτυχίες και θα μπορούσε να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο, αλλά ο ίδιος προτιμά έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης και καταφέρνει να έχει τον έλεγχο. Βρίσκεται πολύ κοντά σε κάθε παίκτη και είναι εύκολο να του μιλήσεις. Είναι πάντα εκεί για να σε ακούσει. Αντιμετωπίζει τους παίκτες με σεβασμό, τους ακούει, συζητάει μαζί τους και δεν θα διστάσει να αλλάξει γνώμη. Με την στάση τους κάνει τους παίκτες να νιώθουν άνετα και αυτό είναι κάτι που βοηθάει την ομάδα".

Ουίλμπεκιν στο Sport24.gr: "Κοντά στους παίκτες ο Μπλατ, δεν είναι... δικτάτορας"
EUROKINISSI

Επίσης, ο πρώην γκαρντ της ΑΕΚ τόνισε πως ο προπονητής του στην Νταρουσάφακα "δεν πιέζει πάρα πολύ τους παίκτες στις προπονήσεις. Δεν του αρέσουν τα σκληρά προγράμματα. Δεν θα βάλει τρεις προπονήσεις σε μία ημέρα, αλλά φροντίζει ο κάθε παίκτης να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση σε κάθε αγώνα, ενώ προετοιμάζει πολύ καλά όλα τα παιχνίδια. Χωρίς να πιέζει πάρα πολύ τους παίκτες, φροντίζει να είναι έτοιμοι και φρέσκοι σε κάθε αγώνα για να παίρνει το 100% από αυτούς".

Ο Ντέιβιντ Μπλατ τον Ιούνιο του 2014 έκανε ένα τεράστιο βήμα στην καριέρα του, καθώς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των Cleveland Cavaliers. Το ταξίδι του καλύτερου προπονητή της EuroLeague του 2014 στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ ολοκληρώθηκε, όμως, τον Ιανουάριο του 2016. Τι άλλαξε στον Ντέιβιντ Μπλατ μετά την θητεία του στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου; "Δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Δεν είχα συνεργαστεί μαζί του πριν από το πέρασμά του στο ΝΒΑ. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως δουλεύει πολύ καλά. Ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι. Δεν κάνει ό,τι ξέρει τα πάντα, όπως άλλοι προπονητές (σ.σ. δεν θέλησε να κατονομάσει κάποιον). Είναι πάντα, όμως, κοντά σου, σε βοηθάει και δείχνει με την συμπεριφορά του πως σε σέβεται".

Όσον αφορά το ποιο ήταν το highlight της συνεργασίας των δύο ανδρών, ο Σκότι Ουίλμπεκιν είπε: "Ευχαριστήθηκα πάρα πολύ την συνεργασία μας, καθώς βελτιώθηκα ως παίκτης. Παίξαμε στην EuroLeague την σεζόν 2016-17 και φέτος κατακτήσαμε το EuroCup. Αυτή σίγουρα ήταν και η καλύτερη στιγμή μας".

Ουίλμπεκιν στο Sport24.gr: "Κοντά στους παίκτες ο Μπλατ, δεν είναι... δικτάτορας"
EUROKINISSI

Τι να περιμένουμε, όμως, από τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν; "Δεν μπορώ να ξέρω τι μπάσκετ θα παίξει ο Ολυμπιακός, καθώς δεν γνωρίζουμε ποιοι παίκτες θα είναι στην ομάδα. Χρησιμοποιεί πολλά pick n' roll, του αρέσει το γρήγορο μπάσκετ, κάνει κάποια τρικ μέσα στον αγώνα και δίνει ελευθερία στους γκαρντ, ώστε να δημιουργούν για τους ίδιους και τους συμπαίκτες τους. Δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο, καθώς δεν ξέρουμε ποιοι παίκτες θα είναι στην ομάδα, οπότε προτιμώ να μην μιλήσω περισσότερο για αυτό", τόνισε ο Αμερικανός γκαρντ.

Ο Σκότι Ουίλμπεκιν δεν θέλησε να επεκταθεί για το τι να περιμένουμε από τους "ερυθρόλευκους" τη νέα σεζόν, αλλά καταλήγοντας δεν έκρυψε πως "ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα με μεγάλη παράδοση και πολλές επιτυχίες. Είναι από τις καλύτερες ομάδες. Ο κόουτς Μπλατ μπορεί να δώσει την έξτρα ώθηση στην ομάδα, ώστε να κάνει ένα βήμα μπροστά και να κατακτήσει την EuroLeague. Γνωρίζω πως υπάρχει πίεση σε μία ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός, αλλά έχει την εμπειρία να την διαχειριστεί. Είναι πάρα πολύ καλός προπονητής και μπορεί να πετύχει με τον Ολυμπιακό".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ