ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Open... Μετά αναλαμβάνει ο Γκριν

Open... Μετά αναλαμβάνει ο Γκριν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr γράφει για την εμφάνιση του Ολυμπιακού κόντρα στον Άρη. Ο Γκριν που έχει δώσει επιθετική ώθηση στην ομάδα, με τους Πειραιώτες να αποβάλλουν την περσινή προβλέψιμη εικόνα τους.

Το φιλικό δεν το είδαμε. Μάθαμε όμως πολλά και σας μεταφέρουμε (όχι όλα) όσα μας είπαν για τον Ολυμπιακό στο φιλικό με τον Αρη, στο οποίο οι Πειραιώτες επικράτησαν με 95-74. Το δείγμα είναι σαφώς πιο ασφαλές. Διότι ο Άρης είναι ομάδα υψηλού επιπέδου, έχει ενισχυθεί σε όλες τις θέσεις (αν και ήταν εκτός Τσαϊρέλης, Σανικίτζε), έχει αρχές στο παιχνίδι του και βάζει προβλήματα σε κάθε αντίπαλο. Ακόμα και η... γκρίνια που ξεπέρασε κάθε όριο από πλευράς φιλοξενουμένων, βοήθησε τον Ολυμπιακό να βρει ακόμα περισσότερο κίνητρο.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, ο οποίος ξεκίνησε το ματς με πεντάδα τους Μάντζαρη, Σπανούλη, Παπανικολάου, Πρίντεζη και Μπιρτς, δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο (44-43), αλλά όταν έπρεπε βρήκε τις επιθετικές λύσεις, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και έτρεξε περισσότερο στο ανοιχτό γήπεδο, σημειώνοντας 51 πόντους. Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά των "ερυθρολεύκων" τούτη τη σεζόν σε σχέση με πέρσι. Οι Πειραιώτες, πλέον, μπορούν να σκοράρουν με περισσότερους τρόπους. Χάρη κυρίως σε έναν άνθρωπο, που απελευθερώνει και τους υπόλοιπους. Ο λόγος για τον γεννημένο σκόρερ ( όπως τον χαρακτήρισε ο Ντάνιελ Χάκετ σε πρόσφατες δηλώσεις του ) Έρικ Γκριν, ο οποίος έχει ένα τρομερά γρήγορα πρώτο βήμα. Πλέον βρέθηκε άλλος ένας παίκτης που τραβά όλη την υπόλοιπη άμυνα πάνω του (μετά τους Σπανούλη και Πρίντεζη) και αφήνει πεδίο δράσης στους υπόλοιπους.

Μέχρι πέρυσι ο Ολυμπιακός στηριζόταν ως επί το πλείστον επιθετικά στα πικ-εν-ρολ του Βασίλη Σπανούλη, στο ποστ παιχνίδι του Γιώργου Πρίντεζη και στις εκτελέσεις μετά τα σκριν εκτός μπάλας από τον Ματ Λοτζέσκι... Κάπως έτσι οι "ερυθρόλευκοι" γίνονταν προβλέψιμοι, ειδικά αν ένας από τους τρεις ήταν εκτός δράσης ή δεν μπορούσε να βοηθήσει σε ένα ματς.

Related content

Ακόμα κι έτσι, βέβαια, ο Ματ Λοτζέσκι και ο Γιώργος Πρίντεζης (ο οποίος δεν έχασε σουτ στο παιχνίδι, μετρώντας 4/4βολ, 4/4διπ, 1/1τριπ) έχουν κι αυτοί πεδίο δράσης και δίχως να εκβιάσουν προσπάθειες, να εκτελέσουν και να σκοράρουν. Όπως έκαναν απέναντι στον Άρη. Οι τρεις τους έβαλαν μαζί 44 πόντους, έχοντας όλοι μαζί τρία άστοχα σουτ. Φοβερή οικονομία στις προσπάθειες. Κι όλα αυτά, με τον Βασίλη Σπανούλη να παίζει στο ρελαντί, δίνοντας έμφαση περισσότερο στην δημιουργία (7 ασίστ) και να αφήνει στους υπόλοιπους πρωτοβουλίες περιμένοντας τα πραγματικά παιχνίδια, ενώ ο Βαγγέλης Μάντζαρης κάνει όπως ακριβώς ξέρει το ρόλο που του έχει ανατεθεί εδώ και χρόνια...

Πάμε παρακάτω. Στον Κώστα Παπανικολάου που επιβεβαίωσε και στο ματς με τον Άρη ότι φέτος θα είναι μεταμορφωμένος , αλλά και στον Νικόλα Μιλουτίνοβ. Κρατήστε το αυτό. Ο Σέρβος σέντερ θα είναι άλλος παίκτης φέτος. Έχει δυναμώσει, το κορμί του έχει αλλάξει και έχει βελτιωθεί στην επίθεση, κάτι που το κατάλαβε καλά και η άμυνα του Άρη. Ο δε Κεμ Μπιρτς, είναι αυτό που δείχνει το βίντεο της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Ο άνθρωπος του Βασίλη Σπανούλη. Εχει προσαρμοστεί ήδη σε μεγάλο βαθμό και βοηθάει τους ερυθρόλευκους και στις δύο πλευρές του γηπέδου και είναι εξαιρετικά λειτουργικός και ικανός στις συνεργασίες πικ-εν-ρολ. Απέναντι στον Αρη είχε 11 πόντους με μόνο μία άστοχη βολή και 6 ριμπάουντ. Οι Πειραιώτες δείχνουν να έχουν πετύχει... φλέβα χρυσού για ακόμη μία φορά στην θέση του αθλητικού σέντερ. Όταν μπει και ο Πάτρικ Γιανγκ, ο Ολυμπιακός ενδεχομένως και νε έχει την πιο πλήρη φροντ-λάιν των τελευταίων ετών.

Η έξοχη συνεργασία του Σπανούλη με τον Μπιρτς:

Καλάθι από τον Κεμ Μπιρτς! #OlympiacosBC #friendly

A video posted by Olympiacos B.C. (@olympiacosbc_official) on

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ