ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι υποθέσεις των Σλούκα και Ντάνστον

Οι υποθέσεις των Σλούκα και Ντάνστον
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός ήθελε να κρατήσει στην ομάδα το καλοκαίρι τους Σλούκα και Ντάνστον, αλλά αμφότεροι για τους λόγους τους αποχώρησαν. Το Sport24.gr θυμάται το story τους.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργου Αγγελόπουλου, προκάλεσαν αίσθηση. Πέρα από το σχόλιο του για τη νίκη της ομάδας επί της Αρμάνι Μιλάνο, μίλησε και για τις δύο φετινές αποχωρήσεις από την ομάδα, αναφερόμενος στις περιπτώσεις των Κώστα Σλούκα και Μπράιαντ Ντάνστον.

Ήθελαν να κρατήσουν τους Σλούκα και Ντάνστον

Κατά την διάρκεια της σεζόν ο Ολυμπιακός επιθυμούσε να ανανεώσει τα συμβόλαια των Κώστα Σλούκα και Μπράιαντ Ντάνστον. Οι ερυθρόλευκοι στο πρόσωπο του Έλληνα γκαρντ έβλεπαν έναν παίκτη που αποτελεί σημαντικό μέλος των πρόσφατων μεγάλων επιτυχιών της ομάδας, έναν εξαιρετικό και ταλαντούχο παίκτη που συμπλήρωσε εφταετία (2008-2015) στον Πειραιά, αλλά και τον επόμενο ηγέτη του Ολυμπιακού, στη μετά Βασίλη Σπανούλη εποχή. Όσον αφορά την περίπτωση του Αμερικανού σέντερ, ο παίκτης είχε ταιριάξει στη χημεία της ομάδας, είχε "δέσει" μέσα στο σύνολο και οι ερυθρόλευκοι ήθελαν επίσης να τον "δέσουν" στο μεγάλο λιμάνι, διατηρώντας στο ρόστερ των Πειραιωτών δύο πολύτιμους μπασκετμπολίστες, σημαντικά κομμάτια του βασικού κορμού τους.

Τους ενόχλησε κυρίως ο τρόπος που έφυγαν

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος ενοχλήθηκαν από την συμπεριφορά των δύο παικτών, όχι τόσο γιατί αποχώρησαν (κάτι που σαφώς τους στεναχώρησε), όσο κυρίως από τον τρόπο που οι δύο αθλητές έφυγαν από το μεγάλο λιμάνι. Στο Sport24.gr σας είχαμε αναλύσει την ιστορία με τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Κώστα Σλούκα. Οι Πειραιώτες τους τελευταίους μήνες τον πίεζαν ώστε να υπογράψει, αλλά ο 25χρονος γκαρντ είχε τους ενδοιασμούς του και ήταν συγκρατημένος, όντας προβληματισμένος για το αν θα έχει τον επιθυμητό ρόλο στο ροτέισον της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν. Σύμφωνα με τον αθλητή, το πρόβλημα του δεν ήταν τόσο τα χρήματα, όσο ο ρόλος που θα είχε. Δηλαδή το αν θα είχε αυξημένο χρόνο συμμετοχής.

Τελικά, ο Έλληνας διεθνής γκαρντ πήρε απόφαση να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό ύστερα από εφτά χρόνια παρουσίας, λέγοντας " δεν λέμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν ", αλλά στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο δυσαρεστήθηκαν μαζί του όταν ενημερώθηκαν πως τους είπε ψέμματα πως πήγε στη Θεσσαλονίκη για προσωπικούς λόγους, ενώ εκείνος έμεινε στην Αθήνα ώστε να συζητήσει με τον επόμενο του προπονητή, δηλαδή τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς της Φενέρμπαχτσε. Για αυτόν τον λόγο κιόλας ο Γιώργος Αγγελόπουλος είπε για τον Κώστα Σλούκα πως " παρόλο που τον αγαπάμε και τον θέλαμε, το παιδί μας είπε ψέμματα ", καθώς εκείνη την μέρα που τον περίμεναν στο γραφείο τους ώστε να συζητήσουν και να τα "βρουν", εκείνος δεν ήρθε στο ραντεβού, επικαλούμενος πως για προσωπικούς λόγους θα έπρεπε να επιστρέψει στη πόλη του.

Ο Μπράιαντ Ντάνστον ήθελε να παραμείνει στον Ολυμπιακό, αλλά για να συμβεί αυτό επιθυμούσε αύξηση και κυρίως ένα κλειστό διετές συμβόλαιο. Οι Πειραιώτες θα του κατέθεταν μία βελτιωμένη οικονομική προσφορά, αλλά ήταν αρνητικοί στο κλειστό διετές συμβόλαιο, μένοντας πιστοί στη φιλοσοφία τους για 1+1 με οψιόν ανανέωσης από την πλευρά της ομάδας. Σε αυτό το ενδεχόμενο ο Αμερικανός σέντερ ήταν αρνητικός. Και από τη στιγμή που πριν τελειώσει η σεζόν δεν είχε συμφωνήσει με τους ερυθρόλευκους, αποφάσισε να δώσει τα χέρια με την Αναντολού Εφές, η οποία του έδινε διετές συμβόλαιο, πριν καν τελειώσει το ελληνικό πρωτάθλημα.

Όταν το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε, οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να έρθουν σε συμφωνία με τον Μπράιαντ Ντάνστον, αλλά ο ατζέντης του παίκτη, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, τους ενημέρωσε πως είχε έρθει ήδη σε συμφωνία με άλλη ομάδα (δηλαδή την Εφές), γεγονός που ενόχλησε την διοίκηση του Ολυμπιακού, καθώς πριν καν τελειώσει η σεζόν ο παίκτης τους είχε ήδη υπογράψει σε άλλον σύλλογο. Ο Αμερικανός σέντερ δήλωσε πως "δεν κρατάω κακία σε κανέναν", αναλύοντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο . Από την πλευρά του ο Σέρβος ατζέντης του παίκτη, είχε επισημάνει σε συνέντευξη του στο Sport24.gr πως "δεν ήθελαν να του δώσουν διετές συμβόλαιο. Του έδιναν 1+1, όμως ο παίκτης ήθελε κλειστό διετές. Ήταν το μοναδικό πρόβλημα ".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ