ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε αίτημα κατακύρωσης του αγώνα στο ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε αίτημα κατακύρωσης του αγώνα στο ΟΑΚΑ
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε αίτημα κατακύρωσης του αγώνα με τον Παναθηναϊκού υπέρ του λόγω της παράνομης παρουσίας του Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ. Αν δικαιωθεί, παίρνει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, έχει τιμωρηθεί με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τρεις μήνες, αλλά στο νοκ-άουτ ματς Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ κόντρα στους Πειραιώτες έδωσε κανονικά το "παρών" στις κερκίδες του γηπέδου, ενώ ακολούθως έκατσε και στις πολυθρόνες που βρίσκονται στο παρκέ. Λειτούργησε, λοιπόν, παράνομα, παραβαίνοντας τον νόμο, αδιαφορώντας για την τιμωρία του η οποία είναι σε ισχύ.

Το γεγονός εξόργισε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και από το ημίχρονο της αναμέτρησης έκαναν ένσταση. Μάλιστα, πριν την έναρξη του ματς, βλέποντας τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού να κυκλοφορεί στις κερκίδες του ΟΑΚΑ, είχαν πάει στον κομισάριο της αναμέτρησης και διαμαρτυρήθηκαν, ζητώντας από εκείνον να βγάλει εκτός γηπέδου τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αλλά η απάντηση του ήταν "δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό".

Παράλληλα, οι Πειραιώτες επικαλούνται και το φύλλο αγώνα, καθώς οι διαιτητές (Αναστόπουλος, Κορομηλάς, Γκόντας) έγραψαν σε αυτό πως κατά την διάρκεια της αναμέτρησης δέχτηκαν απειλές από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, αναφέροντας πως ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός τους είπε τα εξής: "Θα δείτε τι θα πάθετε ρε.... που@σ%η&ες, θα έρθω σπίτι σας σήμερα το βράδυ".

Ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους την υπόθεση και πλέον κατέθεσε αίτημα κατακύρωσης του αγώνα στο ΟΑΚΑ στην ΕΟΚ. "Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στην ανομία και στην παραβατικότητα", αναφέρουν στο μεγάλο λιμάνι. Στο ενδεχόμενο που οι Πειραιώτες δικαιωθούν τότε θα τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός, χάνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά, παίρνοντας οι ερυθρόλευκοι την είσοδο στην "τετράδα" του Κυπέλλου.

Επίσης, οι ερυθρόλευκοι αναφέρουν πως σε αναμέτρηση κεκλεισμένων των θυρών υπήρξε κόσμος στις κερκίδες ο οποίος και έβριζε χυδαία ανθρώπους του Ολυμπιακού, καταθέτοντας και έγγραφες καταγγελίες ενώπιον του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. και της Ε.ΦΙ.Π.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

"Την Πέμπτη 09.10.2014, ο ιδιοκτήτης της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός κ. Δ. Γιαννακόπουλος παρευρέθηκε στον αγώνα καλαθοσφαίρισης που διεξήχθη στο Ο.Α.Κ.Α. μεταξύ των ομάδων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, κατά προφανή παράβαση των υπ’ αριθμ. 38/30.05.2014 και 45/04.07.2014 αποφάσεων του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου του Ε.Σ.Α.Κ.Ε., αλλά και της υπ’ αριθμ. 22/2014 απόφασης της Ε.ΦΙ.Π.

Μάλιστα, ήδη από την 30.09.2014, ο Ε.Σ.Α.Κ.Ε. είχε γνωστοποιήσει εγγράφως στην Ε.Ο.Κ. ότι με την αμετάκλητη υπ’ αριθμ. 38/30.05.2014 απόφαση του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη της κ. Δ. Γιαννακόπουλο ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για τρεις (3) μήνες, η οποία μεταφέρεται για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2014-15 και λήγει την 21.11.2014.

Κατόπιν τούτων, λόγω της επαναλαμβανόμενης άρνησης του κ. Δ. Γιαννακόπουλου να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης και όπως είχαμε ενημερώσει τους διαιτητές και τον κομισάριο ήδη από το ημίχρονο του αγώνα, η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός κατέθεσε σήμερα στην ΕΟΚ, ως διοργανώτρια αρχή του Κυπέλλου Ελλάδας, αίτημα κατακύρωσης του εν λόγω αγώνα υπέρ αντιπάλου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρο 88 παρ. 3 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ., του άρθρου 13 παρ. (ι) του Καταστατικού της Ε.Ο.Κ. και του άρθρου 1 §§ 3 και 4 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού του Ε.Σ.Α.Κ.Ε.

Τέλος, για τον ίδιο λόγο, καθώς και για όσα αναγράφηκαν στο φύλλο αγώνα και αφορούν στην εξύβριση και απειλή των διαιτητών από τον κ. Δ. Γιαννακόπουλο, η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός κατέθεσε σήμερα έγγραφες καταγγελίες ενώπιον του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. και της Ε.ΦΙ.Π".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ