ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Ο Τόμιτς "ανέβασε" τη ψυχολογία μου"

"Ο Τόμιτς "ανέβασε" τη ψυχολογία μου"
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις επιτυχίες, στη ΣΚΡΑΤΣ Basket League, επικρατώντας του Κολοσσού Ρόδου 93-65, με τον Δημήτρη Αγραβάνη να είναι το μεγαλύτερο κέρδος. Τι είπε ο νεαρός.

Οι πρώτες του παραστάσεις από τη φετινή αγωνιστική περίοδο, δεν ήταν θετικές. Κυρίως στην άμυνα. Παρ' όλα αυτά, μέσω της δουλειάς που έκανε στις προπονήσεις, αλλά και της απουσίας του Γιώργου Πρίντεζη στη θέση, ο Δημήτρης Αγραβάνης πήρε κι άλλες ευκαιρίες. Και δικαίωσε τον προπονητή του.

Με Λαμποράλ Κούτσα ήταν ουσιαστικός (4 πόντους και 8 ριμπάουντ), ενώ σήμερα (26/10) εναντίον του Κολοσσού Ρόδου, ήταν ασταμάτητος. Σε 24' συμμετοχής, είχε 16 πόντους με 5/8 δίποντα, 2/5 τρίποντα, ενώ πρόσφερε και θέαμα. χαρίζοντας, παράλληλα, μερικές εξαιρετικές φάσεις, ενώ κατέβασε και 6 ριμπάουντ. Την ίδια ώρα, φάνηκε και εξαιρετικός στην άμυνα.

Πού οφείλεται, όμως, η άνοδος του 20χρονου φόργουορντ; "Ο Τόμιτς μου ανέβασε την ψυχολογία" είπε λίγο μετά το τέλος του σημερινού ματς στο ΣΕΦ, ενώ είχε να κάνει και μια αποκάλυψη. "Πριν το παιχνίδι με την Λαμποράλ έπαθα ένα ελαφρύ διάστρεμμα στην προπόνηση. Εβαλα πάγκο, έκανα θεραπεία και ήμουν έτοιμος. Ο κόουτς μου έδωσε την ευκαιρία και την εκμεταλλεύτηκα".

Σε ερώτηση για το πώς οι "ερυθρόλευκοι" τακτοποίησαν τους Βάσκους, ενημέρωσε ότι "ξεκάθαρα η ενέργεια και η μαχητικότητα στην άμυνα μας βοήθησαν. Το ίδιο και τα ριμπάουντ. Καθαρίσαμε τις φάσεις και πήραμε τη νίκη". Επί προσωπικού, εξήγησε πως "προσπαθώ όσο περισσότερο μπορώ ώστε να δικαιώσω τον προπονητή μου για την στήριξη που δείχνει".

Ακόμα και οι συμπαίκτες του, ωστόσο, υπολογίζουν πολύ σε εκείνον. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, ο οποίος με δηλώσεις του στάθηκε στη συνεισφορά του νεαρού άσου της ομάδας του. "Ο Δημήτρης μας βοήθησε πολύ σήμερα", εξήγησε ο Αμερικανός, με τον μικρό να νιώθει πως έχει ένα επιπλέον κίνητρο για να προσπαθήσει ακόμα πιο σκληρά: να δικαιώσει και τους συμπαίκτες του για την εμπιστοσύνη.

Έπειτα από ένα χρόνο στον Πειραιά ο 19χρονος φόργουορντ έχει καταφέρει να βιώσει παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, άλλωστε, τον υπολόγιζε κανονικά στην Euroleague και στο ξεκίνημα της περυσινής σεζόν, ο Αγραβάνης τον δικαίωσε. Ήταν μέλος της ομάδας που κατάφερε να κλείσει τον πρώτο γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη με ρεκόρ 10-0. Αναμφισβήτητα, ένα μεγάλο credit, για έναν παίκτη, ο οποίος έως τότε στερείτο παραστάσεων από το μεγαλύτερο επίπεδο, εξαιρουμένων των εμφανίσεων του με την Εθνική Νέων.

Ο ίδιος, ωστόσο, κατά την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό έδειχνε συνειδητοποιημένος. " Είναι μεγάλο αίσθημα ευθύνης να φοράς μια τέτοια φανέλα όπως του Ολυμπιακού. Ωστόσο πρέπει να σκέφτομαι ότι πρέπει να δίνω το 100%, προκειμένου να κερδίσω μια θέση στην ομάδα και να την βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της ακόμη κι αν έχω μικρό κομμάτι συμμετοχής". Όλα φαίνεται να 'χουν πάρει το δρόμο τους, με τον Τόμιτς να τον έχει βάλει στο rotation και εκείνον να είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι μπορεί για τα λεπτά συμμετοχής του και μια θέση στον Ολυμπιακό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ