ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τόμιτς: "Θα δώσει πολλά ο Γκριν, θέλουμε αθλητικό "4άρι"

Τόμιτς: "Θα δώσει πολλά ο Γκριν, θέλουμε αθλητικό "4άρι"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μίλαν Τόμιτς, σε συνέντευξη του στο "ΦΩΣ", εξήγησε τους λόγους που οι Πρωταθλητές επέλεξαν τον Έρικ Γκριν, αναφέρθηκε στο "4άρι" που θέλει ο Ολυμπιακός και μίλησε και για την ομάδα της νέας σεζόν.

Ο βοηθός του Γιάννη Σφαιρόπουλου, Μίλαν Τόμιτς, μιλώντας στην εφημερίδα "ΦΩΣ" και στον Παντελή Διαμαντόπουλο, εξήγησε τους λόγους που οι Πειραιώτες επέλεξαν τον Αμερικανό γκαρντ, Έρικ Γκριν για να ενισχύσουν την περιφερειακή τους γραμμή.

Παράλληλα, ο Μίλαν Τόμιτς αναφέρθηκε στο "4άρι" που ψάχνει ο Ολυμπιακός ( με τον Αμερικανό πάουερ-φόργουορντ, Κένι Γκάμπριελ να είναι φαβορί για την θέση ) και έκανε το δικό του σχόλιο για την ομάδα της νέας σεζόν.

Αποσπάσματα από την συνέντευξη του:

Για τον Έρικ Γκρίν: " Είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει πάρα πολλά στο γήπεδο . Και στη δημιουργία και στο σκοράρισμα. Σε διαφορετικά κομμάτια του παιχνιδιού στην επίθεση και όχι μόνο στο πικ ‘ν ρολ. Το σημαντικότερο είναι ότι παίζει και καλή πιεστική άμυνα. Είναι ένας μπασκετμπολίστας που εκτός από τα τεχνικά κομμάτια, μπορεί να παίξει σε δυο θέσεις. Και αυτό είναι καλό. Να ‘χεις έναν με δυο παίκτες που μπορούν να καλύψουν περισσότερες θέσεις. Δε το λέω για τραυματισμούς, αλλά είναι πάντα καλό για τους προπονητές. Μπορείς να κάνεις διάφορα πράγματα μέσα στο γήπεδο".

Για το 4αρι που χρειάζεται: "Θέλουμε ένα αθλητικό 4αρι, που θα μπορεί να παίξει σε διαφορετικό παιχνίδι από τον Πρίντεζη. Όταν αγοράζεις παίκτες, θες να ‘χουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Δε θες ίδιο στυλ. Ψάχνεις το... αλλιώτικο. Δε σημαίνει βέβαια ότι ο Γιώργος δεν είναι αθλητής. Όμως θέλουμε αυτός που θα ‘ρθει να παίζει πάνω από τη στεφάνη, να μας δίνει έξτρα ρυθμό και ενέργεια σε άμυνα και επίθεση".

Για το πόσο δύσκολο είναι να βρίσκεις παίκτες: "Θέλει μελέτη πολλή. Πρέπει να δεις την εικόνα του μέσα στο γήπεδο. Μας βοηθάνε βέβαια πλέον όλες οι αναλύσεις και η τεχνολογία. Έχουμε στο,,, πιάτο τα πάντα. Όμως δε σημαίνει πάντα, ότι όταν παίρνεις έναν καλό παίκτη με καλά λεφτά, πως θα παίξει 100%. Ένας παίκτης που δεν έχει παίξει σε καλή ομάδα και δεν έχει μεγάλο συμβόλαιο, όπως παράδειγμα ο Λοτζέσκι ή ο Ντάνστον, μπορεί κι αυτός να δώσει πράγματα. Ο κόσμος επειδή δεν έχει δυνατότητα να βλέπει την εικόνα ενός παίκτη από πριν. Κάποιοι λοιπόν ακουν το όνομα και λενε [καλός ή κακός;}. Δεν έχει κανόνες αυτό. Ακόμη κι όταν έπαιζα παίρναμε καλούς παίκτες και δεν έβγαιναν. Οι ομάδες κερδίζουν, όχι οι παίκτες, αυτό να το ξέρουμε όλοι"!

Για το αν ανησυχεί για το νεαρό ηλικίας των ψηλών παικτών: "Ο Γιάνγκ είναι μικρός, αλλά έχει εμπειρία από τη Γαλατά. Και όσο αγωνίστηκε μαζί μας είδε πράγματα, απέκτησε εικόνες. Ο Μπίρτς ήταν στην Τουρκία, δεν έχει παίξει Ευρωλίγκα, όμως όλοι οι παίκτες θα βοηθήσουν και τα νέα παιδιά, ώστε να μπουν πιο γρήγορα στη φιλοσοφία του Ολυμπιακού και να τα καταφέρουν. Έχουν και κίνητρο αυτά τα παιδιά να φανούν".

Για τους Αγγελόπουλους: "Από την αρχή που έχουν αναλάβει και μέχρι τώρα, κάνουν φοβερή προσπάθεια. Χωρίς αυτούς τέτοιες εποχές θα ήταν σίγουρα δύσκολα. Προπονητές και παίκτες αισθάνονται πάντα ασφάλεια όταν μια διοίκηση είναι δίπλα τους, τους στηρίζει και υπερασπίζεται τα δικαιώματα της ομάδας".

Τι άφησε η χρονιά που "έφυγε": " Σίγουρα από τις κακές αναμνήσεις είναι η ήττα στην Χίμκι. Ουσιαστικά εκεί κρίθηκε η πρόκριση στους "8". Η ήττα επίσης από την Μπάμπεργκ στο ΣΕΦ. Από πλευράς καλών αναμνήσεων στην Ευρωλίγκα παίξαμε φοβερά μέσα με Ρεάλ και Μπάρτσα. Και βέβαια το πρωτάθλημα έτσι όπως το πήραμε στο τέλος. Πρώτη φορά έγιναν τέτοιοι τελικοί. Μετά το μπρέικ του Παναθηναϊκού, κάναμε κι εμείς. Μετά ξανά εκτός έδρας νίκη. Όπως εξελίχθηκαν τα παιχνίδια, με τα σουτ του Βασίλη και με τον τρόπο που κερδίσαμε".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ