ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός "έκλεισε" τον Γκριν

Ο Ολυμπιακός πλησίασε τα "θέλω" του Έρικ Γκριν, του εξήγησε τον ρόλο του στην ομάδα και απέσπασε το "ΟΚ" του Αμερικανού γκαρντ. Απομένει η επισημοποίηση της συμφωνίας. Σε βίντεο το ματς στο ΣΕΦ που σημείωσε 28 πόντους.

Ο 25χρονος (9/5/1991) Αμερικανός γκαρντ, Έρικ Γκριν (1.93 ύψος), ο οποίος στο τέλος της σεζόν αγωνίστηκε στο ΝΒΑ με την φανέλα των Γιούτα Τζαζ, ήταν ο νούμερο "1" στόχος του Ολυμπιακού για την ενίσχυση στο "ασόδυο" και οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία!

Ο Έρικ Γκριν, ο οποίος στην σεζόν 2013-2014 αγωνίστηκε στην Ευρώπη με την Σιένα (11.1 πόντους, 1 ασίστ, 34.3% τρίποντο στην Euroleague), είχε δεχτεί επίσημη πρόταση από τον Ολυμπιακό, αλλά στην πρώτη επαφή υπήρξε οικονομικό χάσμα, καθώς οι απαιτήσεις του Αμερικανού γκαρντ φτάνουν κοντά στο 1.000.000 δολάρια.

Οι Πειραιώτες επέστρεψαν με νέα βελτιωμένη πρόταση, πλησίασαν τα "θέλω" του παίκτη και κατάφεραν να πάρουν το "ΟΚ" από τον Έρικ Γκριν ώστε συνεχίσει την καριέρα του στους Πρωταθλητές Ελλάδας, αν και ο παίκτης δέχτηκε το ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες στην Ευρώπη, επιπέδου Euroleague και Eurocup.

Πέρα από το οικονομικό, ο Έρικ Γκριν ήθελε να γνωρίζει και τον ρόλο που θα έχει στο ρόστερ και οι άνθρωποι των "ερυθρολεύκων" ήταν σε επικοινωνία μαζί του τις τελευταίες μέρες, εξηγώντας του τόσο την φιλοσοφία της ομάδας, όσο και τον ρόλο που θέλουν να του αναθέσουν, παίζοντας δίπλα στους Βασίλη Σπανούλη, Ντάνιελ Χάκετ και Βαγγέλη Μάντζαρη.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εκτιμά πως διαθέτει τις ικανότητες να ταιριάξει ιδανικά παίζοντας και στο πλάι του αρχηγού του Ολυμπιακού, ο Αμερικανός γκαρντ έμεινε ικανοποιημένος από τα όσα άκουσε από τους ανθρώπους των πρωταθλητών Ελλάδας και πήρε απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στο μεγάλο λιμάνι. Απομένει να υπογράψει το συμβόλαιο του (διετές, 1+1) ώστε να ανακοινωθεί και επίσημα από την ΚΑΕ Ολυμπιακός η απόκτηση του Έρικ Γκριν.

Ο 25χρονος Αμερικανός γκαρντ μπορεί να αγωνιστεί τόσο στον "1", όσο και στο "2", είναι ικανός χειριστής της μπάλας, γρήγορος, του αρέσει να διεισδύει μέσα στην ρακέτα, ξέρει να φτιάχνει φάσεις για τον εαυτό του, έχει σουτ μετά από ντρίμπλα, διαθέτει καλό χέρι από την περιφέρεια και μπορεί να δώσει λύσεις τόσο στην επίθεση, όσο και στην δημιουργία. Την σεζόν 2014-2015 αγωνίστηκε στους Ντένβερ Νάγκετς, έχοντας 3.4 πόντους.

Όταν ο Γκριν σημείωσε 28 πόντους στο ΣΕΦ

Related content Ο Έρικ Γκριν αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό φορώντας την φανέλα της Σιένα (έχοντας συμπαίκτη τον Οθέλο Χάντερ) την σεζόν 2013-2014. Συγκεκριμένα, την 12η Δεκεμβρίου του 2013, στο ΣΕΦ, ματς στο οποίο οι Πειραιώτες επικράτησαν με 78-73 (κεκλεισμένων των θυρών), ο Αμερικανός γκαρντ (φορά την φανέλα με το "32") σημείωσε 28 πόντους, μετρώντας 8/15 δίποντα, 3/3 τρίποντα και 3/4 βολές, σε 35 λεπτά συμμετοχής.

Δείτε τις ειδικές προσφορές των footshirts σε τιμές από 13 ευρώ!

Ολυμπιακός - Σιένα (78-73): Οι 28 πόντοι του Γκριν στο ΣΕΦ

Όταν ο Γκριν επιβεβαίωσε το γεγονός πως βρίσκεται... μία ανάσα από τον Ολυμπιακό

Ένας νεαρός μπασκετμπολίστας, στο twitter, έγραψε στον Έρικ Γκριν πως χαίρεται που έκανε την καλύτερη επιλογή για εκείνον και την οικογένεια του, αναφερόμενος στην συμφωνία του με τον Ολυμπιακό. Ο Αμερικανός γκαρντ τον ευχαρίστησε, παραδεχόμενος με αυτόν τον τρόπο το γεγονός πως βρίσκεται... μία ανάσα από το να συνεχίσει την καριέρα του στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Έρικ Γκριν με την φανέλα των Νάγκετς

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ