ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Χιλ νικάει τον... Καλντερόν

Ο Χιλ νικάει τον... Καλντερόν
INTIME SPORTS

Ο Τζορτζ Χιλ πλησιάζει το Λιμάνι, αν κι ο Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν παραμένει ο διακαής πόθος του Ολυμπιακού. Η προσθήκη των "ερυθρολεύκων", πάντως, αναμένεται εντός των επόμενων ημερών.

Κι οι δύο αγωνίζονται στο ΝΒΑ, ο ένας όμως γνωρίζει πολύ καλύτερα την ευρωπαϊκή πραγματικότητα είναι πιο έμπειρος και ασφαλώς βρίσκεται πιο ψηλά στη λίστα με τις προτιμήσεις του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Ισπανό γκαρντ των Ράπτορς.

Πολλά, βέβαια, θα κριθούν από τον όρο "NBA out", αν δηλαδή ο παίκτης που θα έρθει (σ.σ πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και αύριο) θα επιστρέψει στην Αμερική όταν -κι άμα- λήξει το λοκ-άουτ.

Οι πληροφορίες του Sport24.gr αναφέρουν ότι ο Τζορτζ Χιλ βρίσκεται πολύ κοντά στον Ολυμπιακό, καθώς θεωρείται και ευκολότερη υπόθεση. Όσο για τον Καλντερόν; Έχει γίνει ήδη πρόταση στον ατζέντη του (σ.σ πρόσφατα ο 31χρονος γκαρντ απέλυσε τον Αμερικάνο εκπρόσωπο του και κράτησε μόνο τον Ισπανό) κι αυτή εξετάζεται σοβαρά. Το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι για την περίπτωση του ενδιαφέρεται και μια ισπανική ομάδα.

Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες αν και το σίγουρο είναι ότι οι Πειραιώτες θέλουν να φέρουν παίκτη πριν το παιχνίδι με την Κάχα Λαμποράλ το οποίο θεωρείται το πιο καθοριστικό για τη πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα.

Ποιος είναι ο Χιλ

Ο Τζορτζ Χιλ είναι 26 ετών κι έχει ύψος 1.88. Αγωνίζεται και στις δύο θέσεις των γκαρντ και καταξιώθηκε στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Σαν Αντόνιο Σπερς. Ο προπονητής του Γκρεγκ Πόποβιτς είναι αυτός που μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την αξία του παίκτη, έστω κι αν αυτός ανήκει πλέον στους Ιντιάνα Πέισερς.

Μεγάλωσε στη... μπασκετομάνα Ιντιανάπολις και φοίτησε στο τοπικό Ιντιάνα Γιουνιβέρσιτι Περντιού Γιουνιβέρσιτι Ιντιανάπολις (IUPUI), οδηγώντας το άσημο κολέγιο σε απρόσμενες επιτυχίες. Οι εμφανίσεις του (1.619 πόντοι στο κολέγιο) τράβηξαν τα βλέμματα των ομάδων του ΝΒΑ, με τα "Σπιρούνια" να τον επιλέγουν στον πρώτο γύρο του ντραφτ (Νο26).


Έπαιξε τρεις χρονιές στους Σπερς κάνοντας πολύ καλές εμφανίσεις. Τη ρούκι χρονιά του είχε 5.7 πόντους, 2.1 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ, ενώ τη δεύτερη "εκμεταλλεύτηκε" τους τραυματισμούς των Τόνι Πάρκερ και Μανού Τζινόμπιλι για να ξεκινήσει 43 παιχνίδια στη βασική πεντάδα. Είχε 12.4 πόντους και 2.9 ριμπάουντ! Πέρσι διατήρησε πολύ καλά νούμερα αν και επέστρεψε στον πάγκο: είχε 11.6 πόντους, 2.6 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ.Έγινε ανταλλαγή στους Πέισερς τη νύχτα του ντραφτ του 2011.

Ο Χιλ φημίζεται για τα αθλητικά του προσόντα. Είναι πολύ καλός αμυντικός, αξεπέραστος στο ανοιχτό γήπεδο κι αρκετά καλός σουτέρ. Ο Γκρεγκ Πόποβιτς τον χαρακτηρίζει "all around", ότι κάνει δηλαδή τα πάντα μες στο γήπεδο, θυμίζοντας του τον... Μόντα Έλις των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς.

Ποιος είναι ο Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν

Αποτελεί τον βασικό πλέι-μέικερ της χρυσής φουρνιάς των "80άρηδων" της Ισπανίας (Γκασόλ, Ναβάρο, Ρέγιες, Ροντρίγκεζ), έχοντας πρωταγωνιστήσει σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες των "φούριας ρόχας" τα τελευταία χρόνια.

Είναι 31 ετών, έχει ύψος 1.91 και τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στους Τορόντο Ράπτορς. Στην Ευρώπη καταξιώθηκε με τη φανέλα της Ταού (νυν Κάχα Λαμποράλ), όπου έπαιξε από το 2002 ως το 2005, φτάνοντας ως τον τελικό της Ευρωλίγκα. Στην Ισπανία έπαιξε ακόμη στην Αλικάντε (1999-2001) και στη Φουενλαμπράδα (2001-2002). Από το 2005 παίζει στο Τορόντο κάνοντας ορισμένες πολύ καλές σεζόν.

Έχει μάλιστα ορισμένα ρεκόρ στο ΝΒΑ όπως το καλύτερο ποσοστό βολών σε μια σεζόν: το 98% με το οποίο σούταρε από τη γραμμή τη σεζόν 2008-2009. Την ίδια χρονιά ήταν κι ο καλύτερος πασέρ ολόκληρης της ανατολικής περιφέρειας! Ήταν με διαφορά η καλύτερη χρονιά του με 12.8 πόντους και 8.9 ασίστ.

Το ίδιο νούμερο (σε τελικές πάσες) είχε πέρσι, έχοντας ακόμη 9.8 πόντους σε 30 λεπτά συμμετοχής. Συνολικά στην καριέρα του έχει 9.8 πόντους, 2.5 ριμπάουντ, 7.0 ασίστ και 87% στις βολές.

Έχει παίξει δύο φορές στα πλέι-οφ (2007, 2008) χωρίς όμως να καταφέρει να οδηγήσει τους "Καναδούς" στο δεύτερο γύρο. Ο ίδιος είχε καλά νούμερα με 12.5 πόντους, 6.1 ασίστ και 39% στα τρίποντα.

Ο Καλντερόν θεωρείται ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους γκαρντ, ένας αυθεντικός πλέι-μέικερ με ικανότητα να παίζει τόσο στο ανοιχτό γήπεδο, όσο και σε σετ επιθέσεις. Τα τελευταία χρόνια έχει βελτιώσει πολύ το μακρινό του σουτ, ενώ παρότι τα αθλητικά του προσόντα έχουν... μειωθεί λόγω ηλικίας, είναι πολύ καλός στη δημιουργία μέσω πικ-εν-ρολ, αλλά και στο να χρησιμοποιεί τα μακριά χέρια του για να παίξει αποτελεσματική άμυνα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ