ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

O Tρεμέλ Ντάρντεν στο Sport24: "Ο κόουτς πίστεψε σε μένα"

O Tρεμέλ Ντάρντεν στο Sport24: "Ο κόουτς πίστεψε σε μένα"
INTIME SPORTS

Ο Τρεμέλ Ντάρντεν μίλησε στο Sport24 για το 2-0 του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, τονίζοντας πως ο κόουτς πίστεψε σε εκείνον και επεσήμανε πως τίποτε ακόμη δεν έχει τελειώσει.

Ο Τρεμέλ Ντάρντεν ήταν εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών του Ολυμπιακού στον δεύτερο τελικό των playoffs στο ΟΑΚΑ, με τον Ολυμπιακό να κάνει το 2-0 στις νίκες, κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό με σκορ 69-76.

Ο 34χρονος φόργουορντ πραγματοποίησε για μία ακόμη φορά εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στους πράσινους, χτίζοντας μία... θετική παράδοση όποτε παίζει κόντρα στο "τριφύλλι" (μια ανάλογη εμφάνιση είχε κάνει πάλι στο ΟΑΚΑ στο παιχνίδι της 24ης αγωνιστικής έχοντας 15π (5/8δ, 1/3τρ, 2/2β), ενώ στο ματς του πρώτου γύρου στο ΣΕΦ είχε 13π με 4/6δ, 1/2τρ και 2/2β). Βοήθησε στην άμυνα, αλλά κυρίως στην επίθεση, βάζοντας σημαντικά καλάθια για τους ερυθρόλευκους, ειδικά στη τρίτη περίοδο σε σημεία που πλησίαζε επικίνδυνα ο αντίπαλος, ευστοχώντας τόσο από την περιφέρεια, όσο και κοντά στο καλάθι.

Ο Τρεμέλ Ντάρντεν ολοκλήρωσε την αναμέτρηση όντας ο δεύτερος σκόρερ του Ολυμπιακού στο ματς με 14 πόντους (έβαλε 17 ο Πρίντεζης), αγωνιζόμενος για 23 λεπτά, μετρώντας 3/5 δίποντα, 2/2 τρίποντα και 2/2 βολές, ενώ μάζεψε και 3 ριμπάουντ. Ήταν ιδιαίτερα δραστήριος όταν είχε τη μπάλα στα χέρια του, ήταν περισσότερο επιθετικός σε σχέση με άλλες φορές, πήρε πρωτοβουλίες και έδωσε σημαντικές λύσεις στο σκορ για τους Πειραιώτες. Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, στα αποδυτήρια των ερυθρολεύκων στο ΟΑΚΑ, ο Αμερικανός φόργουορντ μίλησε στο Sport24.gr για το "διπλό" στο ΟΑΚΑ, τονίζοντας πως ο κόουτς πίστεψε σε εκείνον, ενώ μας επεσήμανε πως ακόμη τίποτε δεν τελείωσε στη σειρά.

Τρεμέλ, κάνατε μία σημαντική νίκη και είστε ένα βήμα από την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Πως το βίωσες το ματς;

"Ήταν πραγματικά ένα πολύ σκληρό παιχνίδι και νιώθουμε όλοι στην ομάδα χαρούμενοι που καταφέραμε και κερδίσαμε μέσα εδώ, σε μία δυνατή έδρα και σε ένα δύσκολο περιβάλλον. Δεν έχει τελειώσει τίποτε όμως. Έχουμε κάνει το 2-0, είμαστε μία νίκη μακριά από το Πρωτάθλημα, αλλά έχουμε μπροστά μας αρκετό μπάσκετ ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας.

Θα πρέπει μέσα στις επόμενες μέρες να ηρεμήσουμε, να ξεκουραστούμε, να αναρρώσουμε και να προετοιμαστούμε όπως πρέπει να για τον τρίτο τελικό στο γήπεδο μας. Δεν έχουμε κατακτήσει ακόμη το Πρωτάθλημα. Υπάρχει τουλάχιστον ακόμη ένα ματς μπροστά μας, στο γήπεδο μας, και θα πρέπει να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι, τόσο αγωνιστικά, όσο και πνευματικά, ώστε να κερδίσουμε, για να τελειώσουμε την σειρά μέσα στο σπίτι μας και να πάρουμε τον τίτλο".

O Tρεμέλ Ντάρντεν στο Sport24: "Ο κόουτς πίστεψε σε μένα"
INTIME SPORTS

-Ποιο θωρείς πως ήταν το "κλειδί" για εσάς στο ματς ώστε να κερδίσετε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ;

"Νομίζω πως το "κλειδί" για να κερδίσουμε το ματς ήταν το γεγονός πως επιχειρήσαμε να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο, στο τρανζίσιον, ύστερα από κάθε αμυντικό ριμπάουντ. Ο Παναθηναϊκός διαθέτει μία εξαιρετική ομάδα, καλούς παίκτες και ένα ιδιαίτερα υποστηρικτικό κοινό στο γήπεδο τους. Οι φίλαθλοι τους, τους δίνουν δύναμη. Είναι ένα δύσκολο και θα έλεγα εχθρικό περιβάλλον ώστε να παίξεις μπάσκετ.

Εμείς πιστεύω πως καταφέραμε να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, επιχειρήσαμε να βγάλουμε αιφνιδιασμούς και αποφύγαμε τα πολλά λάθη στο ματς, καταφέρνοντας να ελέγξουμε το παιχνίδι ώστε να φτάσουμε στη νίκη. Νομίζω όλα αυτά ήταν τα βασικά που μας βοήθησαν ώστε να κερδίσουμε σε μία, όπως είπα, δύσκολη έδρα.

-Πραγματοποίησες για μία ακόμη φορά ένα εξαιρετικό παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πως το εξηγείς; Έχεις μεγαλύτερο κίνητρο σε αυτά τα μεγάλα ματς;

"Κοίτα, εξαρτάται κάθε φορά από τι χρειάζεται η ομάδα από εμένα ή από τον κάθε παίκτη. Η ομάδα από εμένα ήθελε σε αυτό το ματς συγκεκριμένα πράγματα. Πέρα από την άμυνα, ήθελε να βοηθήσω περισσότερο και στην επίθεση και αυτό έπραξα. Δόξα το θεό, δοκίμασα κάποια σουτ και τα περισσότερα ήταν εύστοχα. Έβαλα κάποια σουτ που τα χρειαζόμασταν εκείνη τη στιγμή.

Ξέρεις, αρκετές φορές ο προπονητής ζητάει από εμένα να γίνω περισσότερο επιθετικός. Σε αυτό το ματς μου το ζήτησε, ήθελε από εμένα να πάρω πρωτοβουλίες στην επίθεση, ήθελε να γίνω περισσότερο επιθετικός και αυτό έκανα. Ο κόουτς πίστεψε σε εμένα, μου ζήτησε να κάνω περισσότερο πράγματα για την ομάδα, ένιωθα και εγώ πως μπορώ να κάνω περισσότερα και αυτό έκανα. Γενικά, όταν μου δίνεται η δυνατότητα, έχοντας οδηγίες να βοηθήσω περισσότερο και σε άλλους τομείς, μπορώ να βοηθήσω την ομάδα, μπορώ να τα καταφέρω. Από τη στιγμή που μου δόθηκε η δυνατότητα, άρπαξα την ευκαιρία και βοήθησα την ομάδα περισσότερο και στην επίθεση και είμαι χαρούμενος για αυτό".

O Tρεμέλ Ντάρντεν στο Sport24: "Ο κόουτς πίστεψε σε μένα"
INTIME SPORTS

-Κερδίσατε τον Παναθηναϊκό για τέταρτη σερί φορά μέσα στην σεζόν. Αισθάνεστε πως είστε καλύτερη ομάδα από τον αντίπαλο σας;

"Νιώθουμε και ξέρουμε πως είμαστε μία καλή ομάδα και ξέρουμε πως μπορούμε να παίξουμε καλύτερα σε σχέση με το μπάσκετ που έχουμε παίξει μέχρι στιγμής στους τελικούς του πρωταθλήματος. Αλλά το ποιος είναι καλύτερη ομάδα, εμείς ή αυτοί, θα φανεί μοναχά όταν τελειώσει η σειρά των τελικών. Και ακόμη η σειρά των τελικών δεν έχει τελειώσει. Έχουμε ακόμη αρκετό δρόμο μπροστά μας ώστε να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα, για να δείξουμε στη πράξη πως ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα.

Ο καλύτερος θα φανεί στο ποιος θα συμπληρώσει τρεις νίκες στους τελικούς και εμείς ακόμη έχουμε δύο. Δεν έχουν τελειώσει, έχουν ακόμη ελπίδες, όπως και για εμάς τίποτε δεν έχει τελειώσει. Δεν έχουμε πάρει ακόμη τον τίτλο, ασχέτως αν προηγούμαστε με 2-0 νίκες. Ρώτησε με, λοιπόν, μόλις τελειώσει η σεζόν και εκεί μετά χαράς θα σου δώσω ξεκάθαρη απάντηση (γέλια).

-Τι θα πρέπει ο Ολυμπιακός να κάνει σωστά ώστε να κάνει το 3-0 στο ΣΕΦ και να κερδίσετε το Πρωτάθλημα;

"Για να κερδίσουμε το επόμενο ματς και να κάνουμε το 3-0, κατακτώντας το Πρωτάθλημα, θα πρέπει, απλά, να συνεχίσουμε να κάνουμε σωστά τα όσα κάνουμε μέχρι τώρα. Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι. Θεωρώ σημαντικό το να συνεχίσουμε να ελέγχουμε το κομμάτι των ριμπάουντ και να αποφύγουμε τα λάθη στο παιχνίδι μας. Φυσικά είναι σημαντικό για εμάς να συνεχίσουμε να παίζουμε καλή άμυνα.

Επίσης, είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβουμε όλοι μας πως οι τελικοί δεν τελείωσαν. Θα είναι λάθος να να αισθανθούμε πως η υπόθεση τίτλος έχει κριθεί υπέρ μας. Ο αντίπαλος μας έχει ακόμη πιθανότητες και θα τις διεκδικήσει, έχει ακόμη ένα παιχνίδι μπροστά του να παίξει. Απαγορεύεται να χαλαρώσεις, απαγορεύεται να εφησυχαστείς , θα είναι μέγα έγκλημα για εμάς να νομίζουμε πως όλα τέλειωσαν. Τίποτε δεν έχει τελειώσει. Απλά, έχουμε το προβάδισμα με 2-0.

Θα πρέπει όλοι μας να συγκεντρωθούμε απόλυτα στο επόμενο παιχνίδι, να συνεχίσουμε να λειτουργούμε στην προετοιμασία όπως στα προηγούμενα ματς και να λειτουργήσουμε με τον ίδιο τρόπο, αγωνιστικά και πνευματικά και στο τρίτο ματς. Θα πρέπει να καταλάβουμε πως τίποτε δεν είναι σίγουρο, πως τίποτα δεν έχει τελειώσει. Τα πάντα μπορούν να συμβούν σε τελικούς playoffs. Θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα".

O Tρεμέλ Ντάρντεν στο Sport24: "Ο κόουτς πίστεψε σε μένα"
INTIME SPORTS

-Έχετε όλοι στην ομάδα ένα υψηλό κίνητρο ώστε να κατακτήσετε το φετινό Πρωτάθλημα;

"Όποτε αγωνίζεσαι σε έναν μεγάλο τελικό, σε οποιαδήποτε διοργάνωση, έχεις πάντα μεγάλο κίνητρο ώστε να κατακτήσεις τον τίτλο. Όποιος και αν είναι ο αντίπαλος σου απέναντι σου. Έχουμε στο μυαλό μας πράγματα που έχουν συμβεί στο παρελθόν, ξέρουμε τι έχει γίνει, αλλά κοιτάμε το παρόν, το τώρα, και θέλουμε να φτιάξουμε το δικό μας μονοπάτι για το μέλλον μας.

Νιώθουμε το ίδιο μεγάλο κίνητρο όπως είχαμε και στον τελικό της Euroleague. Δεν αλλάζει αυτό. Όποτε αγωνίζεσαι σε έναν τελικό θες να κερδίσεις και να αναδειχθείς Πρωταθλητής. Δεν τα καταφέραμε στη Μαδρίτη, αλλά θέλουμε πάρα πολύ όλοι μας να τα καταφέρουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Συνεχίζουμε και όπως είπα δεν έχει τελειώσει ακόμη τίποτα. Υπάρχει τουλάχιστον ένα ακόμη ματς".

-Τι σας είπε ο κόουτς, τι συμβουλή σας έδωσε για τις επόμενες μέρες προετοιμασίας για τον τρίτο τελικό;

"Μας τόνισε πως δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια που κάνουμε όλο αυτό το διάστημα, ειδικά στην άμυνα. Η άμυνα είναι το μεγάλο μας όπλο, η καλή άμυνα που παίζουμε μας έχει φέρει ως εδώ και για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να συνεχίσουμε να παίξουμε το ίδιο καλή άμυνα και στη συνέχεια, με την ίδια διάθεση, βγάζοντας την ίδια ενέργεια. Αυτό μας επεσήμανε".

Σε βίντεο η συνέντευξη με τον Τρεμέλ Ντάρντεν

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ