ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ στο Sport24: "Φέτος δεν υπάρχει πανικός"

Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ στο Sport24: "Φέτος δεν υπάρχει πανικός"
INTIME SPORTS

Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ μίλησε στο Sport24 για το 2-0 του Ολυμπιακού στις νίκες στους τελικούς επί του Παναθηναϊκού, τονίζοντας πως πέρσι φέτος δεν υπάρχει πανικός στην ομάδα.

Λίγο μετά το τέλος του δεύτερου τελικού στο ΟΑΚΑ, με τον Ολυμπιακό να κάνει το 2-0 στις νίκες επί του Παναθηναϊκού, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ μίλησε στο Sport24.gr. O Αμερικανός φόργουορντ τόνισε πως στη φετινή ομάδα δεν υπάρχει πανικός, κάτι που συνέβαινε πέρσι, σχολίασε πως το... πάθημα έγινε μάθημα, επεσήμανε πως η σεζόν δε γίνεται να τελειώσει για τους ερυθρόλευκους και αποκάλυψε τα όσα είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στους παίκτες στα αποδυτήρια. Τι θα πρέπει να κάνουν στον τρίτο τελικό; "Να είμαστε ουσιαστικοί, να μην προσπαθήσουμε να γίνουμε θεαματικοί", είπε μεταξύ άλλων.

-Μπρεντ, κάνατε το 2-0 στις νίκες, πως έζησες τον δεύτερο τελικό στο ΟΑΚΑ;

"Μπήκαμε μέσα στο παιχνίδι με υψηλό βαθμό συγκέντρωσης. Ξέραμε πως ο Παναθηναϊκός θα παλέψει σκληρά μέσα στην έδρα του, κάτι το οποίο και έκανε. Ήταν μία δύσκολη νίκη. Περιμέναμε πως θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός μέσα στην έδρα του και δεν παρατούσε το παιχνίδι.

Κάποια στιγμή προηγηθήκαμε με 8, 9 και 10 πόντους, αλλά κατάφερναν πάντα να μας πλησιάσουν στο σκορ. Το θετικό όμως είναι πως διαιτηρήσαμε την συγκέντρωση μας στο ματς, δεν επηρεαστήκαμε, είχαμε καλή ψυχολογία, δεν πανικοβληθήκαμε, βρήκαμε τις λύσεις που θέλαμε, πήραμε σκορ σε φάσεις που θέλαμε και πήραμε το ματς, κάνοντας το 2-0 στους τελικούς".

-Ποιο ήταν το "κλειδί" για να κάνετε το 2-0 στους τελικούς;

"Νομίζω πως έπαιξε σημαντικό ρόλο μέσα στο παιχνίδι το γεγονός πως ήμασταν αρκετά καλοί στα ριμπάουντ. Πήραμε αρκετές μάχες. Αυτό θα χαρακτήριζα ως πρώτο. Σαν δεύτερο, θα σου πω το γεγονός πως δεν πανικοβληθήκαμε. Ήμασταν ψύχραιμοι. Σε σημεία που προσπαθούσαν να κάνουν την ανατροπή, κάνοντας κάποια σερί, βάζοντας μεγάλα σουτ, ήμασταν ήρεμοι.

Νομίζω πως αυτό ήταν το πρόβλημα μας πέρσι, το γεγονός πως σε κάποιες στιγμές υπήρχε πανικός. Φέτος όχι. Βέβαια, φέτος είμαστε και πιο έμπειρη ομάδα. Δεν ήμασταν ήρεμοι. Βέβεια, και εμείς οι Αμερικανοί (Πέτγουεϊ, Λοτζέσκι, Ντάνστον) έχουμε εμπειρία από πέρσι και είμαστε πιο έτοιμοι. Φέτος σαν ομάδα είμαστε περισσότερο "δεμένοι", έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας τον άλλον και κυρίως δεν υπάρχει πανικός σε κρίσιμα σημεία".

-Θεωρείς πως το περσινό πάθημα (έχασαν το Πρωτάθλημα μετά το break στο ΟΑΚΑ) λειτουργεί σαν καλό μάθημα για εσάς φέτος;

"Ναι, συμφωνώ απολύτως. Αυτό που συνέβη πέρσι στους τελικούς λειτουργεί όντως σαν καλό μάθημα για εμάς. Και πέρσι καταφέραμε να τους κάνουμε το break στην έδρα τους, αλλά μετά δεν μπορέσαμε να τελειώσουμε την δουλειά στο ΣΕΦ. Τώρα μπορεί να είμαστε στο 2-0 στις νίκες, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ελπίζω βέβαια να δείξουμε στη πράξη πως έχουμε μάθε από αυτό που συνέβη πέρσι. Το έχουμε στο μυαλό μας και δε θέλουμε να ξανασυμβεί. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να διατηρήσουμε τη συγκέντρωση μας σε υψηλό επίπεδο στο τρίτο ματς.

Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ στο Sport24: "Φέτος δεν υπάρχει πανικός"
INTIME SPORTS

-Τι θα πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός σωστά ώστε να κάνει το 3-0 στο επόμενο ματς και να πάρει τον τίτλο;

"Θα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε σωστά τα όσα έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Να συνεχίσουμε να παίζουμε καλή και σκληρή άμυνα, κρατώντας τον αντίπαλο μας κάτω από τους 70 πόντους, εκεί κοντά, στους 67, 68, 69, όπως κάνουμε μέχρι τώρα.

Να έχουμε καλές λύσεις στην επίθεση, ελπίζω να μας μπουν και τα σουτ που θέλουμε, να είμαστε συμπαγείς σαν ομάδα, να είμαστε απλοί και ουσιαστικοί, μη προσπαθώντας να γίνουμε θεαματικοί. Το σημαντικότερο είναι να παίξουμε καλή άμυνα, αλλά και να πάρουμε τα ριμπάουντ".

-Κερδίσατε για τέταρτη σερί φορά μέσα στη σεζόν τον Παναθηναϊκό, αισθάνεστε πως είστε καλύτερη ομάδα;

"Δεν μπορούμε να το πούμε αυτό. Ξέρεις, σε αυτό το υψηλό επίπεδο, όλες οι ομάδες είναι εξίσου δυνατές και η μία μπορεί να κερδίσει την άλλη, αναλόγως σε τι βραδιά θα βρεθεί. Δεν μπορούμε λοιπόν να πούμε ποιος είναι καλύτερος. Νομίζω όμως πως στους τελικούς, σε αυτά τα παιχνίδια, νικητής βγαίνει όποιος καταφέρει να εκτελέσει καλύτερα το αγωνιστικό του πλάνο, όποιος παρουσιαστεί περισσότερο σωστά προετοιμασμένος. Αυτός έχει και τις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει".

-Δεν πήρατε πέρσι το Πρωτάθλημα. Αυτός σας κάνει να έχετε μεγαλύτερη... πείνα για να κατακτήσετε φέτος τον τίτλο;

"Αναμφισβήτητα. Σαφώς και έχουμε τεράστια επιθυμία να κατακτήσουμε το ελληνικό Πρωτάθλημα φέτος. Όλοι μας. Πέρσι δεν κατακτήσαμε κάποιον τίτλο στην Ελλάδα, ενώ στην αρχή της φετινής σεζόν χάσαμε και το Κύπελλο. Εκείνη η ήττα ήταν ένα γερό μάθημα για εμάς και όλα αυτά μαζί μας έκαναν να έχουμε... τεράστια πείνα ώστε να κατακτήσουμε το φετινό Πρωτάθλημα.

Φτάσαμε και στον τελικό της Euroleague φέτος, είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε αυτό το σπουδαίο τρόπαιο, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Δε γίνεται να τελειώσει η σεζόν και να μην έχουμε πάρει έναν τίτλο σαν ομάδα. Θέλουμε πολύ να κερδίσουμε έναν τίτλο. Είμαστε πολύ κοντά στο να κατακτήσουμε το ελληνικό πρωτάθλημα και θα τα δώσουμε όλα για να τα καταφέρουμε".

-Τι σας είπε ο κόουτς λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης σαν συμβουλή ενόψει της συνέχειας;

"Μας είπε πως θα πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Να μην χαλαρώσουμε, να μην επαναπαυτούμε. Μας επεσήμανε πως υπάρχει ακόμη ένας τελικός τον οποίο και θα πρέπει να κερδίσουμε για να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα.

Μας σχολίασε πως ακόμη δεν έχουμε φτάσει τις τρεις νίκες, είμαστε απλά στο 2-0 και μας τόνισε πως επειδή η σειρά επιστρέφει στο ΣΕΦ αυτό δεν πάει να πει πως πήραμε τον τίτλο ή πως η σεζόν τελείωσε. Θα πρέπει, λοιπόν, να παρουσιαστούμε σοβαροί και έτοιμοι ώστε να τελειώσουμε την δουλειά μέσα στο σπίτι μας. Και αυτό θα πρέπει να κάνουμε".

Σε βίντεο η συνέντευξη με τον Μπρεντ Πέτγουεϊ:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ