ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο ρόλος της Μπαρτσελόνα στις διαπραγματεύσεις του Ολυμπιακού με τον Παπανικολάου

Ο ρόλος της Μπαρτσελόνα στις διαπραγματεύσεις του Ολυμπιακού με τον Παπανικολάου
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται εν μέσω διαπραγματεύσεων με τον Παπανικολάου, αλλά υπάρχει και ένα εμπόδιο που αφορά άλλη ομάδα, όπως αποκάλυψε στον "αέρα" του Sport24 Radio 103,3 o Παντελής Διαμαντόπουλος. Ποιος είναι ο ρόλος της Μπαρτσελόνα.

Ο Ολυμπιακός αυτή την περίοδο βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Κώστα Παπανικολάου, με τις δύο πλευρές να συζητούν το ενδεχόμενο επιστροφής του 25χρονου φόργουορντ στον Πειραιά.

Ο Κώστας Παπανικολάου έμεινε για τέσσερα χρόνια (2009-2013) στο μεγάλο λιμάνι και αποτελεί μέλος του βασικού κορμού των επιτυχιών της ομάδας, η οποία αναδείχθηκε επί δύο συναπτά έτη (2012-2013) Πρωταθλήτρια Ευρώπης, κατακτώντας και το Πρωτάθλημα στην Ελλάδα το 2012.

Το καλοκαίρι του 2013 ο Κώστας Παπανικολάου πήρε μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα, ενώ την επόμενη χρονιά (2014) έκανε το μεγάλο βήμα για το NBA. Πριν πάει όμως στις ΗΠΑ, οι Καταλανοί έβαλαν στο συμβόλαιο του μία δικλείδα ασφαλείας. Ποια είναι αυτή; Πως στο ενδεχόμενο που ο Έλληνας φόργουορντ επιστρέψει στην Ευρώπη, ο ισπανικός σύλλογος θα έχει την δυνατότητα να ματσάρει (ισοφαρίσει) την οποιαδήποτε πρόταση του γίνει ώστε να κάνει (και πάλι) δικό του τον παίκτη.

Ο Ολυμπιακός είναι ενήμερος για αυτή την δικλείδα ασφαλείας στην υπόθεση του Κώστα Παπανικολάου και για αυτόν τον λόγο μέχρι στιγμής η υπόθεση έχει "κολλήσει". Διότι στον Πειραιά έχουν συγκεκριμένο μπάτζετ και δεν μπορούν να καταθέσουν στον παίκτη ένα μεγάλο ποσό, το οποίο δεν θα είναι ικανή να το ματσάρει η Μπαρτσελόνα. Απαιτούνται, λοιπόν, λεπτοί χειρισμοί στην υπόθεση.

Οι Καταλανοί, πάντως, μέχρι στιγμής δεν δείχνουν διάθεση να εντάξουν στο δυναμικό τους και πάλι τον Έλληνα φόργουορντ (στο "3" άλλωστε έχουν τους Περπέρογλου και Αμπρίνες), αλλά κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσουν οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα όταν οι Πειραιώτες επισημοποιήσουν το ενδιαφέρον τους.

Η υπόθεση πάντως προχωράει, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και μέσα στις επόμενες μέρες θα έχουμε εξελίξεις. Είναι μεγάλη η διάθεση τόσο του Κώστα Παπανικολάου, όσο και της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ώστε οι δύο πλευρές να συνεργαστούν και πάλι. Οι σχέσεις τους, άλλωστε, ήταν και είναι άριστες.

Ο σχετικός όρος στα συμβόλαια είναι συνηθισμένος στις ισπανικές ομάδες. Παρόμοια περίπτωση είναι αυτή του Πάου Ρίμπας. Ο παίκτης ανήκε στη Βαλένθια, η Μπαρτσελόνα του έκανε πρόταση με κασέ το 1.000.000 ευρώ, προσφορά την οποία η Βαλένθια δεν μπόρεσε να ματσάρει, με αποτέλεσμα ο Ισπανός γκαρντ να καταλήξει στους Καταλανούς.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ