ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σπανούλης: "Γρήγορο παιχνίδι, με καθαρό μυαλό"

Σπανούλης: "Γρήγορο παιχνίδι, με καθαρό μυαλό"
INTIME SPORTS

Ο Βασίλης Σπανούλης παραχώρησε συνέντευξη στο Sport24.gr, μιλώντας για τον φετινό Ολυμπιακό. "Είναι μία ομάδα καλά δομημένη. Θέλουμε να παίξουμε άμυνα και να τρέξουμε. Να είμαι υγιής, αυτό θέλω".

Κατά την διάρκεια της Media Day στο ΣΕΦ, ο Βασίλης Σπανούλης παραχώρησε συνέντευξη στο Sport24.gr, μιλώντας για την φετινή ομάδα των ερυθρολεύκων. Ο αρχηγός των Πειραιωτών τόνισε πως η ομάδα είναι καλά δομημένη και επεσήμανε πως ζητούμενο τους είναι να παίξουν σκληρή άμυνα και να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο για να βγάλουν αιφνιδιασμούς. "Γρήγορο παιχνίδι με καθαρό μυαλό", σχολίασε. Παράλληλα υπογράμμισε πως οι καινούριοι παίκτες του ρόστερ ταιριάζουν στην φιλοσοφία του Ολυμπιακού, ενώ αυτό που θέλει για εκείνον είναι να είναι υγιής.

-Βασίλη είσαι με την ομάδα από την αρχή της προετοιμασίας και έχετε δώσει φιλικά ματς. Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις για την φετινή ομάδα του Ολυμπιακού;

"Πρόκειται για μία ομάδα η οποία έχει μείνει σχεδόν ίδια με πέρσι. Έχουμε τρεις προσθήκες ξένων παικτών (Λαφαγιέτ, Ντάρντεν, Χάντερ), συν του νεαρού, του Βασίλη (Μουράτου) που πήραμε.

Πρόκειται για μία ομάδα που είναι καλά δομημένη, έχοντας ευδιάκριτους ρόλους και καλή χημεία, κάτι πάνω στο οποίο δουλεύουμε ώστε να το βελτιώσουμε. Είναι ακόμη νωρίς, μόλις μπήκε ο Οκτώβρης, δεν είμαστε απόλυτα έτοιμοι, αλλά σίγουρα το ματς με τον Παναθηναϊκό μας βιάζει, καθώς είναι ένα ματς που έρχεται αρκετά νωρίς στη σεζόν για εμάς. Δουλεύουμε καθημερινά ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο".

-Ο Ολυμπιακός φέτος στις μεταγραφές του κινήθηκε παίρνοντας παίκτες που έχουν ως κύριο ατού τους την ικανότητας τους στην άμυνα. Θεωρείς πως η ομάδα πέρσι είχε πρόβλημα στην άμυνα και φέτος θέλετε να δώσετε μεγαλύτερη έμφαση εκεί;

"Σίγουρα, όπως είπε και ο κόουτς στη συνέντευξη Τύπου, πέρσι μας κόστισε το γεγονός ότι αλλάξαμε σχεδόν την μισή ομάδα. Λέγονται πολλά φέτος για τον Παναθηναϊκό για το γεγονός ότι άλλαξε σχεδόν όλη την ομάδα του, αλλά εμείς αυτό το κάναμε πέρσι και σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό το καλοκαίρι του 2011. Είναι πολύ δύσκολο το να ξεκινάς έχοντας μόλις φτιάξει μία καινούρια ομάδα.

Πέρσι διαθέταμε αρκετούς παίκτες που δεν είχαν ξαναπαίξει στην Ευρωλίγκα. Φέτος, όμως, όλοι τους διαθέτουν μία σεζόν εμπειρίας σε επίπεδο Euroleague, ξέρουν τι να περιμένουν και παρουσιάζονται καλύτεροι. Και οι τρεις καινούριοι παίκτες μας είναι καλοί. Παίκτες που ταιριάζουν απόλυτα στην φιλοσοφία της ομάδας. Είναι παίκτες που δίνουν πράγματα στην ομάδα τα οποία δεν είχαμε πέρσι".

Σπανούλης: "Γρήγορο παιχνίδι, με καθαρό μυαλό"
INTIME SPORTS

*Η φετινή ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού

-Πως θέλει ο Ολυμπιακός να παίξει στην επίθεση φέτος. Είδαμε στα φιλικά γρήγορο παιχνίδι, τρανζίσιον και καλή κυκλοφορία της μπάλας στο παιχνίδι του μισού γηπέδου. Τι να περιμένουμε;

"Ακριβώς όπως τα είπες. Θέλουμε να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο και να πάμε στο τρανζίσιον, ενώ και στο παιχνίδι του μισού γηπέδου λειτουργούμε θέλοντας να έχουμε γρήγορη και καλή κυκλοφορία της μπάλας. Θέλουμε να παίξουμε πολύ καλή και σκληρή άμυνα, να ασφαλίσουμε τα ριμπάουντ στην άμυνα και να παίρνουμε όσο περισσότερα γίνεται στην επίθεση.

Θέλουμε να έχουμε το καλό ριμπάουντ ώστε να μπορούμε να τρέχουμε στον αιφνιδιασμό, είτε σε πρωτεύοντα, είτε σε δευτερεύοντα. Ζητούμενο μας να έχουμε ευδιάκριτους ρόλους, στοχευμένες επιθέσεις και να προσπαθήσουμε να συνδυάσουμε το γρήγορο παιχνίδι με καθαρό μυαλό".

-Έχοντας πλέον περισσότερο καθαρό μυαλό, τι θεωρείς πως έφταιξε πέρσι και η ομάδα δεν κατάφερε να κατακτήσει τίτλους;

"Έφταιξαν αρκετά πράγματα. Καταρχάς η ομάδα παρουσιάστηκε έχοντας αρκετά νέα πρόσωπα στο ρόστερ της, ενώ στη συνέχεια, δυστυχώς για εμάς, τραυματίστηκε ο Έισι Λο, ο οποίος ήταν ένας πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς. Με την απουσία του αποδυναμωθήκαμε, καθώς επρόκειτο για έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ομάδας.

Στη συνέχεια τραυματίστηκαν αρκετοί παίκτες της ομάδας μας κατά την διάρκεια της χρονιάς. Τραυματισμοί που μας ταλαιπώρησαν. Δεν καταφέραμε ποτέ να δεθούμε σαν ομάδα και να βρεθούμε μαζί, έστω σε ορισμένες προπονήσεις.

Πάντα κάποιος ή κάποιοι παίκτες έλλειπαν, είτε σε παιχνίδια, είτε σε προπονήσεις. Δεν καταφέραμε να βρεθούμε όλοι μαζί. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να επηρεαστεί το ροτέισον μας και να αποσυντονιστούμε, καθώς ορισμένοι παίκτες μας, αναγκαστικά, χρειάστηκε να αγωνιστούν σε άλλες θέσεις, ενώ άλλοι έπαιζαν περισσότερο και επήλθε κούραση. Και το σημαντικότερο πως όταν έπρεπε, δεν καταφέραμε να είμαστε η ομάδα που έπρεπε".

Σπανούλης: "Γρήγορο παιχνίδι, με καθαρό μυαλό"

*Ο Βασίλης Σπανούλης με τον ρεπόρτερ του Sport24, Nότη Ψιλόπουλο

-Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν;

"Να έρθουμε αύριο στις 14.30 στο ΣΕΦ, ώστε να κάνουμε προπόνηση για να βελτιωθούμε", μας απάντησε με λακονικό τρόπο ο Βασίλης Σπανούλης, επιδιώκοντας με αυτόν τον τρόπο να δώσει έμφαση στο ότι ο Ολυμπιακός δεν κοιτάει παραπέρα, αλλά μοναχά την επόμενη μέρα, δίχως να θελήσει να πει μεγάλα λόγια ενόψει της νέας σεζόν. "Προχωράμε σεμνά και ταπεινά", όπως αρέσκεται να λέει.

-Δείχνεις ξεκούραστος και ανανεωμένος. Ποιοι είναι οι δικοί σου στόχοι με την ομάδα ενόψει της νέας σεζόν;

"Να είμαι υγιής! Να είμαι καλά στην υγεία μου ώστε να μπορώ να βοηθώ την ομάδα μου".

Υγεία πάνω απ' όλα. Δεν έχει και άδικο ο αρχηγός του Ολυμπιακού. Πέρσι, άλλωστε, προς το τέλος της σεζόν, τράβηξε τον δικό του γολγοθά για ορισμένους μήνες έχοντας πρόβλημα στο γόνατο του. Η δήλωση του Γιώργου Μπαρτζώκα για τον τραυματισμό που αντιμετώπισε ο Βασίλης Σπανούλης τα λέει όλα: "Ο Σπανούλης έπαιρνε χάπι τέσσερις μήνες για να κάνει προπόνηση, εξαιτίας των ενοχλήσεων στο γόνατο του. Ο Βασίλης είναι παίκτης που το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η δύναμη στα πόδια και δεν είχε δουλέψει καθόλου σε αυτό το κομμάτι για τέσσερις μήνες, αφού δεν μπορούσε εξαιτίας των ενοχλήσεων. Έπαιρνε χάπι για να μειώνεται ο πόνος".

Σε βίντεο η συνέντευξη με τον Βασίλη Σπανούλη:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ