ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Γιανγκ σε ρυθμούς Ντόρσεϊ

Ο Γιανγκ σε ρυθμούς Ντόρσεϊ

Ο δισταγμός του Πάτρικ Γιανγκ να αγωνιστεί κόντρα στην Εφές και ο προβληματισμός που βγάζει μέσω των μηνυμάτων του στο twitter, με τον παίκτη να κινείται σε... ρυθμούς Τζόι Ντόρσεϊ.

Στο Sport24.gr σας εξηγήσαμε αναλυτικά το τι συμβαίνει με την κατάσταση υγείας του Πάτρικ Γιανγκ. Ο Αμερικανός σέντερ είναι υγιής και το αριστερό του γόνατο είναι και πάλι γερό και δυνατό. Το πρόβλημα του είναι καθαρά εγκεφαλικό και ψυχολογικό, καθώς ο περσινός τραυματισμός του "έγραψε" μέσα του. Το "θηρίο" παλεύει με τον φόβο του και στον Ολυμπιακό αντιμετωπίζουν το θέμα του με υπομονή και κατανόηση.

Άνθρωποι του Ολυμπιακού, μιλώντας για την κατάσταση που βρίσκεται ο Πάτρικ Γιανγκ, μεταξύ άλλων, στάθηκαν στο γεγονός πως ο Πάτρικ Γιανγκ ναι μεν είναι υγιής, αλλά ψυχολογικά δεν έχει ακόμη ξεπεράσει τον τραυματισμό του:" Είναι απολύτως λογικό να το σκέφτεται και όντως το σκέφτεται. Προέρχεται από έναν σοβαρό τραυματισμό, από μία πολύμηνη απουσία και αυτό που έπαθε "έγραψε" μέσα του. Το θέμα του είναι καθαρά ψυχολογικό και εγκεφαλικό, αλλά για να το ξεπεράσει θέλει επίσημα παιχνίδια στα πόδια του. Από θέμα υγείας το αριστερό του γόνατο είναι απολύτως καλά. Δεν πονά, ούτε νιώθει ενοχλήσεις. Είναι και πάλι γερό και δυνατό. Το καταλαβαίνει και ο ίδιος και το βλέπει πως μπορεί και πάλι να πηδήξει ψηλά, πως μπορεί και πάλι να τρέξει γρήγορα, πως μπορεί και πάλι να βάλει δύναμη. Απλά θέλει λίγο χρόνο ώστε μέσα από τα παιχνίδια να εξαφανίσει κάθε ίχνος φόβου, ανασφάλειας και ανησυχίας. Εδώ ο Βαγγέλης (Μάντζαρης) φορά ακόμη επιγονατίδα καθαρά για ψυχολογικούς λόγους, αν και το πόδι του είναι 100% καλά, αν και έχει ξεπεράσει πλήρως τον παλαιότερο τραυματισμό του. Η ψυχολογία σε έναν αθλητή παίζει σημαντικό ρόλο".

Related content Στον Ολυμπιακό ναι μεν βάζουν πάνω απ' όλα τον άνθρωπο και την υγεία του παίκτη, αλλά παραμένουν μία ομάδα υψηλού επιπέδου που πρωταγωνιστεί και ο Πάτρικ Γιανγκ έχει σημαντικό ρόλο στο ρόστερ. Προς το παρόν οι Πειραιώτες δεν έχουν ακόμη έτοιμο τον Αμερικανό σέντερ, κυρίως από ψυχολογικής πλευράς. Στην φιλική αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Εφές τον περασμένο Σεπτέμβρη, ο Πάτρικ Γιανγκ αγωνίστηκε για ελάχιστα λεπτά. Βλέπετε, είχε τραυματιστεί πέρσι στην Κωνσταντινούπολη, στο ματς κόντρα στην Αναντολού και ήταν επηρεασμένος. Στον Πειραιά έδειξαν κατανόηση. Στον πρόσφατο αγώνα κόντρα στους Τούρκους στο ΣΕΦ, ο Πάτρικ Γιανγκ και πάλι δεν αγωνίστηκε και ο λόγος ήταν πως δεν ένιωθε καλά. Του βγήκε φόβος. Στο "ερυθρόλευκο στρατόπεδο έδειξαν και πάλι σεβασμό στο θέμα του.

Γενικότερα, ο Πάτρικ Γιανγκ, δείχνει να μην είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση τις τελευταίες μέρες. Δείχνει επηρεασμένος και προβληματισμένος, κάτι που το εκφράζει ανοιχτά και στα social media, τόσο μέσω του προφίλ του στο instagram, όσο κυρίως στο twitter. Ο Αμερικανός σέντερ θυμίζει... τον συμπατριώτη του, Τζόι Ντόρσεϊ, ο οποίος και εκείνος είχε τα "θέματα" του (πέρα από τον προβληματικό του χαρακτήρα), εκδηλώνοντας τις ανησυχίες του στο ίντερνετ. Είναι χαρακτηριστικά τα μηνύματα του στο facebook, λίγο μετά το παιχνίδι στο ΣΕΦ κόντρα στην Ζαλγκίρις (τον Νοέμβρη του 2012), όταν και σηκώθηκε και έφυγε από τα αποδυτήρια της ομάδας, δηλώνοντας πως εκείνο ήταν το τελευταίο του ματς με τον Ολυμπιακό, όντας δυσαρεστημένος με τον ρόλο του στην ομάδα.

Ντόρσεϊ: "Πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα για να μείνω"

Μεταξύ άλλων, ο Τζόι Ντόρσεϊ είχε σχολιάσει τα εξής: "Καταρχάς θα ήθελα να πω σε όλους τους φιλάθλους και τους φίλους μου πως ποτέ στην ζωή μου δεν τα παράτησα. Αγαπώ την Αθήνα. Θα μιλήσω με τον προπονητή μου και με την ομάδα. Πρέπει κάποια πράγματα να αλλάξουν για να μείνω. Δεν μου αρέσουν οι παίκτες που παίζουν για τον εαυτό τους και όχι για την ομάδα. Δεν μου αρέσουν οι παίκτες που δεν παίζουν άμυνα και ο κόουτς δεν τους βγάζει έξω" .

Τα μηνύματα του Τζόι Ντόρσεϊ στο facebook μετά το ματς με την Ζαλγκίρις:

Ο Γιανγκ σε ρυθμούς Ντόρσεϊ
Ο Γιανγκ σε ρυθμούς Ντόρσεϊ

Γιανγκ: "Δύσκολο να ζεις σε μία ξένη χώρα χωρίς φίλους και οικογένεια"

Ο Γιανγκ σε ρυθμούς Ντόρσεϊ

"Tο να ζεις σε μία ξένη χώρα χωρίς φίλους και οικογένεια είναι δύσκολο. Επιδοκιμάζω αυτούς που μπορούν να το κάνουν". Το να γράφεις την εξής ατάκα στο διαδίκτυο, είναι σαν λες δημόσια πως δεν περνάς καλά στην Ελλάδα, πως δεν είσαι ευχαριστημένος στην χώρα που εργάζεσαι και κατ' επέκταση στην ομάδα που αγωνίζεσαι. Μάλιστα, ακολούθως απάντησε σε σχόλιο, λέγοντας πως "τα χρήματα δεν είναι το παν".

Μετά το τέλος της αναμέτρησης κόντρα στην Εφές στο ΣΕΦ, με τον Πάτρικ Γιανγκ να διστάζει να αγωνιστεί στην αναμέτρηση, "πυροβόλησε" ξανά στο twitter, λέγοντας τα εξής: "Χρειάζεται ταπεινότητα και υπομονή. Και να θυμάμαι πως ο Θεός έχει τον πλήρη έλεγχο, αυτό που δίδαξε ο τραυματισμός στο γόνατο. Τίποτα δεν είναι εγγυημένο στη ζωή. Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε την υγεία δεδομένη. Πολλά πράγματα ξεφεύγουν από τον χειρισμό μας”.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ