ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Μπλατ έπεισε τον Χένρι

Cleveland Cavaliers head coach David Blatt against the Portland Trail Blazers during the second half of an NBA basketball game Tuesday, Dec. 8, 2015, in Cleveland. The Cavaliers won 105-100. (AP Photo/Ron Schwane)
Cleveland Cavaliers head coach David Blatt against the Portland Trail Blazers during the second half of an NBA basketball game Tuesday, Dec. 8, 2015, in Cleveland. The Cavaliers won 105-100. (AP Photo/Ron Schwane) AP PHOTO/RON SCHWANE

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον Πιέρια Χένρι, που σύντομα θα φορέσει τα ερυθρόλευκα επειδή τον έπεισε ο Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο Πιέρια Χένρι δεν έχει υπογράψει ακόμα στον Ολυμπιακό, όμως είναι θέμα χρόνου να συμβεί αυτό. Ίσως και μέχρι το βράδυ να έχει τελειώσει η μεταγραφή του, αφού και ο ίδιος το ζήτησε από την Τόφας και οι "ερυθρόλευκοι" έχουν ήδη κάνει όλες τις κινήσεις για να ολοκληρώσουν τη συμφωνία.

Δεν θα μπορούσαν άλλωστε να χαλάσουν το χατίρι του Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος επιθυμούσε διακαώς την απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ και δεν ήθελε με τίποτα να κάνει πίσω. O ίδιος άλλωστε βρήκε τον τρόπο να τον πείσει να προτιμήσει τον Ολυμπιακό, την ίδια στιγμή που είχε πάρα πολλές προτάσεις από άλλες ομάδες του εξωτερικού. Η Ζαλγκίρις, η Γκραν Κανάρια, η Ούνικς Καζάν και πολλές άλλες ομάδες ήθελαν να εντάξουν στο δυναμικό τους τον εξαιρετικό γκαρντ της Τόφας, έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να τον πάρουν, όμως ο Ολυμπιακός δεν γινόταν με τίποτα να χάσει αυτή τη μάχη.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ, λοιπόν, το ανέλαβε προσωπικά, οι Αγγελόπουλοι έκαναν τις κατάλληλες κινήσεις και μέσα σε δύο μέρες πήραν το προβάδισμα. Ο Πιέρια Χένρι διεμήνυσε στη διοίκηση της Τόφας ότι θέλει να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό και δεν τους άφησε κανένα περιθώριο συζήτησης και διαπραγμάτευσης ουσιαστικά, με κάποια άλλη ομάδα.

Με τον Χένρι και τον Γουίλιαμς - Γκος οι ερυθρόλευκοι θα έχουν πλέον "αεροπλάνα" στην περιφέρειά τους και θα έχουν την σφραγίδα του Ντέιβιντ Μπλατ στην επίθεση. Και από εκεί και πέρα θα κινηθούν για να ολοκληρώσουν το ρόστερ τους με το ίδιο δυναμικές κινήσεις. Χρειάζονται ένα τριάρι με εξίσου υψηλού επιπέδου αθλητικές ικανότητες, όπως και ένα 4αρι με ανάλογα προσόντα. Γι αυτό και σκέφτονται να προχωρήσουν με 7 ξένους, έχοντας ως βασικό στόχο την επόμενη σεζόν την EuroLeague και την επιστροφή σε Final Four.

AP Photo/Ron Schwane

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ