ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης στο Sport24.gr: "Το Πρωτάθλημα δικαίωση για εμάς"

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης στο Sport24.gr: "Το Πρωτάθλημα δικαίωση για εμάς"
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στο Sport24.gr, τονίζοντας πως το φετινό Πρωτάθλημα ήταν δικαίωση για όλους για τη καλή χρονιά που έκαναν και εύχεται να είναι συμπαίκτης με τον Σλούκα για πολλά χρόνια ακόμη.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης παραχώρησε συνέντευξη στο Sport24.gr, αναλύοντας τη φετινή πετυχημένη σεζόν για τον Ολυμπιακό. Τόνισε πως μετά την ήττα στο Κύπελλο η ομάδα έδειξε αντίδραση και χαρακτήρα σε Ελλάδα και Ευρώπη, χαρακτήρισε ως δικαίωση της καλής χρονιάς τους την κατάκτηση του Πρωταθλήματος, σχολίασε πως ένα από τα "όπλα" των ερυθρολεύκων είναι ο βασικός κορμός τους και η χημεία τους σαν σύνολο, εύχεται να είναι συμπαίκτης με τον "αδερφό" του Κώστα Σλούκα για πολλά χρόνια ακόμη στον Πειραιά και επεσήμανε πως ζητούμενο, πλέον, είναι η διάρκεια και η παραμονή στη κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος.

-Η σεζόν ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, με αποκλεισμό στο Κύπελλο και ολοκληρώθηκε ονειρικά, με συμμετοχή στον τελικό της Euroleague, αλλά και με κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Τι άλλαξε από τότε;

"Όπως είπε, η σεζόν όντως ξεκίνησε για εμάς με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Ήταν δύσκολη στιγμή εκείνη η ήττα μας στο Κύπελλο. Στη συνέχεια όμως πεισμώσαμε και δείξαμε τον χαρακτήρα μας. Είπαμε όλοι μαζί πως θα πρέπει να αντιδράσουμε και αυτό κάναμε, δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό.

Πιστεύω πως το φετινό Πρωτάθλημα Ελλάδας είναι για εμάς μία μεγάλη δικαίωση για την καλή χρονιά που κάναμε. Θεωρώ πως και πέρσι θα μπορούσαμε να είχαμε κατακτήσει έναν τίτλο καθώς παίξαμε καλό μπάσκετ.

Αξίζαμε να κατακτήσουμε ένα τρόπαιο και πέρσι, είχαμε την ευκαιρία για το Πρωτάθλημα, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Φέτος όμως παρουσιαστήκάμε όπως πρέπει, φτάσαμε στον τελικό του Final-Four, κατακτήσαμε δίκαια το Πρωτάθλημα στην Ελλάδα, η σεζόν ολοκληρώθηκε εξαιρετικά για εμάς και είμαστε όλοι μας ευχαριστημένοι".

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης στο Sport24.gr: "Το Πρωτάθλημα δικαίωση για εμάς"
INTIME SPORTS

-Κατά πολλούς, είχατε καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό, τόσο πέρσι που κάνατε το break, όσο και το 2013 όταν και είχατε το πλεονέκτημα έδρας, έχοντας νωρίτερα κατακτήσει και το Ευρωπαϊκό. Ποιες είναι οι διαφορές; Τι κάνατε σωστά φέτος και κατακτήσατε το Πρωτάθλημα;

"Νομίζω πως μία από τις διαφορές είναι το γεγονός πως δείξαμε χαρακτήρα σαν ομάδα σε δύσκολες και σε κρίσιμες στιγμές μέσα στη σεζόν. Για παράδειγμα, δείξαμε χαρακτήρα κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ύστερα από την ήττα μας στο πρώτο ματς, απαντώντας με τρεις σερί νίκες, παίρνοντας εμείς την πρόκριση στο Final-Four, αν και είχαμε το μειονέκτημα έδρας.

Δείξαμε χαρακτήρα και κόντρα στον Παναθηναϊκό, καθώς ύστερα από την ήττα στο Κύπελλο απαντήσαμε με πέντε νίκες, ενώ δείξαμε πως ακόμη και όταν μας πλησίαζαν στο σκορ είχαμε τον τρόπο μας να διαχειριζόμαστε σωστά την πίεση και να κερδίζουμε εμείς τα ματς.

Και στον πρώτο τελικό, για παράδειγμα, κάποια στιγμή βρεθήκαμε πίσω με 13 πόντους στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, αλλά δεν πανικοβληθήκαμε. Αντιδράσαμε όπως έπρεπε, δείξαμε αντανακλαστικά, το γυρίσαμε υπέρ μας και πήραμε το ματς. Δεν είχαμε αυτή την... πλημμύρα, τον πανικό και το άγχος του παρελθόντος σε παρόμοιες καταστάσεις ώστε να τελειώσουμε το ματς. Ήμασταν ήρεμοι και αντιδράσαμε όπως πρέπει. Είχαμε υπομονή στο παιχνίδι μας. Θεωρώ "κλειδί" την εξαιρετική άμυνα που παίξαμε σε ολόκληρη την χρονιά. Η καλή άμυνα μας αποτελεί σημείο αναφοράς και το δείξαμε σε Ελλάδα και Ευρώπη".

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης στο Sport24.gr: "Το Πρωτάθλημα δικαίωση για εμάς"
INTIME SPORTS

-Η χρονιά χαρακτηρίζεται ως άκρως πετυχημένη με παρουσία σε τελικό Euroleague και με κατάκτηση του Πρωταθλήματος στην Ελλάδα;

"Αν είχαμε κατακτήσει και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στον τελικό κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, τα πράγματα θα ήταν ακόμη καλύτερα για εμάς, αλλά δεν πειράζει. Μακάρι να το είχαμε κατακτήσει, το θέλαμε πολύ, αλλά δεν τα καταφέραμε. Είναι μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή μας στον τελικό του Final-Four, δεν είναι μικρό πράγμα, αλλά σίγουρα υπάρχει μία πικρία που χάσαμε εκείνο το τρόπαιο στη Μαδρίτη.

Η χρονιά, γενικά, σαφώς και χαρακτηρίζεται πετυχημένη. Ξέρεις, είναι κάτι που το είχαμε πει από την αρχή της σεζόν: ο πρωταρχικός μας στόχος ήταν η κατάκτηση του Πρωταθλήματος στην Ελλάδα. Και από τη στιγμή που αυτό το κάναμε πράξη είμαστε όλοι χαρούμενοι, ευτυχισμένοι και ευχαριστημένοι. Στο τέλος όλα κύλησαν θετικά για εμάς".

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης στο Sport24.gr: "Το Πρωτάθλημα δικαίωση για εμάς"
INTIME SPORTS

-Είσαι χρόνια στον Ολυμπιακό και αποτελείς μέλος του βασικού κορμού αυτής της ομάδας που έχει φέρει επιτυχίες. Θεωρείς πως ένα από τα "όπλα" σας είναι η καλή χημεία και αυτή η αξιοζήλευτη ομοιογένεια που έχετε;

"Σίγουρα και συμφωνώ. Έχουμε ομοιογένεια και καλή χημεία σαν ομάδα και όλα αυτά μας έχουν βοηθήσει. Πιστεύω πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουμε χτίσει χαρακτήρα και μέταλλο σαν ομάδα. Δεν είναι τυχαίο πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια πρωταγωνιστούμε τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, έχοντας πάντα υψηλές βλέψεις και στόχους, προσπαθώντας να κατακτήσουμε τον κάθε τίτλο, σε κάθε διοργάνωση.

Όλες οι αντίπαλες ομάδες, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εμάς, και παραδέχονται πως είμαστε μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια, εκθειάζοντας τον χαρακτήρα μας σαν ομάδα. Αυτό δεν είναι τυχαίο.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει όντως ένας βασικός κορμός Ελλήνων παικτών (Σπανούλης, Πρίντεζης, Σλούκας, Μάντζαρης, Κατσίβελης) που παίζει σημαντικό ρόλο, όντας όλοι μαζί τις τελευταίες τέσσερις σεζόν, αλλά θέλω να πω πως είναι εξίσου σημαντικοί και οι ξένοι συμπαίκτες μας.

Όλοι οι Αμερικανοί μας έχουν αξιόλογους χαρακτήρες, είναι καλοί και χρήσιμοι παίκτες και ιδιαίτερα συνεργάσιμοι μαζί μας. Οι Έλληνες μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Χρειαζόμαστε και τους ξένους συμπαίκτες μας, των οποίων η προσφορά είναι εξίσου πολύτιμη στην ομάδα μας.

Θεωρώ πως έχουμε καλή χημεία μεταξύ μας, σαν σύνολο, και αυτό μας έχει βοηθήσει στο παιχνίδι μας. Δεν είναι τυχαίο πως αυτή η ομάδα έχει κατακτήσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια Πρωταθλήματα σε Ελλάδα και Ευρώπη, έχοντας τρεις διαφορετικούς προπονητές (Ίβκοβιτς, Μπαρτζώκας, Σφαιρόπουλος). Κάτι κάνουμε και εμείς καλά. Αναμφίβολα και οι τρεις προπονητές με τους οποίους συνεργαστήκαμε τα τελευταία χρόνια μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ, αλλά και εμείς θεωρώ πως έχουμε προσφέρει στην ομάδα εξίσου".

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης στο Sport24.gr: "Το Πρωτάθλημα δικαίωση για εμάς"

-Θεωρείς, λοιπόν, πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διατηρηθεί αυτός ο βασικός κορμός των επιτυχιών στην ομάδα;

"Πιστεύω πως ναι, χρειάζεται να διατηρηθεί αυτός ο βασικός κορμός στην ομάδα. Όμως, ξέρεις, έτσι είναι ο αθλητισμός και προχωράει, όπως προχωράει και η ζωή. Δεν μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί, όπως ήμασταν από την αρχή, όταν και είχαμε και τον Κώστα (Παπανικολάου) μαζί μας. Ο "Παπ" ήθελε να πάει κάποια στιγμή στο ΝΒΑ και έκανε το όνειρο του πραγματικότητα, ενώ πέρσι από τους Έλληνες παίκτες μας έφυγε και ο Στράτος (Περπέρογλου).

Με τον Κώστα (Σλούκα) δεν ξέρω τι θα γίνει, γιατί φαντάζομαι για αυτόν μου κάνεις κυρίως την ερώτηση με πλάγιο τρόπο. Ο Σλούκας είναι φίλος μου, τον αγαπάω σαν αδερφό μου, είμαστε χρόνια μαζί, από τις μικρές εθνικές ομάδες. Όποια απόφαση και αν πάρει, ό,τι επιλογή και αν κάνει, εγώ θα τον στηρίξω. Φυσικά και εύχομαι να παραμείνει στην ομάδα μας και να συνεχίσουμε να παίζουμε μαζί μπάσκετ στον Ολυμπιακό για πολλά χρόνια ακόμη, αλλά κανείς δεν ξέρει. Την υγειά μας να έχουμε και όλα τα άλλα θα έρθουν.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης στο Sport24.gr: "Το Πρωτάθλημα δικαίωση για εμάς"
INTIME SPORTS

-Βαγγέλη, το 2012 χάσατε την ευκαιρία να δημιουργήσετε τη δική σας κυριαρχία στην Ελλάδα με συνεχόμενα Πρωταθλήματα. Τώρα όμως, τι θα πρέπει να κάνετε σωστά ώστε να παραμείνετε για χρόνια στη κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος;

"Συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που λες. Πρέπει να αποκτήσουμε διάρκεια, συνέπεια και συνέχεια στα Πρωταθλήματα στην Ελλάδα. Πιστεύω πως το σημαντικό είναι να δείξουμε και του χρόνου, αλλά και στις επόμενες σεζόν, τον χαρακτήρα που δείξαμε σαν ομάδα φέτος.

Να έχουμε πάντα την ίδια "δίψα" για Πρωταθλήματα και να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας. Η συνέπεια, η σοβαρότητα και ο υψηλός βαθμός συγκέντρωσης που επιδείξαμε, συν την ηρεμία που είχαμε, είναι πράγματα που θα πρέπει να τα διαθέτουμε πάντα και στις επόμενες σεζόν. Αυτά ήταν ορισμένα από τα βασικά πράγματα που μας έδωσαν φέτος τον τίτλο.

Αναμφισβήτητα, σε καμία περίπτωση δεν εφησυχαζόμαστε, ούτε χαλαρώνουμε. Δεν έχουμε αυτή την νοοτροπία σαν ομάδα. Όπως έχουμε πει, τρώγοντας έρχεται και η όρεξη. Θα κοιτάξουμε να έχουμε την υγειά μας και να κατακτήσουμε όσους περισσότερους τίτλους γίνεται".

Σε βίντεο η συνέντευξη με τον Βαγγέλη Μάντζαρη στο Sport24.gr:

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης με το Πρωτάθλημα Ελλάδας στα χέρια του

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης στο Sport24.gr: "Το Πρωτάθλημα δικαίωση για εμάς"
INTIME SPORTS

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ