ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Παπανικολάου ψάχνει τον εαυτό του στα τρίποντα

Ο Παπανικολάου ψάχνει τον εαυτό του στα τρίποντα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Παπανικολάου έβαλε μετά από καιρό 3 τρίποντα σε ένα ματς. Το 52.1% της σεζόν 2012/2013, τα ποσοστά ευστοχίας του με την επιστροφή του στον Ολυμπιακό και το ξέσπασμα του στο ΣΕΦ για την αστοχία του.

Ο Κώστας Παπανικολάου μέτρησε 3/4 τρίποντα στο παιχνίδι κόντρα στον Άρη, ξεκινώντας μάλιστα το ματς έχοντας 3/3 εύστοχα σουτ από την περιφέρεια. Ο 26χρονος φόργουορντ, είχε να πετύχει 3 σουτ πίσω από τα 6.75 μέτρα σε ένα ματς από πέρσι (20/4) και συγκεκριμένα στο παιχνίδι κόντρα στο Ρέθυμνο στο ΣΕΦ (επίσης 3/4 τρίποντα), για τα playoffs του πρωταθλήματος.

Πέρσι, βέβαια, η χρονιά δεν του πήγε καλά στο κομμάτι των τριπόντων, καθώς σε Ελλάδα και Ευρώπη, σε σύνολο 26 αγώνων, σημείωσε μόλις σε ένα ματς 3 εύστοχα σουτ πίσω από τα 6.75 μέτρα, όντας ιδιαίτερα άστοχος και με χαμηλά ποσοστά στην EuroLeague.

2015-2016 (τρίποντα) Basket League

Κανονική περίοδος: 12/30-40%

Playoffs: 7/25-28%

Σύνολο: 19/55-34.5%

2016 (τρίποντα) EuroLeague

TOP-16: 2/17-11.8%

Παρατήρηση : σε 26 ματς μόνο σε ένα ματς 3 εύστοχα τρίποντα.

Το κλασικό παράδειγμα του παίκτη ψυχολογίας

Ο Παπανικολάου ψάχνει τον εαυτό του στα τρίποντα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στην φετινή σεζόν (2016-2017), με τον Κώστα Παπανικολάου να πραγματοποιεί μετά από καιρό κανονικά προετοιμασία με ομάδα, παίρνοντας και πάλι την φανέλα με το "16" στον Ολυμπιακό, ο Έλληνας φόργουορντ δούλεψε σκληρά το καλοκαίρι, τόσο με τους συμπαίκτες του, όσο και σε ατομικό επίπεδο. Πρόσεξε περισσότερο το σώμα του, έχασε κιλά, ξεπέρασε τους τραυματισμούς του και πέρασε αρκετές ώρες προσπαθώντας να βελτιώσει χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του, όπως την ταχύτητα, την ντρίμπλα, αλλά και στο μακρινό περιφερειακό σουτ.

Ο Κώστας Παπανικολάου πρόκειται για το κλασικό παράδειγμα του παίκτη ψυχολογίας. Αν του μπουν τα πρώτα σουτ, αν βγάλει μια-δυο καλές άμυνες, αυτόματα ανεβαίνει η ψυχολογία του, αποκτά αυτοπεποίθηση, βρίσκει ρυθμό, γίνεται επικίνδυνος για τον αντίπαλο και παράλληλα δίνει τεράστια ώθηση στην ομάδα του σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, όντας μία ακατάπαυστη μηχανή ενέργειας. Είναι γεγονός πως φέτος δούλεψε αρκετά και ο ίδιος έχει τεράστιο κίνητρο για να βρει και πάλι τον παλιό καλό του εαυτό, όχι μόνο για αυτούς που πιστεύουν σε εκείνον (αλλά και που δεν πιστεύουν σε εκείνον), αλλά και για τον ίδιο.

"Έχω βάλει στόχο να αποδείξω ξανά στον εαυτό μου, αλλά και σε όλους, την αξία μου"

Related content Σε μία πρόσφατη συνέντευξη του στο EuroLeague Greece εδώ στο Spot24.gr , μας είχε αναφέρει τα εξής: "Έχω το αγωνιστικό κίνητρο να επιστρέψω στα υψηλά στάνταρ απόδοσης μου. Κάθε νέα χρονιά, είναι μία σεζόν πρόκληση για όλους. Δεν έχει σημασία τι έχεις κάνει πέρσι ή τι έκανες πριν 3-4 χρόνια. Σημασία έχει τι κάνεις τώρα, το αύριο, το επόμενο παιχνίδι. Αυτό είναι που μετράει. Πάντα προετοιμάζεσαι για το καλύτερο και θέλεις να δίνεις το καλύτερο. Ξέρω πως πέρσι δεν ήμουν αυτός που ήθελα, αυτός που ήμουν και θέλω να είμαι, έχοντας επηρεαστεί από την έλλειψη παιχνιδιών και προετοιμασίας, αλλά φέτος θέλω να γίνω και πάλι ο... γνωστός Παπανικολάου. Δούλεψα εναντικά το καλοκαίρι σε ατομικό επίπεδο μαζί με το σταφ του Ολυμπιακού, ξεπέρασα τον τραυματισμό μου, έχασα κάποια κιλά και δούλεψα περισσότερο το σώμα μου

Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια, αλλά νιώθω πολύ καλά, είμαι σε καλή κατάσταση. Παραμένω φιλόδοξος και θέλω να πετύχω και πάλι στον Ολυμπιακό. Δεν συμβιβάζομαι με το παρελθόν, δεν επαναπαύομαι με τα όσα κατάφερα τα προηγούμενα χρόνια. Όποιος το κάνει, καλύτερα ας τα παρατήσει και ας αλλάξει επάγγελμα, γιατί δεν θα έχει συνέχεια. Εγώ προτιμώ τον άλλο δρόμο, εκείνον με τα κίνητρα, τους νέους στόχους και τις προκλήσεις. Μου αρέσουν τα δύσκολα, πάντοτε με εξίταραν τα δύσκολα και στα δύσκολα πεισμώνω περισσότερο ώστε να τα καταφέρω, κάτι που νομίζω το έχει και ο Ολυμπιακός σαν ομάδα στην νοοτροπία του.

Μου αρέσει αυτή την στιγμή που έχω βάλει στόχο, πάνω απ' όλα, να αποδείξω ξανά στον εαυτό μου την αξία μου, αλλά και την ποιότητα μου σαν παίκτης. Όχι μόνο στον εαυτό μου, αλλά σε όλους. Στην οικογένεια μου, στους φίλους μου, σε αυτούς που με έχουν κριτικάρει, σε αυτούς που δεν πιστεύουν σε εμένα και φυσικά και σε αυτούς που ποντάρουν, πιστεύουν και έχουν επενδύσει σε μένα. Αυτή είναι η δική μου μεγάλη πρόκληση για φέτος. Να τους αποδείξω ποιος είμαι. Όλο αυτό, πίστεψε με, δεν με αγχώνει καθόλου, ούτε με πιέζει. Ίσα-ίσα μου αρέσει και είναι θετικό. Νιώθω έτοιμος και αισθάνομαι πάρα πολύ καλά ώστε να γίνω και πάλι ο Κώστας Παπανικολάου που ξέρατε, αλλά και να γίνω καλύτερος ακόμη. Το σημαντικότερο είναι να έχουμε υγεία. Προσεύχομαι να με έχει καλά ο Θεός, εμένα, αλλά και τους συμπαίκτες μου γιατί η σεζόν είναι μεγάλη και απαιτητική".

Τα τρίποντα που δεν έμπαιναν και η στιγμή που τα έβαλε με τον εαυτό του

Related content Ο Κώστας Παπανικολάου φέτος δεν ξεκίνησε καλά όσον αφορά το περιφερειακό του σουτ. Είναι χαρακτηριστικό πως στα τρία πρώτα ματς του Ολυμπιακού στην EuroLeague είχε 0/7 τρίποντα, μέχρι την στιγμή που έβαλε τα πρώτα του στην Βιτόρια (2/4τρ). Συνολικά φέτος, στην Ευρώπη, δεν έχει βρει ρυθμό πίσω από τα 6.75 μέτρα, έχοντας μόλις 2/15 (13.3%). Είναι ο πιο σκληρός κριτής του εαυτού του και είναι χαρακτηριστικό πως κατά την διάρκεια του αγώνα κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο, όταν και πέρασε στον πάγκο έχοντας 0/3 τρίποντα σε εκείνο το ματς, είχε το δικό του προσωπικό ξέσπασμα.

Τα είχε βάλει με τον.... ίδιο και με την αστοχία του, καθώς τα σουτ αντί για δίχτυ έβρισκαν σίδερο. Αφού πρώτα ξέσπασε πάνω σε μία καρέκλα, ακολούθως κινήθηκε πιο μακριά από το σταφ και τους συμπαίκτες του, περπάταγε μόνος του και παραμίλαγε, δείχνοντας εκνευρισμένος. Πλησίασε προς τον κόσμο και οι φίλαθλοι αυτόματα τον χειροκρότησαν, προσπαθώντας να εμψυχώσουν ένα από τα "παιδιά τους", καθώς ο "Παπ" αποτελεί μέλος του βασικού κορμού της ομάδας που τους οδήγησε επί δύο συναπτά έτη στην κορυφή της Ευρώπης.

Άνθρωποι που βρίσκονται στο περιβάλλον του τον στήριζαν, λέγοντας του να μην απογοητεύεται: "έχεις κάνει καλή δουλειά όλο το καλοκαίρι, μην σε παίρνω από κάτω, είναι θέμα χρόνου να μπουν τα σουτ". Τα στατιστικά του ήταν χαμηλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πριν το ματς με τον Άρη, είχε 2/11 σε 4 ματς και πλέον μετρά 5/15 (33.3%). Τα 3/4 τρίποντα που σημείωσε στο "Nick Galis Hall", πέρα ότι ήταν τα πρώτα του τρία εύστοχα σουτ σε ένα ματς που σημείωσε για φέτος, στον Πειραιά ελπίζουν πως θα του δώσουν ρυθμό, αλλά και καλύτερη ψυχολογία ενόψει της συνέχειας.

2016-2017 (τρίποντα) Basket League

Κανονική περίοδος σε 5 ματς: 5/15 (33.3%)

2016-2017 (τρίποντα) EuroLeague

Κανονική περίοδος σε 5 ματς: 2/15 (13.3%)

Σύνολο: 7/30 (23.3%).

Ο Παπανικολάου του 52.1% στα τρίποντα της σεζόν 2012/2013 στην Ευρώπη

Related content Την σεζόν 2012/2013, χρονιά στην οποία ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε για δεύτερη σερί σεζόν πρωταθλητής Ευρώπης, ο Κώστας Παπανικολάου είχε βασικό, ενεργό, αλλά και σημαντικό ρόλο στην ομάδα του Πειραιά. Πέρα από τις καλές άμυνες και την αστείρευτη ενέργεια που έβγαζε στο παρκέ, όντας απόλυτα λειτουργικός στο γρήγορο τρανζίσιον παιχνίδι των "ερυθρολεύκων", είχε εξελιχθεί και σε... λίρα εκατό όσον αφορά το μακρινό σουτ.

Ο "Παπ" είχε πάρει "φωτιά" από την περιφέρεια, ολοκληρώνοντας εκείνη την καταπληκτική χρονιά έχοντας 52.1% (!) ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα, μετρώντας 50/96 εύστοχα σουτ πίσω από τα 6.75 μέτρα. Μάλιστα, στις δύο τελευταίες αγωνιστικές εκείνου του TOP-16, μέτρησε 10/10 (!) τρίποντα, έχοντας 4/4 στην Πόλη κόντρα στην Φενέρμπαχτσε και 6/6 απέναντι στην Χίμκι στο ΣΕΦ, σε εκείνον τον "τελικό" για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Μάλιστα, στις 5 πρώτες αγωνιστικές των ομίλων στην EuroLeague, είχε 9/12 τρίποντα, δηλαδή ποσοστό ευστοχίας του 75%.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ