ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός βρήκε ξανά χημεία και ρόλους

Ο Ολυμπιακός βρήκε ξανά χημεία και ρόλους
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός παίζει για πρώτη φορά πλήρης, η ομάδα έχει αποκτήσει ξανά χημεία και οι παίκτες έχουν βρει και πάλι τους ρόλους τους μέσα στο ροτέισον. Ο Λοτζέσκι στο "2" και ο συσχετισμός ασίστ/λάθη που έκανε την διαφορά.

Όσο και αν ακούγεται περίεργο, ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά κόντρα στην ΑΕΚ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πλήρης, ύστερα από τον Νοέμβρη όταν και υπέστη σοβαρό τραυματισμό ο Πάτρικ Γιανγκ, χάνοντας το υπόλοιπο της σεζόν, καθώς στη συνέχεια εμφανίστηκαν τα προβλήματα με τον Ματ Λοτζέσκι και όχι μόνο. Και είχε ενδιαφέρον το πως θα παρουσιαστούν οι "ερυθρόλευκοι" όντας γεμάτοι σε όλες τις θέσεις, δίχως προβλήματα και με ξεκάθαρο ρόστερ, έχοντας τεθεί εκτός ομάδας ο Ντάριους Τζόνσον-Όντομ.

Ο Ολυμπιακός κόντρα στην ΑΕΚ, πέρα από το επιβλητικό +35 με το οποίο επικράτησε , παρουσιάζοντας ξεκάθαρα την διαφορά δυναμικότητας και ποιότητας που χωρίζει τις δύο ομάδες, έδειξε πως η ομάδα έχει αποκτήσει ξανά χημεία και ομοιογένεια. Οι παίκτες έχουν βρει ξανά τους ρόλους τους μέσα στο ροτέισον, καθώς τον προηγούμενους μήνες ήταν εμφανές πως οι Πειραιώτες ήταν επηρεασμένοι και μπερδεμένοι από τις συνεχόμενες αλλαγές και προσθαφαιρέσεις. Πλέον, υπάρχει ηρεμία.

Από τις αλλαγές που είδαμε στο ροτέισον του Ολυμπιακού, στον πρώτο ημιτελικό κόντρα στην ΑΕΚ, ξεχώρισε η χρησιμοποίηση του Ματ Λοτζέσκι κυρίως στην θέση "2", ως την "αλλαγή" του Βασίλη Σπανούλη, ερχόμενος πίσω από τον αρχηγό των "ερυθρολεύκων" και με αυτόν τον τρόπο δίνει μεγαλύτερη επιθετική ώθηση στο παιχνίδι της ομάδας, τόσο με το αξιόπιστο περιφερειακό του σουτ, όσο και με την γενικότερη συνέπεια και ευχέρεια του στο σκοράρισμα. Προς το τέλος του παιχνιδιού έπαιξε και στο "3" (στην θέση του), αλλά όπως όλα δείχνουν θα αναλάβει αρκετές φορές τα καθήκοντα του σούτινγκ-γκαρντ στα επόμενα παιχνίδια των Πειραιωτών ώστε να χωρέσουν και όλοι στο ροτέισον.

Ο Κώστας Παπανικολάου είναι πλέον το βασικό "3άρι" των Πρωταθλητών Ελλάδας, έχοντας ανεβάσει την απόδοση του, νιώθοντας και πάλι άνετα μέσα στο παιχνίδι της ομάδας (έχει βελτιώσει την ντρίμπλα του και κινείται καλύτερα όταν την έχει στα χέρια του σε σχέση με το παρελθόν), με τον Ντι Τζέι Στρόμπερι, ο οποίος είναι ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του στο να τελειώνει τις φάσεις στον αιφνιδιασμό, να έρχεται από πίσω του.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μπήκε στο ματς κόντρα στην ΑΕΚ παίζοντας αρχικά στο "3" και ακολούθως μεταφέρθηκε στο "4", με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να δίνει χρόνο στον Δημήτρη Αγραβάνη, αλλά με 0/6 σουτ εντός πεδιάς δεν μπορούσε να τον εμπιστευτεί περισσότερο. Ο Γιώργος Πρίντεζης αγωνίστηκε μόλις για 13 λεπτά στην αναμέτρηση, αλλά είναι δεδομένο πως ο μέσος όρος στον χρόνο συμμετοχής του θα διπλασιαστεί στα επόμενα ματς, καθώς αποτελεί φέτος τον κορυφαίο παίκτη του Ολυμπιακού. Ύστερα από ένα μήνα απουσίας ήταν λογικό να παίξει λίγο και είναι φανερό πως θέλει ένα-δύο ματς για να βρει ξανά τα πατήματα του και τον ρυθμό του. Αποτελεί την πιο αξιόπιστη λύση στο επιθετικό παιχνίδι των "ερυθρολεύκων" στο low-post και μαζί με τον Βασίλη Σπανούλη θα ηγηθούν της προσπάθειας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Στο "5" ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κάνει ροτέισον χρησιμοποιώντας και τους τρεις "ψηλούς" του. Συνεχίζει να ξεκινά τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Νίκολα Μιλουτίνοβ, ο οποίος θα πρέπει να προσέξει να μην χρεώνεται εύκολα με φάουλ, αλλά ακολούθως μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής στην θέση μεταξύ των Οθέλο Χάντερ και Χακίμ Ουόρικ. Οι δυνατότητες του πρώτου είναι δεδομένες και γνώστες, αλλά οι "ερυθρόλευκοι" μπορούν να χαμογελούν για την αγωνιστική άνοδο του δεύτερου. Ο Ουόρικ παίζει μπάσκετ με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, δοκιμάζει το χέρι του από μέση απόσταση όποτε του δοθεί η ευκαιρία, προσφέρει την ικανότητα του στο παιχνίδι πάνω από την στεφάνη και παρά την έλλειψη σκληράδας του, είναι χρήσιμος και αποτελεσματικός μέσα στο παιχνίδι των Πειραιωτών, βοηθώντας σε επίθεση, ριμπάουντ, αλλά και στην άμυνα.

Ο Ολυμπιακός όντας ξεκούραστος, δίχως ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, έχει όλους τους παίκτες του φρέσκους. Άπαντες γνωρίζουν πως η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι μονόδρομος, ύστερα από την φετινή αποτυχία στην Euroleague. Και με την ομάδα πλέον γεμάτη, δίχως απουσίες, δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Άπαντες είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό ώστε η ομάδα να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αξιοποιώντας το πλεονέκτημα έδρας της. Σοβαρότητα, υψηλός βαθμός συγκέντρωσης, μαχητικότητα για κάθε κατοχή της μπάλας και αστείρευτη ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ, ήταν χαρακτηριστικά που είδε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος από τους παίκτες του και λογικά έμεινε ικανοποιημένος, όπως δήλωσε.

Δεν είναι μόνο το +35 (93-58) με το οποίο επικράτησε ο Ολυμπιακός. Είναι ο καταπληκτικός συσχετισμός στον τομέα ασίστ/λάθη, στοιχείο στο οποίο δίνουν τεράστια βαρύτητα οι προπονητές. Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 23 ασίστ και μόλις 5 λάθη, έχοντας εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, αγγίζοντας το τέλειο παιχνίδι. Έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο όπως ξέρουν και θέλουν να παίζουν, σημείωσαν αρκετούς πόντους σε καταστάσεις αιφνιδιασμού και με την πιεστική τους άμυνα ανάγκασαν την ΑΕΚ να μετρήσει 24 (!) λάθη, σκοράροντας 30 πόντους στην επίθεση μέσα από αυτά. Το μπάσκετ είναι παιχνίδι κατοχών και σε αυτόν τον τομέα οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν... θραύση. Μέτρησαν 27/49 δίποντα, όταν η "Ένωση" αρίθμησε 18/30 και συνολικά είχαν 22 (!) παραπάνω επιθέσεις από τον αντίπαλο τους. Παιχνίδι κυριαρχίας.

Σε βίντεο τα highlights από την αναμέτρηση:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ