ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός-Ουνικάχα: Με τον κόσμο τους για το 2-0 οι "ερυθρόλευκοι"

Ολυμπιακός-Ουνικάχα: Με τον κόσμο τους για το 2-0 οι "ερυθρόλευκοι"

Με αρκετές απουσίες, αλλά έχοντας την παράδοση υπέρ του και τον κόσμο στο πλευρό του, ο Ολυμπιακός θα ψάξει απόψε (21:00, Live Blog από το Sport24.gr) το 2-0 στη EuroLeague με αντίπαλο την Ουνικάχα Μάλαγα.

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα, όπου επικράτησε της Μπασκόνια με 75-64 στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για το πρώτο του φετινό ματς στο ΣΕΦ με κόσμο. Οι "ερυθρόλευκοι" υποδέχονται την Ουνικάχα Μάλαγα στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της EuroLeague (21:00, Novasports 2, Live Blog από το Sport24.gr) έχοντας ως αποκλειστικό στόχο το 2/2.

Στην προσπάθεια τους αυτή, θα στερηθούν εκ νέου τον αρχηγό τους. Ο Βασίλης Σπανούλης δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει την τενοντίτιδα που τον ταλαιπωρεί στο γόνατο κι έτσι τέθηκε νοκ άουτ. Κάτι που -φυσικά- ισχύει και για τον Κιμ Τιλί, ο οποίος θα λείψει για αρκετό καιρό. Από εκεί και πέρα, οι Γιάνις Στρέλνιεκς, Κώστας Παπανικολάου και Βαγγέλης Μάντζαρης είναι αμφίβολοι και η συμμετοχή τους θα κριθεί μερικές ώρες πριν από το τζάμπολ. Πάντως, οι δύο Έλληνες έβγαλαν μεγάλο μέρος της χθεσινής (19/10) προπόνησης κι έχουν αρκετές πιθανότητες.

Από την άλλη, η Ουνικάχα θα παραταχθεί στο ΣΕΦ με καλή ψυχολογία. Στο ισπανικό πρωτάθλημα έχει ρεκόρ 3-1 και στο πιο πρόσφατο επικράτησε της Ρεάλ Μπέτις με 99-71, στη EuroLeague ξεκίνησε με το δεξί, ρίχνοντας στο καναβάτσο την πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενέρμπαχτσε με 68-67 στην Ανδαλουσία. Βέβαια, προέκυψε πρόβλημα με τον Τζεφ Μπρουκς, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής λόγω γαστρεντερίτιδας.

Εκτός από τον κόσμο του, ο Ολυμπιακός έχει υπέρ του και την πρόσφατη παράδοση. Από το 2000 κι έπειτα, οι "ερυθρόλευκοι" μετρούν μόνο νίκες ως γηπεδούχοι απέναντι στην Ουνικάχα Μάλαγα (8-0), ενώ συνολικά το ρεκόρ είναι 12-4 υπέρ της ομάδας του Πειραιά.

EUROLEAGUE - 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Πέμπτη 19/10

Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπασκόνια 74-68

Παναθηναϊκός - Μπάμπεργκ 93-83

Αρμάνι Μιλάνο - Φενέρμπαχτσε 86-92

Ρεάλ Μαδρίτης - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 82-69

Παρασκευή 20/10

20:00 Ερυθρός Αστέρας - Μπαρτσελόνα

20:00 Χίμκι - Ζαλγκίρις Κάουνας

21:00 Ολυμπιακός - Ουνικάχα Μάλαγα

22:00 Βαλένθια - Εφές

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ