ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Νίκολς, ο Γκάμπριελ και τα "θέλω" του Σφαιρόπουλου για το "4"

Ο Νίκολς, ο Γκάμπριελ και τα "θέλω" του Σφαιρόπουλου για το "4"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θέλει ένα "4άρι" με αθλητικά προσόντα, πρώτος στόχος παραμένει ο Κένι Γκάμπριελ, ενώ έχει γίνει πρόταση και στον ακριβό Ντεμέτρις Νίκολς. Τα δεδομένα στην θέση του πάουερ-φόργουορντ και ο Παπαπέτρου.

Το φετινό καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό είναι ήσυχο, καθώς οι περισσότεροι παίκτες έχουν συμβόλαια (στο επόμενο λήγουν εκείνα των Πρίντεζη, Μάντζαρη, Λοτζέσκι, Χάκετ, Γιανγκ). Η διοίκηση ανανέωσε γρήγορα το συμβόλαιο του Βασίλη Σπανούλη , βρήκε άμεσα τον αντικαταστάτη του Οθέλο Χάντερ στο πρόσωπο του Κεμ Μπιρτς , ενώ αντικατέστησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τον Ντι Τζέι Στρόμπερι, με τον Αμερικανό γκαρντ, Έρικ Γκριν , έναν παίκτη που διαθέτει μεγαλύτερη έφεση και ικανότητα σε σκορ και δημιουργία.

Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό, το μεγάλο "όπλο" του Ολυμπιακού στην σεζόν που έρχεται θα είναι ο βασικός κορμός του. Επειδή ακριβώς οι προσθαφαιρέσεις που έχουν γίνει είναι ελάχιστες, η ομάδα θα διαθέτει υψηλό βαθμό χημείας και ομοιογένειας, ξεκάθαρους ρόλους, συνοχή σαν σύνολο, αλλά και ποιότητα παικτών σε κάθε θέση, έχοντας για τρίτη σερί χρονιά για προπονητή τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Οι Πειραιώτες έχουν σχεδόν συμπληρώσει το... ερυθρόλευκο παζλ ενόψει της νέας σεζόν. Και για αυτόν τον λόγο δεν βιάζονται. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε, πως οι επίσημες υποχρεώσεις στο μπάσκετ ξεκινούν τον Οκτώβρη και όχι τον Αύγουστο. Ένα κομμάτι λείπει και αυτό είναι για τον (βοηθητικό) παίκτη στην θέση "4".

Οι παίκτες στο "4" και ο Παπαπέτρου που θέλει να κάνει "κτήμα του" την θέση

Related content Ο Ολυμπιακός στην θέση του πάουερ-φόργουορντ έχει υλικό και παίκτες. Διαθέτει το ίσως κορυφαίο "4άρι" της Ευρώπης, τον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος έρχεται από μία καταπληκτική σεζόν, πίσω του υπάρχει ο Δημήτρης Αγραβάνης που έκανε καλό φίνις στην χρονιά που ολοκληρώθηκε, ενώ και ο Ιωάννης Παπαπέτρου θα αξιοποιηθεί περισσότερο στην θέση του πάουερ-φόργουορντ, ένας ρόλος πάνω στον οποίο θα δουλέψει φέτος το καλοκαίρι ώστε να τον κάνει "κτήμα" του.

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως ο Ιωάννης Παπαπέτρου, πέρσι, ξεκίνησε την σεζόν στο "3" (μαζί με τον Ματ Λοτζέσκι) και μέσα στην χρονιά, με την ερχομό του Κώστα Παπανικολάου (για να χωρέσουν όλοι), χρησιμοποιήθηκε κατά κύριο λόγο στο "4", παίζοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του μέσα στην ρακέτα. Όπως έχουμε αναφέρει, ξεκίνησε την καριέρα του σαν πλέι-μέικερ (ένας από τους λόγους που για "ψηλός" έχει καλή ντρίμπλα και ντράιβ), όταν πήγε στο Κολέγιο στο Τέξας, επειδή ψήλωσε απότομα, "ανέβηκε" στην θέση του σμολ-φόργουορντ και πλέον πήρε... μετάθεση στο "4". Έχει το μπόι, το σώμα και την δυναμική να λειτουργήσει σαν πάουερ-φόργουορντ (και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις), αλλά ακόμη διαθέτει το ένστικτο του περιφερειακού και φέτος το καλοκαίρι θα προετοιμαστεί για πρώτη φορά ως "4άρι". Όποτε, χρειαστεί, βέβαια, θα παίζει και στο "3" (μία θέση στην οποία νιώθει πιο άνετα), ανάλογα με τις ανάγκες της ομάδας.

Ο Σφαιρόπουλος θέλει έναν πάουερ-φόργουορντ με αθλητικά προσόντα

Related content Επειδή όμως η σεζόν είναι μεγάλη, στον Ολυμπιακό θέλουν να διαθέτουν ποιότητα, αλλά και ποσότητα στο ρόστερ τους, τόσο για να διατηρείται η ομάδα και οι παίκτες φρέσκοι κατά την διάρκεια της χρονιάς, όσο και γιατί μέσα στο πρόγραμμα είναι οι ανεπιθύμητοι τραυματισμοί, τομέας ο οποίος πέρσι τους "πλήγωσε" με τα προβλήματα των Ματ Λοτζέσκι και Πάτρικ Γιανγκ.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, λοιπόν, θέλει ένα "4άρι" με αθλητικά προσόντα, χαρακτηριστικά τα οποία για παράδειγμα διέθετε ο (ευπαθής στους τραυματισμούς) Μπρεντ Πέτγουεί. Έναν πάουερ-φόργουορντ που θα έχει ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από την στεφάνη, που θα έχει έφεση σε ριμπάουντ και μπλοκ, που θα είναι γρήγορος και αλτικός, βγάζοντας αστείρευτη ενέργεια, που θα μπορεί να δώσει ρυθμό στην ομάδα, που θα είναι αξιόπιστος κυρίως στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση.

Πρώτος στόχος ο Γκάμπριελ με την γυναίκα του να ψηφίζει Ελλάδα!

Related content Για τον ρόλο του "4αριού" με τα αθλητικά προσόντα, στον Ολυμπιακό έχουν ξεχωρίσει τον 27χρονο (3/7/1989) Αμερικανό φόργουορντ, Κένι Γκάμπριελ (2.03) που συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά. Ο Αμερικανός πάουερ-φόργουορντ (γεννημένος στην Σάρλοτ των ΗΠΑ) έχει μείνει ελεύθερος από την Καρσίγιακα και φέτος το καλοκαίρι δοκίμασε την τύχη του στο Summer League στις ΗΠΑ, αγωνιζόμενος με την φανέλα των Καβαλίερς. Πραγματοποίησε ορισμένες αξιόλογες εμφανίσεις, αλλά δεν κατάφερε να ξεχωρίσει, αποχαιρετώντας το Κλίβελαντ και έτσι άνοιξε ακόμη περισσότερο ο δρόμος για τον Ολυμπιακό ώστε να τον κάνει δικό του.

Όπως σας έχουμε αναφέρει, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος ταξίδεψε στο Λας Βέγκας, είχε συνάντηση με τον Κένι Γκάμπριελ, συζητώντας μαζί του το ενδεχόμενο συνεργασίας τους. Του εξήγησε το πλάνο και την φιλοσοφία της ομάδας, αλλά και τον ρόλο που θέλει να του αναθέσει στο ρόστερ. Ο Αμερικανός φόργουορντ (του οποίου ο ατζέντης είναι ο αδερφός του προπονητή των Πειραιωτών, Γιώργος Σφαιρόπουλος), έμεινε ικανοποιημένος από τα όσα άκουσε, άλλωστε είναι γνώστης της δυναμικής του Ολυμπιακού και τον ενθουσιάζει η προοπτική να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα, μιας ομάδας που πρωταγωνιστεί στην Euroleague, αλλά υπάρχει διαφορά στο οικονομικό σκέλος.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών συνεχίζονται, αλλά μέχρι στιγμής υπάρχει διαφορά στο οικονομικό κομμάτι. Ο Κένι Γκάμπριελ ζητά ετησίως κοντά στις 500.000 ευρώ, αλλά ο Ολυμπιακός είναι πρόθυμος να του προσφέρει κάτι λιγότερο από 400.000 ευρώ. Ένα έξτρα... όπλο για τους "ερυθρόλευκους", είναι η επιθυμία της γυναίκας του αθλητή, η οποία λατρεύει την Ελλάδα και θα ήθελε να επιστρέψει να ζήσει στην χώρα μας.

Ο Κένι Γκάμπριελ είναι γνωστός στο ελληνικό κοινό, καθώς την σεζόν 2013/2014 αγωνίστηκε στο Ρέθυμνο, πραγματοποιώντας εξαιρετική χρονιά. Ο Αμερικανός πάουερ-φόργουορντ ολοκλήρωσε την σεζόν τότε μετρώντας 12.8 πόντους και 9.3 ριμπάουντ ανά παιχνίδι (σε 28 λεπτά συμμετοχής μέσο όρο), με την Καρσίγιακα ακολούθως να τον κάνει δικό της το καλοκαίρι του 2014. Όντας συμπαίκτης του Ντι Τζέι Στρόμπερι, κατέκτησε το πρωτάθλημα (2015) στην Τουρκία, έχοντας μέσο όρο 9.9 πόντους και 5.4 ριμπάουντ. Την περασμένη σεζόν (2015-2016) στην Euroleague, όταν και έκανε το ντεμπούτο του στην διοργάνωση, μέτρησε 9.7 πόντους (62.2% στα δίποντα) και 4.6 ριμπάουντ σε 10 παιχνίδια.

Ο Κένι Γκάμπριελ εν δράσει με το Ρέθυμνο

Πρόταση και στον Νίκολς που έχει μείνει ελεύθερος από την ΤΣΣΚΑ

Related content

Ο πρωταθλητής Ευρώπης με τους Μοσχοβίτες έχει δεχτεί επίσημη πρόταση από τους Πειραιώτες, αλλά υπάρχει και εδώ οικονομική διαφορά με τον παίκτη, καθώς έχει ξεκινήσει τις απαιτήσεις του από τις 800.000 ευρώ. Στην σεζόν που ολοκληρώθηκε στην Euroleague, είχε μέσο όρο χρόνο συμμετοχής 12 λεπτά, με 4 πόντους ανά παιχνίδι, 1.4 ριμπάουντ και 47.9% ποσοστό ευστοχίας εντός πεδιάς, μη καταφέρνοντας να διακριθεί ιδιαίτερα με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ