ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Με δυο ψηλούς; Ούτε προπόνηση

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - OLYMPIAKOS (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Εξι ασόδυα. Ενας small forward. Δύο 3-4άρια. Ενα 4-5άρι. Αυτοί είναι οι μπασκετμπολίστες που έχουν μείνει υγιείς στον Ολυμπιακό, στην τελική ευθεία της σεζόν. Μιας σεζόν εφιαλτικής, που γίνεται όλο και χειρότερη.

Με εφιαλτικό τρόπο εξελίσσεται η σεζόν 2017/18 για τον Ολυμπιακό, που πρώτα έχασε το Κύπελλο Ελλάδας από την ΑΕΚ, στη συνέχεια έχασε την ευκαιρία να συμμετάσχει στο Final Four της EuroLeague χάνοντας "καθαρά" (3-1) από την Ζάλγκιρις Κάουνας και τώρα βλέπει τους παίκτες του να βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλο εκτός δράσης. Την εποχή που οι Πειραιώτες έπρεπε να πατήσουν γκάζι, είναι αναγκασμένοι όχι απλά να σηκώσουν το πόδι από αυτό, αλλά και να πατήσουν φρένο ώστε να φτάσουν στους Τελικούς της Stoiximan.gr Basket League με τις λιγότερες πιθανές απουσίες.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης χάνει ούτως ή άλλως το υπόλοιπο της σεζόν. Ο Γιώργος Πρίντεζης προσπαθεί να ξεκουραστεί και να αφήσει πίσω του το πρόβλημα στο πέλμα. Ο Γιώργος Μπόγρης έχει υποστεί μερική ρήξη μηνίσκου και δεν μπορεί να πάρει περισσότερα από δύο-τρία λεπτά συνεχόμενα. Ο Κιμ Τιλί έμαθε το βράδυ της Δευτέρας (30/4) πως πρέπει να μπει άμεσα στο χειρουργείο για να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση στο αριστερό γόνατο, με αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο της τρέχουσας περιόδου . Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ θα μείνει κι αυτός εκτός προγράμματος για 20 μέρες, καθώς στο Game 4 με την Ζάλγκιρις Κάουνας υπέστη βαρύ διάστρεμμα και οστικό οίδημα σε μία ανύποπτη στιγμή που πίεσε τον εαυτό του λίγο περισσότερο.

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - ANADOLU EFES (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αγραβάνης εκτός. Πρίντεζης εκτός. Μπόγρης εκτός. Τιλί εκτός. Μιλουτίνοβ εκτός. Πέντε ψηλοί που ξεκίνησαν τη σεζόν υγιείς, βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκτός πλάνων. Κάποιοι για μερικές εβδομάδες, κάποιοι για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Τα πράγματα είναι άσχημα (αγωνιστικά και ψυχολογικά) για τον Ολυμπιακό κι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος βλέπει μόλις δύο ψηλούς ετοιμοπόλεμους με αποτέλεσμα να μη μπορεί να κάνει ούτε προπόνηση. Και πως να κάνει, δηλαδή, προπόνηση όταν έχει στη διάθεσή του ένα 4-5άρι (Τζαμέλ ΜακΛίν), ένα 3-4άρι (Κάιλ Γουίλτζερ) κι ακόμη έναν παίκτη που κάνει το ασανσέρ ανάμεσα στο τρία και το τέσσερα (Ιωάννης Παπαπέτρου), ανάλογα με τις ανάγκες που έχει η ομάδα.... Παίζει ο Παπανικολάου; Στο τέσσερα ο Ιωάννης. Εκτός δράσης ο Παπανικολάου; Στο τρία ο Παπαπέτρου. Με την κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή, μη σας κάνει εντύπωση αν τον δούμε και στο πέντε, όταν ο Ολυμπιακός θα χαμηλώνει εξωφρενικά το σχήμα του για να καλύψει τα κενά και κυρίως για να κρατήσει "φρέσκους" όσους έχουν μείνει να παλεύουν. Ο Χόλις Τόμπσον κλείνει τη θητεία του στον Ολυμπιακό από τη στιγμή που έχει μείνει μία αλλαγή στο roster της Stoiximan.gr Basket League (ο Γουίλτζερ θα αντικαταστήσει τον Τιλί, δεν θα γίνει προσθήκη παίκτη) και κάπως έτσι οι Πειραιώτες έχουν τους εξής αθλητές διαθέσιμους:

PG: Βαγγέλης Μάντζαρης, Μπράιαν Ρόμπερτς, Μπόμπι Μπράουν, Βασίλης Τολιόπουλος

SG: Βασίλης Σπανούλης, Γιάνις Στρέλνιεκς

SF: Κώστας Παπανικολάου

PF: Ιωάννης Παπαπέτρου, Κάιλ Γουίλτζερ

C: Τζαμέλ ΜακΛίν

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι δύσκολη και ψυχοφθόρα για κάθε μέλος του Ολυμπιακού. Είναι όμως και άκρως "επικίνδυνη", καθώς οι Πειραιώτες έχουν μπροστά τους τρεις αγώνες (εντός έδρας με τον ΠΑΟΚ στις 5/5, εκτός έδρας με τον Γυμναστικό στις 9/5 και εντός έδρας με τον Προμηθέα στις 13/5) για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος της Stoiximan.gr Basket League. Ο Σφαιρόπουλος έχει "κοντούς", δεν έχει ψηλούς και παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, οι ερυθρόλευκοι πρέπει μέσα από αυτά τα παιχνίδια να πετύχουν συγκεκριμένους στόχους: Α) να μοιράσουν τον χρόνο συμμετοχής για να "φρεσκαριστούν" όσοι τράβηξαν φέτος το περισσότερο κουπί και Β) να προετοιμαστούν εν όψει των Playoffs όπου τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα και σίγουρα δεν θα είναι "αθώα".

Αν υποθέσουμε πως ο Μιλουτίνοβ και ο Πρίντεζης θα μείνουν εκτός δράσης για 20-25 μέρες, τότε στόχος τους είναι να δηλώσουν παρόντες στην έναρξη των Τελικών. Για να φτάσουμε, όμως, εκεί ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αποκλείσει προηγουμένως την ομάδα που θα πάρει την έβδομη θέση στην κανονική περίοδο (πιθανότατα θα είναι η Κύμη) και στην συνέχεια τον νικητή του ζευγαριού ανάμεσα στην 3η (πιθανότατα Προμηθέας Πάτρας) και την 6η (πιθανότατα Λαύριο) της Α1. Το θετικό για τους Πειραιώτες είναι πως θα αποφύγουν εκτός απροόπτου την ΑΕΚ, η οποία ηττήθηκε από τον Προμηθέα το περασμένο Σάββατο στο ΟΑΚΑ και υποχώρησε στην βαθμολογία.

Ούτε η Κύμη, ούτε ο Προμηθέας, ούτε το Λαύριο μπορούν να απειλήσουν με αποκλεισμό τους Πειραιώτες, μπορούν όμως να τους ζορίσουν και να αναγκάσουν τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να πιέσει ακόμη περισσότερο τους "πενταδάτους" του για να μη μπει σε περιπέτειες.

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ / EUROLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ / EUROLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το σίγουρο είναι ένα. Ο Κάιλ Γουίλτζερ, που αποκτήθηκε για έναν πολύ συγκριμένο λόγο τον Οκτώβριο του 2017 , πρέπει να καταλάβει πως αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία του για να καθιερωθεί σε υψηλό επίπεδο. Δεν είχε παίξει σε τέτοιο πριν έρθει στην Ελλάδα, πέρασε από Rockets και G-League χωρίς να βρει τον ρόλο που ονειρεύόταν, τώρα όμως ανοίγεται μπροστά του ΑΠΛΕΤΟΣ χώρος για να κερδίσει το καλοκαίρι ένα καλό συμβόλαιο. Δεν φοβάται να πάρει ευθύνες στην επίθεση (παίκτη που περιμένει συνεχώς με χαμηλωμένα γόνατα και με τα χέρια έτοιμα να υποδεχθούν τη μπάλα, να μην τον φοβάστε τουλάχιστον πνευματικά), οφείλει όμως να παίξει με περισσότερη συγκέντρωση στην άμυνα, να μαζεύει με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και περισσότερη συνέπεια τα ριμπάουντ. Ο Καναδός, μαζί με τον Παπαπέτρου και τον ΜακΛίν θα μοιράζονται -μέχρι νεωτέρας- 80 λεπτά ανά αγώνα, ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να προφυλλάξουν τους εαυτούς τους από τη... μάστιγα των τραυματισμών που έχει γονατίσει τον Ολυμπιακό.

Με έξι ασόδυα, ένα τριάρι, δύο 3-4άρια και ένα 4-5άρι θα πρέπει να δουλέψει και να πορευθούν οι Πειραιώτες μέχρι να γυρίσουν στη σύνθεσή τους ο Πρίντεζης κι ο Μιλουτίνοβ. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν περιμένει κάποιον άλλο και κάνει τον σταυρό του για να μην προκύψει άλλο πρόβλημα σε μια σεζόν που μοιάζει με τον απόλυτο μπασκετικό εφιάλτη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ