ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο βασικός κορμός της ομάδας είναι η "μεταγραφή" της χρονιάς για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί με βασικό κορμό έχοντας πλειάδα Ελλήνων παικτών, φιλόδοξους ξένους και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο για 3η σεζόν. Μία ομάδα που θα διαθέτει χημεία, ομοιογένεια και ρόλους, στοιχεία που δεν αγοράζονται.

Η σημαντικότερη "μεταγραφή" για τον Ολυμπιακό το φετινό καλοκαίρι είναι ότι ενόψει της νέας σεζόν θα παρουσιαστεί έχοντας ένα βασικό κορμό παικτών. Ένα ρόστερ με λίγες προσθαφαιρέσεις, το οποίο θα διαθέτει υψηλό βαθμό χημείας και ομοιογένειας. Από τα σημαντικότερα στοιχεία για μία ομάδα, τόσο ώστε να παραμείνει στην κορυφή της Ελλάδας, όσο και για να συνεχίσει να βρίσκεται στην ελίτ της Ευρώπης.

Οι Πειραιώτες φέτος, σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν (που είχαν απώλειες και αρκετές αλλαγές με σημαντικούς παίκτες), θα έχουν ως αβαντάζ το γεγονός πως το ρόστερ τους δεν αλλοιώθηκε και θα συνεχίσουν διαθέτοντας έναν βασικό κορμό με πλειάδα Ελλήνων και έμπειρων παικτών (Σπανούλης, Πρίντεζης, Μάντζαρης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Αγραβάνης) στον οποίοι έχουν ταιριάξει οι Ματ Λοτζέσκι, Ντάνιελ Χάκετ και Πάτρικ Γιανγκ. Και για τους δύο τελευταίους υπάρχει η πεποίθηση πως στην δεύτερη τους σεζόν στο μεγάλο λιμάνι θα παίξουν το καλύτερο τους μπάσκετ. Η ομάδα, λοιπόν, θα διαθέτει χημεία, ομοιογένεια, συνοχή, ξεκάθαρους ρόλους και συγκεκριμένη φιλοσοφία, συνεχίζοντας με προπονητή τον Γιάννη Σφαιρόπουλο για τρίτη σερί σεζόν και σκοπός είναι να γίνουν λίγες και εύστοχες κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ. Με παίκτες που θα ταιριάξουν στο σύνολο.

Οι Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης και Κώστας Παπανικολάου, όντας εκτός Εθνικής ομάδας το φετινό καλοκαίρι, θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν ώστε να παρουσιαστούν φρέσκοι και παράλληλα να δουλέψουν σε ατομικό επίπεδο, ο καθένας στους τομείς που χρειάζεται. Παράλληλα, θα μπουν από την αρχή στην προετοιμασία του Ολυμπιακού που θα ξεκινήσει τον Αύγουστο και η ομάδα θα πορευτεί μαζί τους έχοντας τους από την πρώτη μέρα. Ζητούμενο για τον αρχηγό των "ερυθρολεύκων" να γεμίσει τις "μπαταρίες" του και να προσέξει το κορμί του για την ερχόμενη σεζόν, ο "Πριντ" να επαναλάβει την καταπληκτική χρονιά που ολοκλήρωσε (για την οποία καλό θα ήταν να ανταμειφθεί με πρόωρη ανανέωση συμβολαίου), ενώ ο "Παπ" έχει ήδη ξεκινήσει το ατομικό του πρόγραμμα, έχοντας σκοπό να επιστρέψει στα υψηλά στάνταρ απόδοσης του παρελθόντος, βελτιώνοντας τόσο το σώμα του, όσο και το παιχνίδι του. Οι "ερυθρόλευκοι", άλλωστε, όταν τον έφεραν από το Ντένβερ στον Πειραιά, ήξεραν πως ο 26χρονος φόργουορντ θα αποδώσει αυτά που ξέρει και μπορεί κυρίως στην νέα σεζόν. Η αγωνιστική του "αναγέννηση" αυτόματα ανεβάζει το επίπεδο της ομάδας.

Ο Ολυμπιακός πέρσι ολοκλήρωσε με εντυπωσιακό τρόπο την σεζόν, κατακτώντας το πρωτάθλημα στην Ελλάδα με 3-1 νίκες επί του Παναθηναϊκού, γράφοντας ιστορία, καθώς ήταν η πρώτη φορά στα χρονικά των playoffs (από το 1992 και μετά) που οι Πειραιώτες μέτρησαν δύο "break" στο ΟΑΚΑ, παίρνοντας και τον τίτλο μέσα στο "σπίτι" του "τριφυλλιού". Η τελευταία εικόνα είναι εκείνη που συνήθως μένει, αλλά στον Πειραιά δεν θα πρέπει να ξεχάσουν το γεγονός πως η σεζόν στην Euroleague ήταν αποτυχημένη, μένοντας εκτός προημιτελικών, με την ομάδα να παρουσιάζει αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της.

Οι "ερυθρόλευκοι" οφείλουν να μάθουν από τα λάθη τους, να διατηρήσουν τις αρχές τους αλλά και να δουν την εξέλιξη του μπάσκετ, προσθέτοντας ορισμένα νέα στοιχεία στο παιχνίδι τους (μη μένοντας στάσιμοι και προβλέψιμοι) ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις. Αναμφίβολα επηρέασαν τον Ολυμπιακό οι αρκετοί τραυματισμοί και κυρίως οι μεγάλες και σημαντικές απουσίες των Ματ Λοτζέσκι και Πάτρικ Γιανγκ στην περασμένη σεζόν, αλλά σαφώς υπήρξαν και κάποια κενά στην τακτική, θέματα για τα οποία θα πρέπει να δουλέψουν φέτος το καλοκαίρι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος με τους παίκτες του, ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί καλύτερη, αλλά και πιο έτοιμη, στην ανανεωμένη Euroleague.

Ο Ολυμπιακός στην νέα σεζόν μπορεί να μην διαθέτει το μεγάλο μπάτζετ, θα συνεχίσει να έχει (πάνω-κάτω) εκείνο που είχε τα τελευταία χρόνια, αλλά θα έχει ορισμένα στοιχεία και χαρακτηριστικά που δεν αγοράζονται: χημεία, ομοιογένεια, συνοχή, βασικό κορμό παικτών, ξεκάθαρη αγωνιστική φιλοσοφία, μεγάλη εμπειρία (τόσο ως σύνολο, όσο και από πλευράς μονάδων) και παίκτες με την νοοτροπία του νικητή, μπασκετμπολίστες που έχουν γνώση στο να κάνουν πρωταθλητισμό. Σε όλα αυτά προσθέστε ένα εξαιρετικό και γεμάτο ρόστερ με ποιότητα σε όλες τις θέσεις, με πλειάδα Ελλήνων αθλητών, αλλά και με ξένους που έχουν δίψα για διάκριση.

Ο βασικός κορμός που διαθέτουν οι Πειραιώτες ενόψει της νέας σεζόν είναι η "μεταγραφή" της χρονιάς για τους ίδιους, ένα σημαντικό "όπλο" τους στο οποίο και θα βασιστούν, ένα γεγονός το οποίο προσφέρει σιγουριά και εμπιστοσύνη στην ομάδα ώστε να πετύχει τους στόχους της. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια, έφτασαν στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης, βάζοντας το "εμείς" πάνω από το "εγώ", παίζοντας όλοι για έναν και ένας για όλους, ποντάροντας στην αξιοζήλευτη χημεία τους ως σύνολο, αλλά και στην αγωνιστική τους φιλοσοφία (με κύρια χαρακτηριστικά την πιεστική άμυνα, το γρήγορο τρανζίσιον και τις συνεργασίες πικ-εν-ρολ στο παιχνίδι του μισού γηπέδου), έχοντας ο κάθε παίκτης ξεκάθαρο ρόλο.

Οι Πειραιώτες στο φετινό καλοκαίρι, για να συμπληρώσουν το "παζλ" τους, θέλουν λίγες, καλές και εύστοχες κινήσεις. Η διοίκηση κινήθηκε γρήγορα και βρήκε τον αντικαταστάτη του Οθέλο Χάντερ στο πρόσωπο του φιλόδοξου Κεμ Μπιρτς, ο οποίος ξεχωρίζει για τα αθλητικά του προσόντα , στοχεύει σε έναν αξιόλογο γκαρντ, που να παίζει στο "ασόδυο", έχοντας έφεση στο σκορ και για ένα "4άρι" με ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από την στεφάνη, με τους "ερυθρόλευκους" να έχουν ξεχωρίσει την περίπτωση του Οκάρο Ουάιτ (ΜVP του πρωταθλήματος με τον Άρη), τον οποίο και περιμένουν.

Photo Credits: Action Images

KILL BILL: ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ, ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ T-SHIRT

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ