ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι... εκπλήξεις που δεν ήθελε

Οι... εκπλήξεις που δεν ήθελε

Οι εκτός προγράμματος ήττες των ''αιωνίων'' στην κανονική περίοδο είναι... μετρημένες. Ο Ολυμπιακός λύγισε από την Κηφισιά στο ''Ζηρίνειο'' και το SPORT24 παρουσιάζει τις τελευταίες απρόσμενες ήττες του.

Η ψυχωμένη Κηφισιά πανηγύρισε σπουδαία νίκη στο ''Ζηρίνειο'' επί του Ολυμπιακού που προσγειώθηκε απότομα μετά το ''διπλό'' επί της Βαλένθια στην πρεμιέρα της Euroleague 2014-15.

Έτσι οι Πειραιώτες έχασαν έδαφος στη ''μάχη'' για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, μόλις στη δεύτερη αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Τα αρνητικά αποτελέσματα στην κανονική περίοδο -χωρίς να υπολογίζονται οι αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό- είναι μετρημένα για τους Πειραιώτες και το SPORT24 παρουσιάζει τα πιο πρόσφατα ''στραβοπατήματα''. Από το περσινό παιχνίδι στη Δράμα, ως την ήττα στην Πυλαία από τον ΠΑΟΚ του Κουτλουάι και του Κούβελα.

Σεζόν 2013-14

ΚΑΟΔ - Ολυμπιακός 75-69

Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε στη Δράμα για τον αγώνα με τον ΚΑΟΔ μετά τον αποκλεισμό στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Παναθηναϊκό ωστόσο η ομάδα του Νέναντ Μάρκοβιτς πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και υποχρέωσε τους Πειραιώτες στη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους (75-69)! Οι ''ερυθρόλευκοι'' σούταραν μόλις με 58% στις βολές (15/26) και 19% στα τρίποντα (4/21) ενώ ο ΚΑΟΔ ευτύχησε να έχει σε εξαιρετική βραδιά τον Τζέι Κόβαν Μπράουν (25π., 3ριμπ., 1ασ., 1κλ.). Από την άλλη πλευρά, οι προσπάθειες του Λοτζέσκι δεν ήταν αρκετές για τους Πειραιώτες κόντρα στον ΚΑΟΔ.

Οι... εκπλήξεις που δεν ήθελε

Σεζόν 2012-13

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 76-71

Στις 27 Ιανουαρίου 2013, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ με 76-71 στη Θεσσαλονίκη για την 14η αγωνιστική της Basket League. Ήταν η πρώτη ήττα στις εγχώριες διοργανώσεις εκείνης της σεζόν για τους Πειραιώτες που πλήρωσαν τις απουσίες τους (σ.σ. χωρίςΛο, Πάουελ, Μαυροειδή στην αποστολή) αλλά και την κούραση των παικτών τους μετά το ταξίδι στο Τελ Αβίβ, για το ματς της Μακάμπι. Και μέσα σε όλα αυτά, ο Βαγγέλης Μάντζαρης τραυματίστηκε στο γόνατο μόλις στο 5' και τέθηκε νοκ άουτ. Για τον ''Δικέφαλο'', ο Λάζαρος Παπαδόπουλος πέτυχε νταμπλ-νταμπλ με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Σεζόν 2009-10

Μαρούσι - Ολυμπιακός 82-74

Ήταν μια νίκη που ανήκε απόλυτα στο Μαρούσι και την πήρε δίκαια. Οι παίκτες του Αμαρουσίου έπαιξαν εξαιρετική άμυνα στο κλειστό του Αγίου Θωμά, είχαν εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, πάθος από το πρώτο λεπτό και εικόνα ομάδας απέναντι στον Ολυμπιακό του Παναγιώτη Γιαννάκη. Εκείνη τη σεζόν το Μαρούσι αγωνίστηκε στους ομίλους της Euroleague και υποχρέωσε τους Πειραιώτες σε μια ήττα (82-74) που κόστισε το πλεονέκτημα της έδρας στα playoffs. O Κώστας Καϊμακόγλου έριξε στο καναβάτσο τον Ολυμπιακό με 19 πόντους ενώ το δίδυμο των Τσίλντρες, Κλέιζα δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ήττα.

Οι... εκπλήξεις που δεν ήθελε

Πανιώνιος - Ολυμπιακός 96-94

Στην παράταση και στο καλύτερο ματς εκείνης της σεζόν, ο Πανιώνιος νίκησε τον Ολυμπιακό με 96-94 στη Νέα Σμύρνη! Ο Γιάννης Καλαμπόκης σκόραρε 28 πόντους, οδηγώντας τον ''ψυχωμένο'' Πανιώνιο στη μεγάλη νίκη απέναντι στους Πειραιώτες. Ο Τζος Τσίλντρες, ο Γιάννης Μπουρούσης κι ο Θοδωρής Παπαλουκάς έκαναν ό,τι μπορούσαν για να γλιτώσουν την ομάδα τους από την πρώτη ήττα της χρονιάς ωστόσο δεν τα κατάφεραν. Έτσι ο Ολυμπιακός απέκτησε συγκάτοικο στην κορυφή της Α1 τον Παναθηναϊκό, έχοντας το ισχνό προβάδισμα της νίκης στο μεταξύ τους ματς.

Σεζόν 2007-08

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 81-80

Τον Ιανουάριο του 2008 ο ΠΑΟΚ του Ιμπραήμ Κουτλουάι πανηγύρισε σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού στην Πυλαία με 81-80. Έπειτα από εκείνο το αποτέλεσμα, τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για τους ''ερυθρολεύκους'' όσον αφορά την προσπάθεια για τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στην κανονική περίοδο εκείνης της σεζόν! Ο έμπειρος Νίκος Κούβελας δέχθηκε 33 πόντους από τον Μαρκ Τζάκσον όμως... ανταπέδωσε με 20 προσωπικούς πόντους, όσους δηλαδή είχε σκοράρει στις πρώτες 13 αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Πλην του Τζάκσον, για τον Ολυμπιακό προσπάθησε ο Λιν Γκριρ (25π.).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ