ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Παπανικολάου πήρε το "16" και θέλει να επιστρέψει καλύτερος από ποτέ

Ο Κώστας Παπανικολάου πήρε και πάλι το "16", δούλεψε εντατικά το καλοκαίρι και φέτος θέλει να επιστρέψει καλύτερος από ποτέ, δείχνοντας και πάλι τις πραγματικές του δυνατότητες με την φανέλα του Ολυμπιακού.

Όταν ο Ολυμπιακός απέκτησε ξανά τον Κώστα Παπανικολάου τον περασμένο Γενάρη, με την διοίκηση των "ερυθρολεύκων" να κάνει την δική της υπέρβαση μεσούσης της σεζόν, είχαμε τονίσει πως ήταν μία κίνηση για το τώρα, το πριν, για το μετά και ενδεχομένως για το πάντα , αν και εφόσον ο Έλληνας φόργουορντ θελήσει να περάσει ολόκληρη την καριέρα του στο μεγάλο λιμάνι.

Ήταν μία μεταγραφή κυρίως για το μέλλον και στον Ολυμπιακό πιστεύουν (όπως και ο ίδιος ο παίκτης) πως ο Κώστας Παπανικολάου φέτος θα δείξει και πάλι τις πραγματικές του δυνατότητες. Το γεγονός πως επέστρεψε στους "ερυθρόλευκους" από το ΝΒΑ μεσούσης της σεζόν, σε ένα ρόστερ που ήδη υπήρχαν παίκτες στο "3" (Λοτζέσκι, Παπαπέτρου, Στρόμπερι), με τον Έλληνα φόργουορντ να μην βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση (αγωνιστικά και σωματικά), όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα ο παίκτης να χρειαστεί χρόνο να προσαρμοστεί, να εμφανίζει σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του και να προσπαθεί να βρει και πάλι τον ρόλο του στο ροτέισον.

Φέτος δεν αγωνίστηκε την Εθνική μας ομάδα, καθώς είχε έναν τραυματισμό στον αστράγαλο . Ακολούθως ξεκίνησε τόσο την αποθεραπεία του ώστε να ξεπεράσει το πρόβλημα του, όσο και το ατομικό του πρόγραμμα εκγύμνασης, πηγαίνοντας στο ΣΕΦ για προπονήσεις. Ζητούμενο του ήταν να βελτιώσει την φυσική και σωματική του κατάσταση (έχει χάσει τουλάχιστον πέντε κιλά, έχοντας πάρει οδηγίες από τον γυμναστή του Ολυμπιακού, Ανδρέα Γκατζούλη ), αλλά και να δουλέψει στο αγωνιστικό κομμάτι, έχοντας σκοπό να βελτιώσει το παιχνίδι του (σουτ, ντρίμπλα, τελειώματα κοντά στο καλάθι).

Ο Κώστας Παπανικολάου γνωρίζει πολύ καλά πως το φετινό καλοκαίρι είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τον ίδιο να δουλέψει εντατικά σε προσωπικό επίπεδο ώστε να επιστρέψει στα υψηλά στάνταρ απόδοσης του, όπως και έκανε και συνεχίζει. Ξέρει πως οι βάσεις για να τα καταφέρει μπαίνουν το καλοκαίρι και πραγματοποιώντας φέτος μία γεμάτη προετοιμασία, τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και ακολούθως με την ομάδα του Ολυμπιακού, είναι δεδομένο πως στην σεζόν που έρχεται θα παρουσιάσει ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, βγάζοντας μεγαλύτερη φρεσκάδα και ενέργεια, δείχνοντας και σημάδια εξέλιξης στο παιχνίδι του.

Related content

Στην ερχόμενη σεζόν θα έχει και πάλι έναν ξεκάθαρο ρόλο, αποτελώντας τον "βασικό" σμολ-φόργουορντ του Ολυμπιακού και θα μοιράζεται την θέση κυρίως με τον Ματ Λοτζέσκι, αλλά και με τον Ιωάννη Παπαπέτρου, με τον τελευταίο να χρησιμοποιείται κυρίως στο "4". Στην περασμένη σεζόν υπήρχε και η παρουσία του Ντι Τζέι Στρόμπερι στο "3" και κάπου είχαν χαθεί οι ισορροπίες (ουσιαστικά υπήρχαν τέσσερα "3άρια") στο ροτέισον. Φέτος τα πράγματα θα είναι πιο ξεκάθαρα και στην προετοιμασία των "ερυθρολεύκων" θα σφυρηλατηθεί σε μεγαλύτερη βαθμό η χημεία και η ομοιογένεια της ομάδας, η οποία ήδη υπάρχει, καθώς οι Πειραιώτες θα είναι σχεδόν ή ίδια παρέα με πέρσι, με λίγες προσθαφαιρέσεις και με τον ίδιο προπονητή.

Στην επιλογή των αριθμών στην φανέλα ενόψει της νέας σεζόν, ο Δημήτρης Αγραβάνης (πήρε το "10") έδειξε σεβασμό στον Κώστα Παπανικολάου και του άφησε ελεύθερο το αγαπημένο του "16", το οποίο και απέκτησε πάλι, με το οποίο διέπρεψε στην πρώτη τετραετία του (2009-2013) στο μεγάλο λιμάνι.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ