ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

O παρεξηγημένος κύριος Ρόμπερτς

O παρεξηγημένος κύριος Ρόμπερτς
EUROKINISSI

Ο Μπράιαν Ρόμπερτς αμφισβητήθηκε, αλλά έδωσε "απαντήσεις" κι εξελίχθηκε σε ένα πολύτιμο... γρανάζι της μηχανής του Ολυμπιακού.

Ο 32χρονος Αμερικανός γκαρντ το καλοκαίρι επέστρεψε στην Ευρώπη για λογαριασμό του Ολυμπιακού, ώστε να δώσει στους Πειραιώτες στοιχεία που τους έλειπαν στη θέση "1".

O Μπράιαν Ρόμπερτς, όμως, χρειάσθηκε χρόνο για να βρει τα... πατήματα του, ενώ στην εκκίνηση της σεζόν αντιμετώπισε και δύο μικρά προβλήματα τραυματισμών (υπερδιάταση του μεγάλου προσαγωγού και θλάση 1ου βαθμού στον δεξί δικέφαλο). Ο πρώην γκαρντ των Χόρνετς και Μπλέιζερς στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό και για την περίπτωση του υπήρξε... μουρμούρα, με τον ίδιο, όμως, να βρίσκει τον τρόπο να γυρίσει τον διακόπτη.

ΚΟΜΒΙΚΟ ΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

O παρεξηγημένος κύριος Ρόμπερτς
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της EuroLeague υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό Superfoods, από τον οποίο ηττήθηκε για δεύτερη φορά φέτος σε ισάριθμες αναμετρήσεις, με τον Μπράιαν Ρόμπερτς να μένει σε ρηχά νερά (3π., 1/2δ., 0/1τρ., 1/1β., 3ρ., 1κλ. σε 16:58 συμ.). Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μάλιστα μετά το τέλος της αναμέτρησης μεταξύ άλλων είχε δηλώσει πως "κάποιοι παίκτες, με ποιότητα, δεν έχουν βγει μπροστά και πρέπει να το κάνουν. Πρέπει να δείξουν το ταλέντο τους".

ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ

Ο Μπράιαν Ρόμπερτς από τότε έχει ανοδική πορεία, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και ο ίδιος την αυτοκριτική του. Ο Ολυμπιακός δύο ήμερες μετά την ήττα του από τον "αιώνιο" αντίπαλό του στην EuroLeague υποδέχθηκε το Ρέθυμνο για την Stoiximan.gr Basket League και ο Μπράιαν Ρόμπερτς φώναξε "παρών". Ο Αμερικανός γκαρντ απέναντι στους Κρητικούς σημείωσε 18 πόντους (18π., 4/6δ., 3/4τρ., 1/2β.), πήρε 4 ριμπάουντ, έδωσε 6 ασίστ, έκανε 1 κλέψιμο και σε 24:58 συμμετοχής υπέπεσε σε 1 λάθος.

Ο άσος του Ολυμπιακού μάλιστα μετά το τέλος της αναμέτρησης μεταξύ άλλων είχε παρατηρήσει πως "πρέπει να παίζω επιθετικά και νιώθω πως απογοήτευσα την ομάδα μου. Θέλω να είμαι επιθετικός και όλο αυτό ξεκινά από εμένα. Για αυτό μπήκα στο παρκέ και έκανα αυτή την προσπάθεια στον αγώνα με το Ρέθυμνο. Όμως, πολλοί συμπαίκτες μου βγήκαν μπροστά σε αυτή την αναμέτρηση, οπότε το κλειδί είναι να παίζουμε επιθετικά".

O παρεξηγημένος κύριος Ρόμπερτς
EUROKINISSI

Ο Μπράιαν Ρόμπερτς μάλιστα απέναντι στη Φενέρμπαχτσε έδωσε μία απολαυστική παράσταση στην Πόλη, καθώς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας στη συγκομιδή του 21 πόντους με 3/8 δίποντα, 5/7 τρίποντα (ως το 39:59 είχε 5/5), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη και μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη ήταν οι κορυφαίοι του Ολυμπιακού στην εκτός έδρας νίκη (κ.α. 75-75) της ομάδας τους επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης με 90-83.

ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

O παρεξηγημένος κύριος Ρόμπερτς

Ο άλλοτε γκαρντ της Μπάμπεργκ στις πρώτες 6 αγωνιστικές της EuroLeague είχε μέσο όρο 3,8 πόντους, 2,3ριμπάουντ, 1,5 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1,8 λάθη, αλλά η συνέχεια ήταν σαφώς καλύτερη (μ.ο. . 13π., 2,3ρ., 4,5ασ., 0,8κλ. και 1,8λ.) για τον ίδιο και την ομάδα του.

Επίσης, αίσθηση παρουσιάζει και η βελτίωση των ποσοστών του πίσω από την γραμμή των 6.75 μέτρων. Ο Μπράιαν Ρόμπερτς ως και το ματς με τον Παναθηναϊκό Superfoods είχε 1/10 σουτ τριών πόντων (10%), ενώ στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια που ακολούθησαν με την Φενέρμπαχτσε, τον Ερυθρό Αστέρα, την Αρμάνι Μιλάνο και την Βαλένθια σούταρε με 71,4% (10/14τρ.).

Τέλος, όσο ο Ολυμπιακός έχει τον Ρόμπερτς στην πεντάδα του, βρίσκεται στο +68 επί των αντιπάλων του στην Euroleague και ο Αμερικανός είναι ο κορυφαίος της ομάδας του στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ μπροστά του βρίσκονται μόνοι οι Κάιλ Χάινς (+109), Νικίτα Κουρμπάνοφ (+94), Ουίλ Κλάιμπερν (+90) και Νάντο Ντε Κολό (+84) της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Μπραντ Ουοναμέικερ (+74) της Φενέρμπαχτσε.

ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ... ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

O παρεξηγημένος κύριος Ρόμπερτς

Ο Μπράιαν Ρόμπερτς και η οικογένειά του δεν αντιμετώπισαν προβλήματα προσαρμογής στην Ελλάδα, όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος. "Η ζωή στην Αθήνα είναι πολύ καλή. Η Αθήνα είναι μια υπέροχη πόλη για να ζεις με πολύ καλό καιρό. Είναι μια τεράστια πόλη κι έχει πολλά να κάνεις. Εγώ και η οικογένειά μου έχουμε προσαρμοστεί αρκετά εύκολα, διότι η Αθήνα πραγματικά είναι μία καλή πόλη", είχε αναφέρει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague, αλλά έχουν αυτό δεν είναι το μοναδικό... highlight της προσαρμογής του.

Ο Αμερικανός γκαρντ την Κυριακή (3/12) είχε τα γενέθλιά του και οι "ερυθρόλευκοι" φρόντισαν να του μείνουν αξέχαστα. Οι Πειραιώτες τραγούδησαν το "happy birthday" στον Αμερικανό στα αποδυτήρια του ΣΕΦ κι εν συνεχεία του ετοίμασαν κι ένα πάρτι έκπληξη στο σπίτι του δείχνοντας πως είναι μέλος της... οικογένειάς τους.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ