ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οκ Σφαιρόπουλου για Ουάιτ

Οκ Σφαιρόπουλου για Ουάιτ
Ουάιτ

Ο Ντι Τζέι Ουάιτ είναι ψηλά στη λίστα του Γιάννη Σφαιρόπουλου για την περαιτέρω ενίσχυση της ρακέτας του Ολυμπιακού στη συνέχεια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ αλλά και της Euroleague.

Το ότι ο Ολυμπιακός θα κινούταν για την απόκτηση Αμερικανού σέντερ φάνταζε κοινό μυστικό όλες αυτές τις τελευταίες μέρες με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να ξεχωρίζει τον 29χρονο (31/8/1986), Ντι Τζέι Ουάιτ (2.06 ύψος), ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί με άνεση τόσο στο "5", όσο και στο "4".

Ο Ουάιτ πρόκειται για έναν "ψηλό" που διαθέτει μεγαλύτερη έφεση στην επίθεση και λιγότερο στην άμυνα. Διαθέτει αξιόλογο σουτ από μακρινή απόσταση, ενώ είναι ικανός σκόρερ μέσα στην ρακέτα, παίζοντας και με πρόσωπο.

Με τη λήξη του παιχνιδιού στο ΣΕΦ με τα Τρίκαλα για τη 19η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων" δεν αρνήθηκε να τοποθετηθεί για το πως έχει η υπόθεση της απόκτησης Αμερικανού σέντερ.

"Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στο υλικό μας, έχω εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες και στα νέα παιδιά που καλούνται να βγουν μπροστά. Αν βρούμε παίκτη να μας βοηθήσει ουσιαστικά, που θα μας δώσει το κάτι παραπάνω από αυτό που δεν έχουμε, θα προχωρήσουμε στην απόκτηση σέντερ. Ψάχνουμε στην αγορά για "ψηλό", αλλά δεν... καιγόμαστε κιόλας.

Δεν θέλουμε να πάρουμε παίκτη, έναν σέντερ, απλά για να πάρουμε έναν παίκτη. Θέλουμε να πάρουμε έναν αξιόλογο παίκτη που θα μας βοηθήσει, που θα μπορεί να κάνει την διαφορά. Οι σέντερ υψηλού επιπέδου έχουν συμβόλαια με τις ομάδες τους και δεν είναι εύκολο να αποχωρήσουν αυτήν την περίοδο, ούτε γίνεται να "σπάσουν" τα συμβόλαια τους. Αν βρούμε, όμως, έναν παίκτη που θα μπορέσει να μας βοηθήσει, θα μας δώσει έστω και κάτι παραπάνω από αυτό που έχουμε, τότε ναι θα προχωρήσουμε".

Την ίδια ώρα ο Σφαιρόπουλος και με τον Τζόι Ντόρσεϊ να είχε αφήσει την Κωνσταντινούπολη και τη Γαλατασαράι με προορισμό του την επιστροφή του στη Βαρκελώνη και τη Μπαρτσελόνα σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr είχε δώσει το ΟΚ του για την περίπτωση του Ντι Τζέι Ουάιτ. Του 29χρονου με ύψος 2.06μ, της ιταλικής Τορίνο που φέρεται να έχει τα χαρακτηριστικά που επιθυμεί.

Ο Ντι Τζέι Ουάιτ φοίτησε στο κολέγιο της Ιντιάνα και έγινε ντραφτ από τους Ντιτρόιτ Πίστονς το 2008 (29η επιλογή στον πρώτο γύρο). Λόγω τραυματισμού συμμετείχε στην ΝΒΑ D-LEAGUE και έκανε το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ τον Απρίλη του 2009 με την φανέλα των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, οι οποίοι είχαν πάρει τα δικαιώματα του. Στην ρούκι σεζόν του είχε 8.9 πόντους και 4.6 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Στην ομάδα του Κέβιν Ντουράντ έμεινε έως και το 2011, ενώ την ερχόμενη σεζόν (2011-2012) έγινε μέλος των Σάρλοτ Μπόμπκατς, με τους οποίους πραγματοποίησε τις καλύτερες του εμφανίσεις. Η καριέρα του συνεχίστηκε στην Κίνα (Σανγκάι Σαρκς), ενώ έκανε και ένα μικρό πέρασμα από τους Σέλτικς το 2013.

Ο Ουάιτ έγινε γνωστός στην Ευρώπη όταν είχε επιλεγεί το 2014 από την ισπανική Λαμποράλ Κούτσα με μηνιαίο συμβόλαιο για να καλύψει το κενό του τραυματία Λαμόντ Χάμιλτον. Στη φετινή αγωνιστική περίοδο όμως με τη φανέλα της ιταλικής Τορίνο και σε 12 παιχνίδια έχει κατά μέσο όρο 17.6 πόντους με 57.4% στα δίποντα και μαζεύει 8.4 ριμπάουντ ενώ μοιράζει 1.3 τάπες, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Στα συν του Ουάιτ για τον Σφαιρόπουλο είναι ότι διαθέτει την ευρωπαϊκή εμπειρία, όπως ίσχυε και στην περίπτωση του Ντόρσεϊ που είχε και το επιπλέον συν ότι γνωρίζει το τι εστί Ολυμπιακός. Πλέον όσον αφορά την πορεία του φλερτ κριτήριο θα αποτελέσει το πως μπορεί να αποδεσμευτεί από τη Τορίνο. Από το ύψος του buy out του και αν αυτό υπάρχει. Στα θετικά το γεγονός πως η Τορίνο δεν αγωνίζεται στο Final-8 του ιταλικού πρωταθλήματος.

Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός έχει να αντιμετωπίσει δύο ζητήματα. Το ένα έχει να κάνει με την πίεση του χρόνου καθώς δεν απομένει πλέον ουσιαστικά ούτε καν μία εβδομάδα μέχρι την πρεμιέρα του ΤΟΡ 16 της Euroleague αλλά και το ποιος από τους Ντάριους Τζόνσον-Όντομ ή Νίκολα Μιλουτίνοφ θα αντικατασταθούν για τη συνέχεια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Κι αυτό γιατί στη Euroleague δεν υπάρχει περιορισμός.

Όπως και να έχει στον Ολυμπιακό υποστηρίζουν πως θα γίνει η οποιαδήποτε κίνησε μόνο αν βρεθεί ο παίκτης που αξίζει. Κι ακόμη ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνει κάποια κίνηση για να γίνει. Υπενθυμίζεται πως οι Πειραιώτες έχουν προθεσμία έως και την 24η Φεβρουαρίου ώστε να δηλώσουν παίκτη.

Ο Ντι Τζέι Ουάιτ εν δράσει:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ