ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Λαφαγιέτ του 56%

Ο Λαφαγιέτ του 56%

Ο Όλιβερ Λαφαγιέτ πολύ δύσκολα θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό, η Ουνικάχα Μάλαγα έχει "ενοχλήσει" τον εκπρόσωπο του Αμερικανού γκαρντ όμως πρέπει να κάνει την... υπέρβαση για να τον αποκτήσει. Διαβάστε τον λόγο.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Όλιβερ Λαφαγιέτ υπέγραψε διετές συμβόλαιο στον Ολυμπιακό, με τους Πειραιώτες να διατηρούν το δικαίωμα να ενεργοποιήσουν την option για τον δεύτερο χρόνο του συμβολαίου του Αμερικανού γκαρντ.

Παρ' όλα αυτά, οι πιθανότητες παραμονής του στο μεγάλο λιμάνι είναι ελάχιστες. Γενικότερα υπάρχει η άποψη ότι οι "ερυθρόλευκοι" μπορούν να βρουν έναν καλύτερο παίκτη στη θέση του Λαφαγιέτ, ο οποίος δεν... ενθουσίασε με την παρουσία του στον Ολυμπιακό και αναμένεται να αποχωρήσει, με το ύψος της αποζημίωσης να ανέρχεται στα 50.000 δολάρια.

Πολλά θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη στην υπόθεση του Κώστα Σλούκα , αλλά είτε ανανεώσει ο Έλληνας διεθνής γκαρντ, είτε όχι, θεωρείται πως ο Λαφαγιέτ μετράει... μέρες στον Ολυμπιακό και στον Πειραιά διακριτικά έχουν ξεκινήσει και κοιτάζουν και άλλες λύσεις.

Τι ισχύει με τη φορολογία

Για τον παίκτη, πάντως, έχουν ήδη εκφράσει ενδιαφέρον σύλλογοι από την Ισπανία, όπως η Λαμποράλ Κούτσα και η Μάλαγα ωστόσο το μεγάλο "αγκάθι" είναι η φορολογία.

Ο νέος νόμος που εφαρμόζεται στη Liga Endesa υποχρεώνει τις ομάδες να πληρώσουν στην εφορία το 52% του συμβολαίου ενός παίκτη που έρχεται να παίξει στην Ισπανία. Μάλιστα η φορολογία διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. Για παράδειγμα, το ποσοστό στην Ανδαλουσία είναι 56% και στην Καταλονία 54%.

Η Μάλαγα έχει ψηλά στη λίστα της τον Όλιβερ Λαφαγιέτ, ο οποίος έχει αγωνιστεί στο παρελθόν υπό τις οδηγίες του Τζουάν Πλάθα, στη Ζάλγκιρις. Μάλιστα, έχει ρωτήσει τον εκπρόσωπο του Αμερικανού γκαρντ, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, για τον πελάτη του και πλέον περιμένει τις εξελίξεις από την πλευρά του Ολυμπιακού.

Παράλληλα η ομάδα της Ανδαλουσίας εξετάζει για την ίδια θέση και την περίπτωση του Νέμανια Νέντοβιτς , ο οποίος αγωνίστηκε φέτος στη Βαλένθια. Αν τελικά καταλήξει στον Σέρβο γκαρντ, θα καταβάλει στην εφορία μόνο το 24% του συμβολαίου του, από τη στιγμή που ο Νέντοβιτς αγωνίστηκε φέτος στη Liga Endesa.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ