ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός πήρε τον Γκριν μέσα από τα χέρια της Γαλατασαράι

Ο Ολυμπιακός "έκλεισε" τον Έρικ Γκριν με 800.000 δολάρια, παίρνοντας τον παίκτη μέσα από τα χέρια της Γαλατασαράι που του έδινε 1.000.000. Ενθουσιασμένοι στον Πειραιά με την απόκτηση του.

Όπως σας ενημερώσαμε, ο Αμερικανός γκαρντ, Έρικ Γκριν, είναι το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού , ύστερα από την προσθήκη του Καναδού σέντερ, Κεμ Μπιρτς.

Και στον Πειραιά είναι ενθουσιασμένοι με την απόκτηση του, καθώς εκτιμούν πως ο Έρικ Γκριν θα δώσει μεγάλη ώθηση στην περιφερειακή γραμμή της ομάδας, όπως έκανε περίφημα στο παρελθόν και ο Έισι Λο με τον ερχομό του στο μεγάλο λιμάνι. Θεωρούν πως έχει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά (αλλά και το κίνητρο) ώστε να κάνει την διαφορά, ταιριάζοντας στην χημεία και στην φιλοσοφία της ομάδας, μπορώντας να παίξει τόσο στο πλάι του Βασίλη Σπανούλη, όσο και να βγαίνει μπροστά όταν ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα βρίσκεται στον πάγκο. Άλλωστε, μπορεί να παίξει με άνεση τόσο στο "1", όσο και στο "2", έχοντας ευχέρεια στο σκορ.

Related content

Έτσι ο Ολυμπιακός έκανε τον Γκριν να επιλέξει να γίνει κάτοικος Πειραιά

Ο Έρικ Γκριν, τις τελευταίες μέρες, είχε δεχτεί το ενδιαφέρον από αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες και ο Ολυμπιακός κατάφερε να τον πάρει μέσα από τα χέρια της Γαλατασαράι, η οποία ήταν μία... ανάσα από την απόκτηση του. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε ξεκαθαρίσει πως το κασέ του φτάνει στο 1.000.000 δολάρια, οι Τούρκοι του γνωστοποίησαν πως του προσφέρουν αυτά τα χρήματα, με τον Ολυμπιακό υπήρχε απόσταση και ο παίκτης ήταν έτοιμος να γίνει κάτοικος Κωνσταντινούπολης.

Όμως, στην συνέχεια, οι Πειραιώτες επέστρεψαν με νέα βελτιωμένη πρόταση (καθώς στην πρώτη υπήρχε χάσμα), δίνοντας το κάτι παραπάνω και συγκεκριμένα 800.000 δολάρια (ετησίως, για συμβόλαιο 1+1), μιλώντας παράλληλα μαζί του τόσο για την φιλοσοφία της ομάδας, όσο και για τον ρόλο που θα έχει στο ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν. Ο Έρικ Γκριν έμεινε ικανοποιημένος από τα όσα άκουσε από τους ανθρώπους των πρωταθλητών Ελλάδας και τον ενθουσίασε η προοπτική του να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό (ήταν γνώστης της σύγχρονης ιστορίας της ομάδας, των επιτυχιών της, της δυναμικής της, αλλά και των παικτών που έχει) σε μία ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Euroleague την τελευταία οκταετία.

Στον Ολυμπιακό, βέβαια, του ξεκαθάρισαν πως αυτή είναι η τελική τους προσφορά, τα 800.000 δολάρια, τονίζοντας του πως δεν πρόκειται να ανέβουν περισσότερο φτάνοντας τα χρήματα της Γαλατασαράι. Και εδώ η επιτυχία του "deal" πιστώνεται τόσο στην διοίκηση των "ερυθρολεύκων", όσο και στον ίδιο τον παίκτη. Οι Πειραιώτες, τελικά, απέσπασαν το πολυπόθητο "ΟΚ" του Έρικ Γκριν, καταφέροντας να τον πείσουν πως η ομάδα είναι ό,τι καλύτερο για την συνέχεια και την εξέλιξη της καριέρας του, ενώ και ο Αμερικανός γκαρντ έδειξε στην πράξη πως δεν ήταν ξεκάθαρη προτεραιότητα του τα χρήματα (κάτι που δείχνει πως ο αθλητής έχει κίνητρο, γεγονός που άρεσε στην διοίκηση), αλλά η αγωνιστική καταξίωση, αφήνοντας στην άκρη τα παραπάνω (200.000) δολάρια των Τούρκων, οι οποίοι ήταν έτοιμοι να τον κάνουν δικό τους.

Όταν ο Γκριν σημείωσε 28 πόντους στο ΣΕΦ

Related content

Ο Έρικ Γκριν αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό φορώντας την φανέλα της Σιένα (έχοντας συμπαίκτη τον Οθέλο Χάντερ) την σεζόν 2013-2014. Συγκεκριμένα, την 12η Δεκεμβρίου του 2013, στο ΣΕΦ, ματς στο οποίο οι Πειραιώτες επικράτησαν με 78-73 (κεκλεισμένων των θυρών), ο Αμερικανός γκαρντ (φορά την φανέλα με το "32") σημείωσε 28 πόντους, μετρώντας 8/15 δίποντα, 3/3 τρίποντα και 3/4 βολές, σε 35 λεπτά συμμετοχής.

Ολυμπιακός - Σιένα (78-73): Οι 28 πόντοι του Γκριν στο ΣΕΦ

Δείτε τις ειδικές προσφορές των footshirts σε τιμές από 13 ευρώ!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ