ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

O Κώστας Σλούκας ακολουθεί το πεπρωμένο του

O Κώστας Σλούκας ακολουθεί το πεπρωμένο του
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο MVP του πρώτου τελικού, άλλαξε τη ροή του αγώνα και απέδειξε πως ακολουθεί το πεπρωμένο του, να γίνει δηλαδή ο επόμενος μεγάλος ηγέτης του Ολυμπιακού.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν αδιαμφισβήτητα ο MVP της αναμέτρησης στο ΣΕΦ, συνεισφέροντας τα μέγιστα ώστε ο Ολυμπιακός να κάνει το 1-0 επί του Παναθηναϊκού στους τελικούς. Ήταν ο άνθρωπος που άλλαξε την ροή του αγώνα, καθώς με την είσοδο του στο ματς έφερε τα πάνω-κάτω. Σε εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός είχε φτάσει να προηγηθεί με σκορ 10-23, η πίεση και το άγχος ήταν με το μέρος των ερυθρολεύκων, αλλά στα δύσκολα φαίνονται οι παίκτες που διαθέτουν τσαγανό, αλλά και τη στόφα του ηγέτη. Και εκείνος απέδειξε για ακόμη μία φορά πως τα έχει.

Ο 25χρονος γκαρντ πήρε την ομάδα στις πλάτες του και έδωσε ρυθμό στους Πειραιώτες. Έτρεξε την ομάδα στο ανοιχτό γήπεδο, πήρε πρωτοβουλίες στην επίθεση, ήταν δραστήριος με τη μπάλα στα χέρια και δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού με τα αποφασιστικά του ντράιβ, διαβάζοντας σωστά το παιχνίδι του αντιπάλου. Έφερε ηρεμία στους ερυθρόλευκους, συνείσφερε τόσο οργανωτικά, όσο κυρίως εκτελεστικά, καθώς με τα συνεχόμενα γκολ-φάουλ του, ύστερα από τις... διαολεμένες διεισδύσεις του, κινούμενος με τεράστια αυτοπεποίθηση, όχι μόνο άλλαξε τη ροή του αγώνα, αλλά έδιωξε και το άγχος από τους συμπαίκτες του, όντας κομβικός ο ρόλος του στο εντυπωσιακό 18-0 σερί των γηπεδούχων.

O Κώστας Σλούκας ακολουθεί το πεπρωμένο του
INTIME SPORTS

Όλοι οι πόντοι του Ολυμπιακού πέρναγαν από τα χέρια του, δημιουργώντας ρήγματα

Το 10-23 στο σκορ έγινε 28-13 μέσα σε πέντε λεπτά με εκείνον πρωταγωνιστή στο παρκέ. Σε ένα σημείο που ο Ολυμπιακός πόνταρε κυρίως στο περιφερειακό σουτ, έχοντας... σπάσει τα καλάθια (0/11τρ), άρχισε να διεισδύει μέσα στο καλάθι, δημιουργώντας συνεχώς ρήγματα στον αντίπαλο. Με δεξί ντράιβ πήρε γκολ-φάουλ και έκανε το 13-25, ακολούθως έδωσε ασίστ στον Λοτζέσκι (15-25), ενώ στη συνέχεια με ένα δύσκολο μπάσιμο, αντιμετωπίζοντας όλη την άμυνα του Παναθηναϊκού, βρήκε τον διάδρομο και τέλειωσε την φάση μπροστά στον Φώτση, κερδίζοντας και πάλι γκολ-φάουλ, το οποίο και αξιοποίησε (18-23). Ένα παλικαρίσιο καλάθι, το οποίο πέρα ότι το πανηγύρισε έντονα, ξεσήκωσε τόσο την κερκίδα, όσο και τους συμπαίκτες του για να κάνουν την ανατροπή.

Με το σκορ στο 19-23 πάτησε "γκάζι", έτρεξε στον αιφνιδιασμό, πέρασε σαν... σταματημένο τον Διαμαντίδη, διάβασε σωστά την φάση, εκμεταλλεύτηκε τον χώρο που του έδωσε ο Πρίντεζης και ανενόχλητος με ένα ακόμη μπάσιμο "έγραψε" το 21-23. Οι δέκα από τους έντεκα πόντους της ερυθρόλευκης αντεπίθεσης πέρασαν από τα χέρια του, ενώ με δικές του βολές έκανε το σκορ 28-23. Λίγο αργότερα (στο 19') το κοινό στο ΣΕΦ άρχισε να τραγουδάει ρυθμικά το όνομα του, κάτι που δεν έχει συμβεί πολλές φορές, εκθειάζοντας την απόδοση του. Η στιγμή ίσως και να του έφερε νευρικότητα καθώς εκτελούσε τις βολές, αφού έχασε τη πρώτη, αλλά έβαλε την δεύτερη.

Στη τέταρτη περίοδο, με τον αντίπαλο να πλησιάζει στο σκορ, τρύπωσε και πάλι στην άμυνα του Παναθηναϊκού και με δεξί ντράιβ νίκησε στον αέρα (62-55) τον ψηλότερο του Μαυροκεφαλίδη, με τον... απελπισμένο Μπλουμς ακολούθως να ρίχνει στο παρκέ τον Κώστα Σλούκα καθώς ξεχυνόταν και πάλι επικίνδυνα στον αιφνιδιασμό. Ακολούθησε ασίστ στον Ντάνστον (67-55), ενώ το... κερασάκι στη τούρτα ήρθε με το τρίποντο που σημείωσε στην εκπνοή της επίθεσης από τα 7 μέτρα (70-58), βάζοντας την "σφραγίδα" του στο ματς. Ολοκλήρωσε την αναμέτρηση όντας πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 16 πόντους (4/7δ, 1/3τρ, 5/6β), μετρώντας 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, αλλά και 7 κερδισμένα φάουλ σε 23 λεπτά, με τον αντίπαλο να αδυνατεί να τον σταματήσει, σημειώνοντας μία από τις κορυφαίες του εμφανίσεις με την ερυθρόλευκη φανέλα.

O Κώστας Σλούκας ακολουθεί το πεπρωμένο του
INTIME SPORTS

Ο Σλούκας ακολουθεί το πεπρωμένο του, διαθέτοντας τη στόφα του ηγέτη

Με την εξαιρετική του απόδοση στον πρώτο τελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό, ο Κώστας Σλούκας αποδεικνύει πως ακολουθεί το πεπρωμένο του, δηλαδή το να γίνει ο επόμενος μεγάλος ηγέτης του Ολυμπιακού, όταν θα έρθει η μετά Βασίλη Σπανούλη εποχή, έχοντας δίπλα του τον καλύτερο "δάσκαλο" για αυτόν τον ρόλο, τον παίκτη-πρότυπο του όπως έχει τονίσει αρκετές φορές στο παρελθόν, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τον αρχηγό των Πειραιωτών.

Διαθέτει το ταλέντο, την προσωπικότητα, τις ικανότητες σε επίθεση και δημιουργία (ικανότατος πασέρ, εξπέρ στα πικ-εν-ρολ, ξέρει να διαβάζει το παιχνίδι, μπορεί να αλλάζει τον ρυθμό, είναι αξιόπιστος σουτέρ τόσο από μέση απόσταση, όσο και από την περιφέρεια, σουτάρει καλά μετά από ντρίμπλα και τολμάει συχνά να διεισδύει στο αντίπαλο καλάθι σε κάθε ευκαιρία, διαθέτοντας γρήγορα πόδια, χαρακτηριστικά που έχει ο Σπανούλης) και κυρίως την στόφα του ηγέτη, τον χαρακτήρα του μπροστάρη στα δύσκολα, που με το αγωνιστικό του θράσος θα πάρει πάνω του τα κρίσιμα σουτ όταν η μπάλα θα "καίει", όντας ο παίκτης που δεν θα διστάσει να ... βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Καλοί παίκτες υπάρχουν πολλοί. Καλοί παίκτες και ηγέτες ταυτόχρονα είναι ελάχιστοι και το προφίλ του ηγέτη το κουβαλάει χρόνια τώρα, από τις μικρές εθνικές ομάδες, με τις οποίες κατέκτησε τίτλους και μετάλλια, όντας και εκεί πρωταγωνιστής.

Δεν είναι απλά μία δημοσιογραφική κρίση. Την ίδια άποψη εξέφρασε πρόσφατα και ο συμπαίκτης του Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος έχει συνυπάρξει με πάρα πολλούς μπασκετμπολίστες στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια εδώ και μία 15ετία περίπου, δηλώνοντας πως ο Κώστας Σλούκας έχει τα στοιχεία ώστε να γίνει ο επόμενος ηγέτης της ομάδας στο άμεσο μέλλον. Και η γνώμη του μετράει.

Ο Θεσσαλονικιός γκαρντ βρίσκεται στο μεγάλο λιμάνι από το 2008, από 18 ετών, αποτελώντας βασικό μέλος των τεράστιων επιτυχιών του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια, με τις τρεις συμμετοχές σε Final-Four της Euroleague μέσα σε τέσσερις σεζόν, με τρεις παρουσίες σε τελικό και με δύο κατακτήσεις Πρωταθλητριών Ευρώπης, συν το Πρωτάθλημα Ελλάδας το 2012.

Ο ρόλος του στην ομάδα σιγά-σιγά μεγαλώνει, ο κόουτς Σφαιρόπουλος τον εμπιστεύεται όλο και περισσότερο, ενώ παράλληλα ανεβαίνει και η απόδοση του. Πραγματοποίησε αρκετά καλό Final-Four, δίνοντας και στη Μαδρίτη ρυθμό και επιθετική ώθηση στον Ολυμπιακό, βάζοντας και εκεί μεγάλα σουτ, σημειώνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις (10π, 2ασ). Με την επιστροφή της ομάδας στην Αθήνα συνεχίζει στα ίδια επίπεδα, και ακόμη καλύτερα, ειδικά τώρα, στα κρίσιμα, στους τελικούς του πρωταθλήματος.

O Κώστας Σλούκας ακολουθεί το πεπρωμένο του
INTIME SPORTS

Συμβόλαιο: θα παίξει ρόλο όχι τόσο το οικονομικό, όσο το αγωνιστικό κομμάτι

Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το φετινό καλοκαίρι. Ξεκάθαρη προτεραιότητα του είναι το να ανανεώσει την συνεργασία του με τον Ολυμπιακό. Άλλωστε, έχει "δεθεί" τόσο με τους συμπαίκτες του, όσο και με την ομάδα, αναγνωρίζοντας πως ο πειραϊκός σύλλογος είναι αυτός που επένδυσε πάνω του σε νεαρή ηλικία (οι ερυθρόλευκοι τον πήραν στα 18 του από τον Μαντουλίδη), δίνοντας του την δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει στο υψηλότερο επίπεδο, κατακτώντας τίτλους και διακρίσεις. Εδώ άλλωστε ανδρώθηκε. Αν μάλιστα επεκτείνει για ακόμη τρία χρόνια το συμβόλαιο του θα συμπληρώσει δεκαετία (!) στο μεγάλο λιμάνι, κάτι που δε συναντάς εύκολα σε μπασκετμπολίστα. Έχει τις προδιαγραφές να εξελιχθεί σε "παίκτη-σημαία" για τον Ολυμπιακό.

Ένας από τους κορυφαίους κόμπο-γκαρντ στην Ευρώπη, με ικανότητα τόσο στο να δημιουργεί, όσο και στο να σκοράρει, παίζοντας με άνεση είτε στον "άσο", είτε στο "2", όντας μόλις 25 ετών, αλλά και ιδιαίτερα ώριμος για την ηλικία του, με ξεκάθαρη βελτίωση στο παιχνίδι του. Από τους καλύτερους "Game-Changer" στη "γηραιά ήπειρο", καθώς είναι αξιοζήλευτος ο τρόπος που καταφέρνει πάντα να αλλάζει τον ρυθμό του αγώνα κάθε φορά που έρχεται από τον πάγκο. Ο επόμενος μεγάλος γκαρντ του ελληνικού μπάσκετ.

Στο αν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του με τους ερυθρόλευκους θα παίξει σημαντικότερο ρόλο όχι τόσο το οικονομικό, όσο το αγωνιστικό κομμάτι. Ο Κώστας Σλούκας θέλει να παίζει περισσότερο και να βρίσκεται σε μία ομάδα που θα έχει πιο ενεργό ρόλο. Ας μην ξεχνάμε πως κατά την διάρκεια της σεζόν στη Euroleague, σε σύγκριση με τους τέσσερις βασικούς γκαρντ της ομάδας (Σπανούλης 28λ, Μάντζαρης 22λ, Λαφαγιέτ 18λ, Σλούκας 17λ), ήταν ο παίκτης με τον μικρότερο χρόνο συμμετοχής. Ίσως μία λύση είναι να αρχίζει να παίζει περισσότερο σαν πλέι-μέικερ στον "άσο".

Δεν είναι τυχαίο πως κατά την διάρκεια της επιστροφής της ομάδας από τη Μαδρίτη, απαντώντας στο ερώτημα για το μέλλον του στο μεγάλο λιμάνι, ναι μεν τόνισε πως θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό, επισημαίνοντας πως αυτή είναι η προτεραιότητα του, αλλά παράλληλα σχολίασε πως για το συγκεκριμένο (καυτό) θέμα, στο τέλος της χρονιάς, θέλει να συζητήσει τόσο με την διοίκηση, όσο και με τον προπονητή (προφανώς για τον ρόλο του στην ομάδα). Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, από την πλευρά τους, αναγνωρίζουν την προσφορά του 25χρονου γκαρντ στο μεγάλο λιμάνι όλα αυτά τα χρόνια, έχουν σε εκτίμηση τον καλό χαρακτήρα του αθλητή και είναι δεδομένο θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους ώστε να τον κρατήσουν στο Πειραιά. Όλα όμως στην ώρα τους. Προέχουν οι τελικοί του πρωταθλήματος. Άλλωστε, έγινε απλά το 1-0 και τίποτα παραπάνω...

Παναγιώτης Αγγελόπουλος για Σλούκα: " Θέλουμε να μείνει ο Σλούκας, είναι δικό μας παιδί, σε εμάς ανδρώθηκε και πιστεύουμε θα μείνει στον Ολυμπιακό. Ο Ίβκοβιτς τον έδωσε δανεικό στον Άρη, γιατί θεωρούσε πως δεν ήταν έτοιμος. Γύρισε και πήραμε τα ευρωπαϊκά".

Γιώργος Αγγελόπουλος για Σλούκα: "Ο Κώστας θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό και εμείς θέλουμε να μείνει ο Σλούκας. Τώρα όμως έχουμε το Πρωτάθλημα..."

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ