ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Τζαμόν Λούκας Γκόρντον και το πώς έφυγε από τον Ολυμπιακό

Ο Τζαμόν Λούκας Γκόρντον και το πώς έφυγε από τον Ολυμπιακό
INTIME SPORTS

Ο Λούκας Γκόρντον ήρθε για τα καλά και πάλι στην ερυθρόλευκη επικαιρότητα (και το μυαλό του κόσμου του Ολυμπιακού) και το Sport24.gr γράφει για το πώς ο Αμερικανός έφυγε για την Τουρκία (και έμαθε στη… συνέχεια ότι ο Ολυμπιακός του έδινε 500.000 δολάρια το χρόνο).

Από το βράδυ της Πέμπτης, όταν ο Τζαμόν Γκόρντον κέρδισε σχεδόν μόνος του τον Ολυμπιακό, όση προσπάθεια (ή τύχη στην περίπτωση του Κώστα Σλούκα) επέδειξαν οι ερυθρόλευκοι, άπαντες οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού γράφουν στα social media και το διαδίκτυο γενικότερα, πώς χάθηκε αυτός ο παίκτης το προηγούμενο καλοκαίρι «για λίγα χρήματα».

Λογικές οι απορίες, φυσιολογικός μέχρι και ο όποιος εκνευρισμός του κόσμου, αν προσθέσεις στο συλλογισμό, ότι έφυγε ο φτηνός, πλην πολύ τίμιος (πέρυσι έπαιρνε κοντά στα 230.000 δολάρια από τον Ολυμπιακό, όταν δίπλα του μετρούσαν εκατομμύρια) Τζαμόν Λούκας, για να έρθει ο επίσης φτηνός, αλλά όπως αποδείχθηκε πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων Κεϊλίν Λούκας.

Μάλιστα, εκεί στα μέσα Ιουνίου, πριν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι βγάλουν την ανακοίνωση-βόμβα (για την οποία δεν ήταν ενήμερος κανείς), το κλίμα για τον πρώην παίκτη του Αμαρουσίου ήταν κάτι παραπάνω από θετικό, παρά την αποτυχία της ομάδας να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό.

Είχαν προηγηθεί μεγάλες εμφανίσεις του Λούκας (όπως αυτή στον τέταρτο τελικό, όπου ο Αμερικανός έφυγε στον αιφνιδιασμό για ένα εντυπωσιακό κάρφωμα, το οποίο ποτέ δεν μέτρησε, αφού ο Τανατζής… είδε βήματα και σε κρίσιμο σημείο ο Ολυμπιακός δεν πήρε διαφορά 4 πόντων).

Στον Πειραιά, προπονητικό τιμ αλλά και διοίκηση είχαν πολύ καλή άποψη και για τον παίκτη, αλλά και για τον άνθρωπο Λούκας και μάλιστα στην πρώτη συνάντηση του Ντούσαν Ίβκοβιτς με τον Παναγιώτη και τον Γιώργο Αγγελόπουλο και τον Γιώργο Σκινδήλια (δύο μέρες μετά την ξαφνική, που δεν ίσχυσε τελικά, αποχώρηση των αδελφών από την ΚΑΕ), ο Σέρβος προπονητής τόνισε πως θέλει τον Λούκας στην ομάδα, κάτι στο οποίο δεν διαφώνησε κανείς.

Plus, ότι ήταν ο μοναδικός ίσως παίκτης για τον οποίο οι Αγγελόπουλοι δεν τήρησαν το πλάνο μεγάλων περικοπών και αντί για τα 230.000 δολάρια, πρότειναν στον μάνατζέρ του παίκτη συμβόλαιο ενός έτους, που έφτανε μέχρι και τα (διπλάσια) 500.000 δολάρια.

Το «εγώ τον θέλω» του Ίβκοβιτς ήταν αρκετό, ώστε να στηριχθεί ένα σημαντικότατο κομμάτι του φετινού Ολυμπιακού πάνω στον Αμερικανό (και φυσικά στον Βασίλη Σπανούλη, που ήταν προαποφασισμένο ότι θα μείνει πάση οικονομική θυσία) και για αυτό έγινε και η συγκεκριμένη πρόταση στον μάνατζέρ του, η οποία όμως αποδείχθηκε (δύο) μέρες μετά, δεν έφτασε ποτέ στα αυτιά του παίκτη.

Συγκεκριμένα, δύο ημέρες μετά ο Λούκας συμφώνησε με τη Γαλατά και ουδείς ήταν σίγουρος τι οδήγησε τον Αμερικανό σε μια τέτοια απόφαση.

Μάλιστα, στον Ολυμπιακό πίστευαν ότι κάτι λάθος έχει γίνει, αφού γνώριζαν πως ο παίκτης ήθελε να μείνει στην Ελλάδα και τους ερυθρόλευκους και τα 500.000 δολάρια ήταν ένας πολύ καλός λόγος για να το κάνει.

Η συμφωνία με τη Γαλατά έχει δύο όψεις: η μία λέει ότι πήρε περίπου 800.000 δολάρια το χρόνο, η άλλη ότι πήρε ακριβώς τα χρήματα που του έδινε ο Ολυμπιακός ή ελάχιστα παραπάνω. Αυτό δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε 100%, αλλά δεν είναι και το βασικό ζητούμενο.

Αυτό που μένει περίεργο της υπόθεσης, είναι ότι λίγες μέρες μετά, ο Λούκας έδινε συνέντευξη και ανάμεσα στις αναμνήσεις του από τον Ολυμπιακό, ανέφερε πως δεν είχε καμία πρόταση από τους ερυθρόλευκους! Κάπου εκεί, οι άνθρωποι του Ολυμπιακού άρχισαν να απορούν με το τι συνέβαινε και πώς γίνεται να δηλώνει κάτι τέτοιο ο παίκτης, γνωρίζοντας ότι ο Λούκας δεν ήταν ποτέ ένας παίκτη που έκανε τακτικές και παιχνίδια δηλώσεων.

Λίγες μέρες μετά και ενώ σε επικοινωνία με τον μάνατζερ του παίκτη, δεν βγήκε άκρη με το τι ακριβώς έγινε και τα δήλωσε όλα αυτά, ο εκπρόσωπος του Αμερικανού δήλωνε: «Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός κατάθεσε επίσημη πρόταση στον Τζαμόντ», για να συνεχίσει λέγοντας ότι ο Λούκας ήταν ήδη αποφασισμένος στο να φύγει για την Τουρκία εξαιτίας των περισσότερων χρημάτων (κάτι που προφανώς είναι αποδεκτό, αν ισχύει η μεγαλύτερη –κατά πολύ- προσφορά). Περίεργες δηλώσεις για μια ακόμη, δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Η ιστορία στη συνέχεια είναι γνωστή. Ο Ολυμπιακός άλλαξε σχεδιασμό, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι έμειναν κατά κάποιον τρόπο στη θέση τους και ο Γκόρντον πήγε στην Τουρκία για να συναντήσει τους ερυθρόλευκους στην Ευρωλίγκα ως αντίπαλος, αλλά σε καμία περίπτωση ως «εχθρός». Α, στο μεταξύ είχε έρθει ο Κεϊλιν Λούκας. Με τον ίδιο ατζέντη (σε περίπτωση που ρωτήσατε).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ