ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο... μαύρος Γενάρης του Ολυμπιακού

Ο... μαύρος Γενάρης του Ολυμπιακού
EUROKINISSI

Το Sport24.gr καταγράφει το αρνητικό πρόσημο που είχε ο Ολυμπιακός στις αναμετρήσεις του Ιανουαρίου, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" μέτρησαν τέσσερις νίκες και πέντε ήττες.

Ο πρώτος μήνας του 2018 μόνο καλός δεν ήταν για τον Ολυμπιακό, ο οποίος βιώνει μία αγωνιστική κρίση και απέναντι στη Φενέρμπαχτσε (1/2) καλείται να κάνει την επανεκκίνηση που τόσο χρειάζεται και να αφήσει πίσω του τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε τον Ιανουάριο.

Οι "ερυθρόλευκοι" διανύουν μία δύσκολη περίοδο, καθώς το ντεφορμάρισμά τους είναι φανερό και είχε ως αποτέλεσμα να υποχωρήσουν στο 13-7 στην EuroLeague, αλλά και να χάσουν ουσιαστικά τις ελάχιστες - ή και ουσιαστικά μόνο μαθηματικές αν προτιμάτε - ελπίδες που είχαν για να πάρουν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Stoiximan.gr Basket League.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τον α' γύρο της EuroLeague στην 2η θέση της κατάταξης της EuroLeague με ρεκόρ 11-4, αλλά πλέον εχει υποχωρήσει στο 13-7 μαζί με τον Παναθηναϊκό Superfoods και την Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ μπροστά του υπάρχουν η Φενέρμπαχτσε (14-6) και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας (16-4).

Αυτό που προβληματίζει, όμως, περισσότερο - ειδικά στις αναμετρήσεις με την Μπασκόνια και την Χίμκι - είναι η εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, η οποία και απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα δεν έλυσε τα προβλήματα που την απασχολούν. Η ήττα του Ολυμπιακού στη Βιτόρια ήταν η δεύτερη πιο "βαριά" που έχει υποστεί στην EuroLeague, ενώ η λίστα με τα "μαύρα" δεκάλεπτα των "ερυθρολεύκων" μεγάλωσε μετά τα ματς με την Μπασκόνια και τον Ερυθρό Αστέρα .

Ο Ολυμπιακός απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο έκανε το καθήκον του , ενώ δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στην πολύ καλή εμφάνισή που πραγματοποίησε στο παιχνίδι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Το πρόσημο για τον Ολυμπιακό στην EuroLeague για τον μήνα Ιανουάριο ήταν αρνητικό (2 νίκες, 3 ήττες) και πλέον κάθε αναμέτρηση για τους "ερυθρόλευκους" γίνεται όλο και πιο κρίσιμη για εκείνους.

Eurokinissi

Το ντεφορμάρισμα του Ολυμπιακού, όμως, είχε αντίκτυπο και στα παιχνίδια του στην Stoiximan.gr Basket League. Οι "ερυθρόλευκοι" επαλήθευσαν τα προγνωστικά απέναντι στον Γυμναστικό Λάρισας στο ΣΕΦ και τον Προμηθέα στο "Δ. Τόφαλος", αλλά ηττήθηκαν από τον ΠΑΟΚ στην Πυλαία κι έχασαν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό Superfoods στο ΟΑΚΑ, από το οποίο αποχώρησαν με πολλά παράπονα για την διαιτησία. Ο Ολυμπιακός πάντως στο τελευταίο παιχνίδι του Ιανουαρίου έδειξε κάποια σημάδια αντίδρασης, τα οποία, όμως, δεν αποδείχθηκαν αρκετά για να φύγει νικητής από το ΟΑΚΑ.

Οι "ερυθρόλευκοι" πλέον μετρούν 4 ήττες σε 14 αναμετρήσεις στην Stoiximan.gr Basket League - επίδοση που είναι η χειρότερή τους τα τελευταία 13 χρόνια - καθώς πήραν τη νίκη μόνο στα 2 από 4 ματς που έδωσαν τον Ιανουάριο.

Ο Ολυμπιακός απέναντι στον Παναθηναϊκό Superfoods έδειξε πως έχει σφυγμό, αλλά η αντίδραση που ψάχνει ακόμα δεν έχει έρθει. Οι "ερυθρόλευκοι" τον Ιανουάριο έζησαν δύο... εφιαλτικές βραδιές σε Βιτόρια και Μόσχα, είναι επιβαρυμένοι από τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που έχουν αντιμετωπίσει και πρέπει να βρουν το... αντίδοτο σε ό,τι τους προβληματίζει, καθώς ακόμα παραμένουν στη διεκδίκηση και των τριών στόχων τους.

Τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στην EuroLeague:

Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο 87-80 (5/1)

Μπασκόνια - Ολυμπιακός 86-54 (12/1)

Ολυμπιακός - Μακάμπι Τελ Αβίβ 94-64 (16/1)

Χίμκι - Ολυμπιακός 82-54 (18/1)

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός 89-78 (26/1)

Ρεκόρ: 2-3

Τα αποτελέσματα του Ολυμπιακού στην Stoiximan.gr Basket League:

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 78-71 (7/1)

Ολυμπιακός - Γυμναστικός Λάρισας 100-69 (14/1)

Προμηθέας - Ολυμπιακός 73-87 (21/1)

Παναθηναϊκός Superfoods - Ολυμπιακός 68-61 (29/1)

Ρεκόρ: 2-2

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ