ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Παπανικολάου βρήκε ξανά τον ρόλο του στον Ολυμπιακό

Ο Παπανικολάου βρήκε ξανά τον ρόλο του στον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Παπανικολάου το πρώτο διάστημα ήταν μπερδεμένος στο ροτέισον, αλλά πλέον βρήκε και πάλι τον ρόλο του στον Ολυμπιακό, σαν να μην έφυγε ποτέ από το μεγάλο λιμάνι.

Όταν ο Κώστας Παπανικολάου επέστρεψε στον Ολυμπιακό τον περασμένο Γενάρη ήταν ξεκάθαρο πως χρειαζόταν χρόνο για να βρει τον ρυθμό του, ενώ τις πρώτες μέρες έμοιαζε μπερδεμένος στο ροτέισον του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Αναζητούσε ακόμη τον ρόλο του μέσα στην ομάδα, στην οποία υπήρχαν ήδη δύο "3άρια", οι Ματ Λοτζέσκι και Ντι Τζέι Στρόμπερι, συν τον Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος τους τελευταίους μήνες έχει πάρει... μετάθεση στο "4", ως τον παίκτη πίσω από τον (βασικό) Γιώργο Πρίντεζη.

Στα τελευταία παιχνίδια των "ερυθρολεύκων", όμως, ο Κώστας Παπανικολάου έχει βρει ξανά τον ρόλο του στον Ολυμπιακό, νιώθει άνετα στο παρκέ, έχει προσαρμοστεί και έχει ταιριάξει και πάλι στην χημεία της ομάδας, σαν να μην έφυγε ποτέ από το μεγάλο λιμάνι. Σε αυτό, βέβαια, έχει "βοηθήσει" και το γεγονός πως έχει τεθεί νοκ-άουτ από την αγωνιστική δράση τις τελευταίες βδομάδες ο Ματ Λοτζέσκι, με αποτέλεσμα την θέση στο "3" να την μοιράζονται εκείνος και ο Ντι Τζέι Στρόμπερι.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο της σεζόν, διανύοντας μία κρίσιμη εβδομάδα, η οποία μέχρι στιγμής του έχει φέρει θετικά αποτελέσματα. Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν την Παρασκευή (25/3) στο ΣΕΦ την Ρεάλ Μαδρίτης (99-84), παραμένοντας ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης για τα προημιτελικά της Euroleague και ακολούθως πήραν το "διπλό" μέσα στην Θεσσαλονίκη επί του Άρη (70-74), "αγκαλιάζοντας" ουσιαστικά το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας έως και τους τελικούς των playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος. Επόμενος στόχος η... άλωση της Μόσχας την Πέμπτη (31/3) κόντρα στην Χίμκι, ώστε οι Πειραιώτες να βρεθούν ένα βήμα από το να "κλειδώσουν" το εισιτήριο για τους "8".

Η συνεισφορά του Κώστα Παπανικολάου στο παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην Ρεάλ ήταν τεράστια, δίνοντας πολύτιμες λύσεις σε άμυνα, επίθεση και ριμπάουντ, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 12 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ το μπλοκ του πάνω στην προσπάθεια του Σέρχιο Γιουλ για τρίποντο, στα 30'' πριν το τέλος της αναμέτρησης, σε ένα σημείο που ο Ολυμπιακός πάλευε για να "σφραγίσει" την κάλυψη της διαφοράς του πρώτου αγώνα στην Μαδρίτη, ήταν η χαριστική βολή που έριξε νοκ-άουτ τους Ισπανούς στο ΣΕΦ. Η παρουσία του ήταν σημαντική και στο ματς κόντρα στον Άρη, σημειώνοντας 12 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ ήταν καθοριστικό και το τρίποντο που έβαλε στο 1'15'' πριν το τέλος του αγώνα, όταν και "έγραψε" το 67-69 στο σκορ, δίνοντας... ανάσα στην ομάδα του.

Όπως αναφέραμε και σε περασμένο κείμενο, είναι εντυπωσιακό το πόσο ταιριάζει στην ψυχοσύνθεση αυτής της ομάδας ο Κώστας Παπανικολάου. Το πόσο θετική είναι η επιρροή του σε αυτόν τον Ολυμπιακό, λειτουργώντας σαν ακατάπαυστη γεννήτρια ενέργειας και ηλεκτρισμού. Λογικό άλλωστε να συμβαίνει αυτό, καθώς αποτελεί σημαντικό μέλος του βασικού κορμού αυτής της ομάδας, η οποία χτίστηκε το καλοκαίρι του 2011, έχοντας ενεργό ρόλο στις μεγάλες επιτυχίες των "ερυθρολεύκων". Αυτή άλλωστε είναι η παρέα του, η ομάδα του! Αγωνιστικά, η παρουσία του στον Ολυμπιακό το τελευταίο διάστημα έχει ανεβάσει το επίπεδο της ομάδας σε όλους τους τομείς, σε ένα κομβικό σημείο της σεζόν, ενώ η ψυχή, το πάθος, η μαχητικότητα και η ενέργεια που βγάζει στο παρκέ δίνει ώθηση και στους συμπαίκτες του. Στον Πειραιά ευχαριστιέται και πάλι το μπάσκετ και αυτό φαίνεται. Pap is back!

Η εμφάνιση του Κώστα Παπανικολάου κόντρα στην Ρεάλ:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ