ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Σπανούλης πέρασε τον Τόμιτς

Ο Σπανούλης πέρασε τον Τόμιτς

Ο Σπανούλης έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, ξεπερνώντας τον Τόμιτς. Η 10λεπτη εκπομπή με τους δύο μπασκετικούς θρύλους των ερυθρολεύκων.

Ο αρχηγός της ομάδας του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, έγραψε ιστορία! Με 1483 πόντους είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των ερυθρολεύκων στην Ευρώπη, αφήνοντας δεύτερο τον Μίλαν Τόμιτς (1482). Τοεπίσημο κανάλι της πειραϊκής ΚΑΕ, OLYMPIACOSBCTV,μίλησε με τους δυο μπασκετικούς θρύλους του Ολυμπιακού στο παρκέ ΣΕΦ. Παρακολουθήστε την 10λεπτη εκπομπή, με τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

Για το ρεκόρ

Μίλαν Τόμιτς: " Χαίρομαι πάρα πολύ που ο Βασίλης με πέρασε στους πόντους με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη. Γιατί ο Βασίλης είναι ο καλύτερος μπασκετμπολίστας στην Ευρώπη αυτή την στιγμή. Στα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στον Ολυμπιακό έχει προσφέρει πάρα πολλά, δύο Ευρωπαϊκά τρόπαια και ένα Πρωτάθλημα Ελλάδας. Χαρά μου, λοιπόν, είναι που ο Σπανούλης είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού".

Βασίλης Σπανούλης: " Η αλήθεια είναι πως δεν το ήξερα και εγώ πως έγινα ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας όσον αφορά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού. Καταρχάς ευχαριστώ τον Μίλαν για τα καλά του λόγια, γιατί είναι ξεχωριστό και όμορφο να ακούς ωραία λόγια, και ειδικά όταν προέρχονται από μεγάλες προσωπικότητες όπως είναι ο Μίλαν Τόμιτς, ο οποίος είναι η ιστορία του Ολυμπιακού.

Είναι ένας παίκτης-θρύλος για τον Ολυμπιακό. Σίγουρα το γεγονός αυτό με κάνει περήφανο, με κάνει ακόμη πιο υπεύθυνο, αλλά και μου δίνει κίνητρο να ξοδέψω περισσότερο χρόνο και ώρες στο γήπεδο τόσο ώστε να γίνω ακόμη καλύτερος, όσο και για να σημειώσω ακόμη περισσότερα καλάθια.

Όταν ήρθα για πρώτη φορά στον Ολυμπιακό, αυτό που μου έλεγαν όλοι, αλλά και ο κύριος λόγος για τον οποίο ήρθα, ήταν να πάρει η ομάδα το Πρωτάθλημα Ελλάδας ύστερα από πολλά χρόνια. Ξαφνικά στην πορεία ήρθαν και δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, τα οποία ήταν μαγικά με τον τρόπο που ήρθαν, με το μπάτζετ που είχε η ομάδα.

Πήραμε Πρωτάθλημα σε Ελλάδα-Ευρώπη ύστερα από 15 χρόνια, ήρθαν μεγάλες επιτυχίες και αυτή η ομάδα μνημονεύεται σε κάθε της ταξίδι στην Ευρώπη. Από αντίπαλους φιλάθλους, από παράγοντες, από ομάδες, από προπονητές, από παίκτες, από όλους. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Βέβαια, όλα αυτά είναι παρελθόν και τώρα σκέφτομαι το παρόν. Το πως θα ξαναγυρίσουμε πάλι στην κορυφή καταρχάς της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης".

Για τη νέα αγωνιστική σεζόν

Μίλαν Τόμιτς: "Το τι διαφορετικό θα δούμε φέτος από την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, είναι κάτι που θα φανεί στην πορεία μέσα στο γήπεδο. Είτε αυτό έχει να κάνει με την τακτική, είτε με το πως θα αγωνίζεται η ομάδα μέσα στο γήπεδο. Το σίγουρο πάντως είναι πως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι στους τελικούς σε όλες τις διοργανώσεις, και στο Κύπελλο, και στο Πρωτάθλημα και στην Ευρώπη.

Να πρωταγωνιστεί και να παλέψει για το καλύτερο δυνατό, να καταφέρει να κατακτήσει όσους περισσότερους τίτλους μπορέσει. Η χρονιά θα είναι μεγάλη. Δεν είναι εύκολο πράγμα να κατακτήσεις την Ευρωλίγκα. Την κατακτήσαμε δύο σερί σεζόν τα τελευταία χρόνια. Του χρόνου θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε καταρχάς στο Final-Four. Από εκεί και πέρα ο στόχος θα πρέπει να είναι το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο στην Ελλάδα".

Βασίλης Σπανούλης: "Ύστερα από δύο πολύ μεγάλες χρονιές (2011-2012 και 2012-2013), για τον Ολυμπιακό και την ιστορία του, όλα αυτά που έγιναν, με τους τίτλους και τις τεράστιες επιτυχίες, πάντα έρχεται μία σεζόν (2013-2014) που σε φέρνει στην πραγματικότητα. Φέτος ξεκινάμε από το μηδέν. Δεν χρειάζεται να λέμε κάθε φορά ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας. Όλοι ξέρουν πολύ καλά ποιοι είναι οι στόχοι του Ολυμπιακού.

Όπως είπε και ο Μίλαν πολύ σωστά, πρέπει να ξαναπάρουμε τα κεκτημένα στην Ελλάδα και να πάμε βήμα-βήμα στην Ευρώπη. Να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Να φτάσουμε όσο πιο μακριά και ψηλά γίνεται. Πρέπει να έχουμε χαμηλά το κεφάλι, με ταπεινότητα, με πολλές ώρες στο γήπεδο. Πάνω απ' όλα να έχουμε υγεία. Κάτι πολύ σημαντικό, το οποίο μας έλειψε πέρσι, με αποτέλεσμα να χαλάσει η χημεία της ομάδας μας. Να έχουμε την υγειά μας ώστε να μπορούμε να παίζουμε, να ευχαριστούμε τον κόσμο μας, αλλά να ευχαριστιόμαστε και εμείς το παιχνίδι. Μακάρι να φέρουμε και άλλες επιτυχίες στον σύλλογο".

Για τον τραυματισμό του Σπανούλη

Βασίλης Σπανούλης: "Μέσα στα αρκετά προβλήματα τραυματισμών που είχε πέρσι η ομάδα, είχε και εγώ το δικό μου πρόβλημα υγείας. Δε θέλω να δικαιολογούμε και ποτέ δεν το κάνω αυτό στη ζωή μου. Και για αυτόν τον λόγο δεν είπε ποτέ τίποτα κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν για το πρόβλημα που είχα. Είναι γεγονός πως ταλαιπωρήθηκα αρκετά, αλλά αυτή πλέον είναι περασμένη ιστορία. Το γόνατο μου είναι πλέον καλύτερα.

Τους τελευταίους τρεις-τέσσερις μήνες της περσινής σεζόν πέρασα πραγματικά πολύ δύσκολα και αυτό το ξέρουν αρκετά καλά μοναχά όσοι ήταν και είναι μέσα στην ομάδα, οι γιατροί και οι φυσιοθεραπευτές. Για αυτόν τον λόγο κιόλας έπρεπε να μείνω και εκτός Εθνικής, ώστε να ξεκουράσω το γόνατο μου. Οι γιατροί μου είχαν βάλει απαγορευτικό να παίξω. Μου τόνισαν πως θα ήταν αρκετά επικίνδυνο για την υγεία μου να λάβω μέρος στο Μουντομπάσκετ. Τώρα είμαι καλύτερα και νιώθω ξανά δυνατός. Έχω δουλέψει πάρα πολύ μέσα στο καλοκαίρι. Νιώθω ανανεωμένος και δυνατός".

Για το νοκ-άουτ ματς Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στις 8 Οκτωβρίου

Μίλαν Τόμιτς: "Όλοι ξέρουμε πως αυτά τα παιχνίδια, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, όταν γίνονται στην αρχή της σεζόν, είναι πάρα πολύ νωρίς. Βάσει της πίεσης που υπάρχει και από τις δύο ομάδες, από τον κόσμο, αλλά και από τα σάιτ. Θα είναι νωρίς, διότι θα είναι το πρώτο επίσημο ματς και για τις δύο ομάδες, έχοντας δώσει νωρίτερα μοναχά φιλικά παιχνίδια.

Η ιστορία έχει δείξει πως τα πρώτα παιχνίδια, ειδικά αυτά ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, είναι πολύ δύσκολα, καθώς οι δύο ομάδες δεν είναι έτοιμες. Υπάρχουν καινούριοι παίκτες που πρέπει να ενσωματωθούν, αλλά και άλλα πράγματα. Από την άλλη δεν παύει αυτό να είναι ένα ντέρμπι, και η ομάδα μας θα πρέπει να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμη γίνεται ώστε να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του παιχνιδιού. Θα προσπαθήσουμε μέχρι τότε να παρουσιαστούμε όσο πιο έτοιμοι γίνεται".

Βασίλης Σπανούλης: "Το σημαντικό είναι να κάνουμε καλή προετοιμασία. Όχι μόνο για το νοκ-άουτ ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, αλλά κυρίως για ολόκληρη την χρονιά που θα ακολουθήσει. Σίγουρα μας λείπουν αυτοί την στιγμή τα παιδιά που λαμβάνουν μέρος με τις εθνικές ομάδες και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία. Μακάρι να φέρουν την Ελλάδα ψηλά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που αγωνίζονται αυτή την περίοδο και τους περιμένουμε πίσω.

Θεωρώ πως το καλό φέτος είναι ότι κρατήσαμε σχεδόν όλη την ομάδα της προηγούμενης σεζόν, κάτι που πέρσι δεν κάναμε, κάνοντας φέτος μοναχά τρεις-τέσσερις προσθαφαιρέσεις. Ο Παναθηναϊκός φέτος κάνει αυτό που κάναμε εμείς πέρσι, αλλάζοντας σχεδόν την μισή ομάδα και παραπάνω. Έτσι όμως είναι οι ομάδες, έτσι είναι και οι χρονιές. Πρέπει να δουλέψουμε καλά και να ενσωματώσουμε γρήγορα στον Ολυμπιακό τους νέους παίκτες μας. Να ακολουθήσουν τις οδηγίες των προπονητών μας και τα νέα πράγματα που θέλουν να προσθέσουν στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας όταν θα αγωνιζόμαστε. Να έχουμε υγεία, να δουλέψουμε καλά και να είμαστε έτοιμοι στο πρώτο μας παιχνίδι για τη νέα σεζόν".

Παρακολουθήστε σε βίντεο την εκπομπή:

Ο Σπανούλης πέρασε τον Τόμιτς
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ