ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Γιώργος Πρίντεζης στο Sport24: "Είμαστε καλύτεροι από πέρυσι"

Ο Γιώργος Πρίντεζης στο Sport24: "Είμαστε καλύτεροι από πέρυσι"
INTIME SPORTS

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στο Sport24.gr για το 1-0 του Ολυμπιακού στους τελικούς κόντρα στον Παναθηναϊκό. "Είμαστε έτοιμοι", τόνισε, ενώ επεσήμανε πως η φετινή ομάδα είναι περισσότερο σωστά προετοιμασμένη για να πάρει το Πρωτάθλημα.

Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν εκ των πρωταγωνιστών του πρώτου τελικού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, βοηθώντας σε σημαντικό βαθμό τους Πειραιώτες ώστε να κάνουν το 1-0 (76-70) στη σειρά. Ολοκλήρωσε το ματς μετρώντας 12 πόντους (2/4δ, 2/6τρ, 2/4β), 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ, δίνοντας ώθηση επιθετικά στην ομάδα του όταν το είχε ανάγκη. Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης, τον περιμέναμε υπομονετικά να τελειώσει την αποθεραπεία του στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, την οποία και τήρησε με ευλάβεια. Ακολούθως, ο εκ των αρχηγών των ερυθρολεύκων, μίλησε στο Sport24.gr για περίπου πέντε λεπτά (δείτε παρακάτω το βίντεο), συζητώντας μαζί μας για τη νίκη των Πειραιωτών επί των πρασίνων.

Μας εξήγησε το πως ήρθε αυτό το 1-0 για τους ερυθρόλευκους, αλλά και τι θα πρέπει να κάνουν σωστά εκείνος και οι συμπαίκτες του ενόψει της συνέχειας ώστε το φετινό Πρωτάθλημα να πιάσει... λιμάνι. Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Πρίντεζης, κρατάει από το ματς την σωστή αντίδραση των ερυθρολεύκων μετά το κακό ξεκίνημα και επεσήμανε πως η ομάδα φέτος είναι περισσότερο έτοιμη και δουλεμένη σε σύγκριση με τις προηγούμενες σεζόν ώστε να επιστρέψει στην κορυφή στην Ελλάδα. Παράλληλα, δήλωσε ότι " πέρσι στηριζόμασταν περισσότερο στην επίθεση και στο ένστικτο. Φέτος περισσότερο στην άμυνα, ενώ έχουμε βάλει και περισσότερα πράγματα μέσα στο παιχνίδι μας. Διαβάζουμε εξαιρετικά το παιχνίδι του αντιπάλου".

Ο Γιώργος Πρίντεζης στο Sport24: "Είμαστε καλύτεροι από πέρυσι"
INTIME SPORTS

-Γιώργο, ξεκινήσατε κάπως νευρικά το παιχνίδι. Πως το εξηγείς; Υπήρχε άγχος;

"Είναι λογικό να υπάρχει άγχος γιατί είναι ένας τελικός ελληνικού πρωταθλήματος. Άγχος υπάρχει σε όλα τα παιχνίδια, αλλά πιστεύω πως η διαφορά μας φέτος σε σύγκριση με άλλες χρονιές είναι ότι είμαστε ΟΜΑΔΑ! Δουλεύουμε πάρα πολύ στις προπονήσεις και το σημαντικό είναι ότι καταφέρνουμε να παρουσιαζόμαστε έτοιμοι σε αρκετές καταστάσεις στο να αντεπεξέλθουμε. Δηλαδή, είδαμε ότι ξεκινήσαμε το παιχνίδι με 0/13 τρίποντα, κάτι το οποίο είναι ένα κάκιστο ποσοστό, αλλά παρά το γεγονός βρήκαμε τον τρόπο και πήγαμε στα αποδυτήρια βρίσκοντας άλλες λύσεις, χάνοντας μόλις ένα πόντο, παρά το γεγονός πως είχαμε κάνει ένα αρκετά κακό ξεκίνημα, καταφέρνοντας να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό, αλλά και βάζοντας την μπάλα μέσα στη ρακέτα".

-Τι ήταν αυτό που άλλαξε στη συνέχεια; Θεωρείς ότι βιαζόσασταν να κερδίσετε;

"Δεν θα το έλεγα έτσι, δεν μπορώ να πω ότι βιαζόμασταν να κερδίσουμε. Όλοι ξέρουμε και περιμένουμε πως τα παιχνίδια αυτά κόντρα στον Παναθηναϊκό θα είναι δύσκολα. Είμαστε στους τελικούς. Δεν παίζουν ρόλο οι απουσίες που μπορεί να έχει ο αντίπαλος. Ο Παναθηναϊκός παρά τα προβλήματα του πάντα παραμένει ένας πολύ δυνατός αντίπαλος, ο οποίος παίζει πολύ καλά. Έχει μεγάλους παίκτες, με προσωπικότητα και για αυτόν τον λόγο χρειάζεται τεράστια προσοχή από εμάς. Και όταν μία ομάδα έχει θέματα με τραυματίες, θα πρέπει εμείς να παρουσιαζόμαστε ακόμη πιο σοβαροί και συγκεντρωμένοι, προσέχοντας σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό τον αντίπαλο, γιατί αυτοί που έρχονται από πίσω και μπαίνουν μέσα, πολλές φορές μπαίνουν με λιγότερο άγχος, και μπορεί να σου δημιουργήσουν προβλήματα".

Ο Γιώργος Πρίντεζης στο Sport24: "Είμαστε καλύτεροι από πέρυσι"
INTIME SPORTS

-Που θεωρείς ότι κρίθηκε το παιχνίδι; Ποια ήταν τα κομβικά σημεία που σας βοήθησαν να κερδίσετε;

"Yπάρχουν κάποια κομβικά σημεία, κάποια λεπτά που παίξαμε καλό μπάσκετ, κάνοντας σερί που μας βοήθησαν να γυρίσουμε το ματς. Για να φτάσεις εκεί όμως είσαι έτοιμος σε πάρα πολλούς τομείς. Για παράδειγμα, έχουμε αποδείξει φέτος πως ακόμη και όταν δεν βρίσκουμε λύση με τα σουτ, καταφέρνουμε και βρίσκουμε λύσεις με καλάθια στον αιφνιδιασμό. Η άμυνα μας φέτος είναι πάρα πολύ καλά δουλεμένη και καλύτερη από πριν. Έχουμε βελτιωθεί αρκετά στην άμυνα και αυτή μας βοηθάει ώστε να βρίσκουμε ρυθμό στην επίθεση. Δεν δεχόμαστε πολλούς πόντους, όποια ομάδα και αν είναι αντίπαλος μας και αυτό είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς γιατί μας βοηθάει να βρίσκουμε τον ρυθμό μας, τον ρυθμό που θέλουμε να παίζουμε μπάσκετ, σκοράροντας στο τρανζίσιον, σημειώνοντας κάποια εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό στην επίθεση, καταφέρνοντας παράλληλα να κρατάμε τον οποιοδήποτε αντίπαλο συνήθως σε χαμηλό σκορ.

-Τα ματς στο ΟΑΚΑ είναι πάντα δύσκολα. Με την εμπειρία σου, πως θα πρέπει να διαχειριστείτε αυτό το ματς; Φαντάζομαι πάτε αποφασισμένοι με σκοπό τη νίκη και δεν στέκεστε στο γεγονός πως έχετε το αβαντάζ στο ΣΕΦ.

"Σίγουρα, πάμε για τη νίκη στο ΟΑΚΑ. Είναι μία σειρά τελικών στην οποία θα πρέπει πάντα να έχεις διάρκεια σε απόδοση και να πετύχεις εσύ τις τρεις νίκες. Δεν παίζει ρόλο το ποιος έχει το πλεονέκτημα, ούτε θα τελειώσει κάτι αν κάνουμε το 2-0 την Τετάρτη, ούτε θα τελειώσει κάτι ακόμη και αν χάσουμε. Σίγουρα θα πάμε στο ΟΑΚΑ για να τα δώσουμε όλα. Είμαστε έτοιμοι! Τόσο σωματικά, όσο και σε θέματα τακτικής φέτος, είμαστε καλά και πάρα πολύ καλά προετοιμασμένοι. Είμαστε μία ομάδα πάρα πολύ καλά δουλεμένη. Δε θα σταθώ καθόλου στον τομέα της τύχης, γιατί θεωρώ πως τα περισσότερα είναι θέμα ικανότητας. Και φέτος έχουμε την ικανότητα. Είμαστε αρκετά καλά, νιώθουμε καλά, πιστεύουμε στους εαυτούς μας, έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μας σαν ομάδα και θα πάμε στο ΟΑΚΑ ώστε να κάνουμε εκεί πέρα ένα καλό παιχνίδι, όσο το δυνατόν καλύτερο γίνεται".

Ο Γιώργος Πρίντεζης στο Sport24: "Είμαστε καλύτεροι από πέρυσι"
INTIME SPORTS

-Ο Ολυμπιακός είναι φαβορί στους τελικούς για το Πρωτάθλημα. Θεωρείς πως πρέπει να διαχειριστείτε διαφορετικά το γεγονός αυτό; Από πλευράς πως ήσασταν αουτσάιντερ τόσο στα playoffs με την Μπαρτσελόνα, όσο και στο Final-Four.

"Κοίτα, άποψη μου είναι, πως όλα αυτά περί φαβορί και αουτσάιντερ περισσότερο υπάρχουν για να γράφονται από τους δημοσιογράφους. Να σου πω το εξής: πως γίνεται για παράδειγμα να θεωρούμαστε εμείς φαβορί όταν έχουμε χάσει τις δύο τελευταίες σεζόν το Πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Γενικότερα, εμένα μου αρέσει να κρατάω τον πήχη αρκετά χαμηλά, προχωρώντας σεμνά και ταπεινά. Σέβομαι πάντα τον κάθε αντίπαλο, οποιοσδήποτε και αν είναι ο αντίπαλος, ιδιαίτερα αν είναι ο Παναθηναϊκός. Σε αυτές τις καταστάσεις αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι να κοιτάς πάντα εσένα και το πως θα πρέπει να διαχειριστείς αυτή την πίεση. Είτε είναι ο Παναθηναϊκός, είτε είναι η οποιαδήποτε άλλη ομάδα, θα πρέπει να κοιτάς μόνο τον εαυτό σου, την ομάδα σου, να δουλεύεις, να βελτιώνεσαι να επιδιώκεις να γίνεις όσο το δυνατόν καλύτερος γίνεται και να μην δίνεις βαρύτητα σε οτιδήποτε άλλο, το οποίο ενδέχεται να σου χαλάσει τη συγκέντρωση".

-Στους τελικούς τι είναι αυτό που παίζει σημαντικότερο ρόλο; Η προετοιμασία των αγώνων, η τακτική ή το πάθος;

"Όλα παίζουν ρόλο στους τελικούς. Και η τακτική, η σωστή προετοιμασία, αλλά και το πάθος. Νομίζω φάνηκε και φαίνεται πως φέτος είμαστε περισσότερο σωστά προετοιμασμένοι για τους τελικούς του πρωταθλήματος. Πέρσι στηριζόμασταν περισσότερο στην επίθεση και στο ένστικτο. Φέτος περισσότερο στην άμυνα και έχουμε βάλει περισσότερα πράγματα μέσα στο παιχνίδι μας. Διαβάζουμε πάρα πολύ καλά το παιχνίδι του αντιπάλου, σε αυτό το κομμάτι πιστεύω είμαστε εξαιρετικοί, ενώ έχουμε δουλέψει καλά τόσο στην άμυνα, όσο και στο τρανζίσιον παιχνίδι στην επίθεση. Όλα αυτά είναι καλά στη θεωρία, όλα αυτά τα έχουμε δείξει στη πράξη και σε προηγούμενα παιχνίδια, αλλά τώρα, στους τελικούς, θα πρέπει όλα αυτά τα πράγματα να τα δείξουμε στο παρκέ για να πάρουμε τις νίκες που θέλουμε και να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα. Το καταφέραμε στο πρώτο ματς, κάναμε το 1-0, αλλά έγινε απλά το 1-0 και τίποτα περισσότερο. Τώρα, πάμε στο ΟΑΚΑ, αλλά για να κερδίσουμε εκεί μέσα θα πρέπει να βελτιώσουμε αρκετά πράγματα στο παιχνίδι μας".

Ο Γιώργος Πρίντεζης στο Sport24: "Είμαστε καλύτεροι από πέρυσι"
INTIME SPORTS

-Χάσατε το 2013 το Πρωτάθλημα αν και είχατε πάρει το Ευρωπαϊκό, πέρσι δεν πήρατε το Πρωτάθλημα αν και κάνατε break στο ΟΑΚΑ. Η εμπειρία σαν σύμβουλος πως λειτουργεί και τι συνιστά; Τι θα πρέπει να κάνετε σωστά ώστε να διαχειριστείτε όπως πρέπει τους τελικούς; Τι θα πρέπει να αποφύγετε;

"Θα πρέπει ο καθένας μας να κοιτάξει να είναι σωστός, συγκεντρωμένος και σοβαρός σε αυτό που κάνει, απέναντι στον κάθε αντίπαλο. Τίποτα δεν τελειώνει αν δε κάνεις τρεις νίκες. Ακόμη και το 2-0 να γίνει, τίποτε δεν θα έχει τελειώσει. Δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός και καμία χαλάρωση. Η σειρά κρίνεται στις τρεις νίκες. Στο παρελθόν έχουμε δει και ζήσει αρκετές ανατροπές και εκπλήξεις. Οπότε απαιτείται σοβαρότητα. Θα πρέπει να σεβόμαστε τον κάθε αντίπαλο. Όσα προβλήματα και αν έχει. Και ειδικά ο Παναθηναϊκός δε νομίζω πως μας έχει δείξει σημάδια ώστε να μην τον σεβόμαστε ή να παίζουμε εναντίον του δίχως να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι.

Εγώ από τον πρώτο τελικό κρατάω ότι παρά το γεγονός πως ξεκινήσαμε... μαγκωμένα στο ματς, ακολούθως μπορέσαμε και αντεπεξήλθαμε πάρα πολύ καλά. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, δεν το βάλαμε κάτω όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, πεισμώσαμε, παλέψαμε, το γυρίσαμε το ματς και πήραμε τη νίκη. Και στα επόμενα παιχνίδια της σειράς θα πρέπει να βελτιωθούμε σε όλους τομείς ώστε να παρουσιαστούμε καλύτεροι για να πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι φυσικά η κατάκτηση του Πρωταθλήματος στην Ελλάδα".

Σε βίντεο η συνέντευξη με τον Γιώργο Πρίντεζη

Ο Γιώργος Πρίντεζης στο Sport24: "Είμαστε καλύτεροι από πέρυσι"
INTIME SPORTS

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ