ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ρόμπερτς είναι αυτός που ξεχωρίζει

Ο Ρόμπερτς είναι αυτός που ξεχωρίζει

Ο Μπράιαν Ρόμπερτς είναι ο παίκτης που ξεχωρίζει από τους νεοαποκτηθέντες στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ(14π, 2.6ασ), έχοντας προσαρμοστεί γρήγορα στην ομάδα του Ολυμπιακού.

Μπορεί ο Μπράιαν Ρόμπερτς να απουσίαζε από την Ευρώπη εδώ και μία πενταετία, αγωνιζόμενος στο ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια, αλλά η εμπειρία του από την Μπάμπεργκ (2010-2012) στην EuroLeague, τον έχει βοηθήσει να προσαρμοστεί γρήγορα στην ομάδα του Ολυμπιακού, κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα στα τρία φιλικά παιχνίδια των Πειραιωτών.

Από τους νεοαποκτηθέντες παίκτες στο ερυθρόλευκο ρόστερ, ο Μπράιαν Ρόμπερτς είναι ο παίκτης που μέχρι στιγμής ξεχωρίζει. Είναι σταθερός σε απόδοση, παίζει σωστό μπάσκετ με υψηλό βαθμό συγκέντρωσης και παρουσιάζεται περισσότερο ομαδικός σε σχέση με το πέρασμα του στην Μπάμπεργκ, έχοντας το μυαλό του πρώτα στην πάσα και μετά στην εκτέλεση.

14 πόντοι, 2.6 ασίστ και 95% στις βολές

Στα τρία τελευταία φιλικά του Ολυμπιακού, απέναντι σε Ερυθρό Αστέρα (10 πόντοι, 1/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 5/6 βολές, 2 ασίστ), Μακάμπι (18 πόντοι, 1/3 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 10/10 βολές, 2 ασίστ) και Μπεσίκτας (14 πόντοι, 2/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 4/4 βολές, 4 ασίστ), έχει σημειώσει σε όλα τα παιχνίδια διψήφιο αριθμό πόντων, συνεισφέροντας εξίσου σε σκορ και δημιουργία, έχοντας μέσο όρο 14 πόντους και 2.6 ασίστ ανά παιχνίδι.

Πέρα από τις ασίστ, προσφέρει και βοηθάει στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, ψάχνει τον ελεύθερο συμπαίκτη, δεν εκβιάζει προσπάθειες και είναι εντυπωσιακά σταθερός και εύστοχος στις βολές (έχει 19/20-95% στα φιλικά). Αν και έχει ικανότητα στο να διεισδύει στο αντίπαλο καλάθι και να τελειώνει τις φάσεις με μπασίματα, είναι κάτι που μέχρι στιγμής δεν το πράττει συχνά, προσέχοντας να είναι περισσότερο συνεπής στον ρόλο του οργανωτή. Η άμυνα δεν είναι το δυνατό του κομμάτι, αλλά στα φιλικά είναι από τους παίκτες που παλεύουν και βγάζουν ενέργεια. Επιθετικά ξέρει να κινείται πίσω από τα σκριν και να δημιουργεί καταστάσεις, είτε για να εκτελέσει, είτε για να δημιουργήσει.

Στα δύο τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού (Μακάμπι και Μπεσίκτας) βέβαια, απουσίασε ο Βασίλης Σπανούλης, αλλά ο Μπράιαν Ρόμπερτς δείχνει πως έχει τα στοιχεία ώστε να ταιριάξει στην ίδια πεντάδα με τον αρχηγό των "ερυθρολεύκων". Ένα από τα πράγματα που ζητάει από εκείνον ο Γιάννης Σφαιρόπουλος (όπως έχει τονίσει και σε δηλώσεις του ο Αμερικανός γκαρντ), είναι να τρέξει την ομάδα στο ανοιχτό γήπεδο όσο περισσότερο μπορεί. Μέχρι στιγμής αυτό δεν το έχει καταφέρει στον επιθυμητό βαθμό και είναι ένα από τα ζητούμενα της φετινής ομάδας, καθώς στόχευση είναι να γίνει περισσότερο αποτελεσματική και λειτουργική σε καταστάσεις πρωτεύοντα και δευτερεύοντα αιφνιδιασμού.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ