ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πάτρικ Γιανγκ: το "θηρίο" παλεύει με τον φόβο του

Πάτρικ Γιανγκ: το "θηρίο" παλεύει με τον φόβο του
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πάτρικ Γιανγκ είναι υγιής, αλλά ακόμη δεν είναι ο σέντερ-δυναμίτης που είχε πέρσι ο Ολυμπιακός. Το "θηρίο" παλεύει να ξεπεράσει τον φόβο του μέσα στο γήπεδο.

Ο Πάτρικ Γιανγκ είναι υγιής και έχει ξεπεράσει το πρόβλημα με τον τραυματισμό του. Τους τελευταίους μήνες δούλεψε εντατικά σε ατομικό επίπεδο για να δυναμώσει τόσο το σώμα του, όσο και το αριστερό του γόνατο, το οποίο υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού τον περασμένο Νοέμβρη.

Ο τραυματισμός σοκ για τον Iron-man του Κολεγιακού πρωταθλήματος

Πάτρικ Γιανγκ: το "θηρίο" παλεύει με τον φόβο του
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο συγκεκριμένος τραυματισμός ήταν ένα ισχυρό σοκ για τον Αμερικανό σέντερ του Ολυμπιακού, καθώς στα κολεγιακά του χρόνια είχε την φήμη του Iron-man, μη έχοντας χάσει ούτε ένα παιχνίδι σε τέσσερα χρόνια. Οι τελευταίοι μήνες ήταν δύσκολοι για εκείνον. Έκανε την επέμβαση στις ΗΠΑ, ξεκίνησε ένα ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας και ενδυνάμωσης στην χώρα του και ακολούθως επέστρεψε στον Πειραιά, συνεχίζοντας με πειθαρχία και συνέπεια το πλάνο του τόσο για την αποκατάσταση του του ποδιού του, όσο και για να διατηρήσει τον εαυτό του σε καλή φυσική και σωματική κατάσταση, περνώντας πολλές ώρες στο γυμναστήριο και στο γήπεδο.

Ο Πάτρικ Γιανγκ ξεπέρασε τον τραυματισμό του, το γόνατο του είναι και πάλι σε καλή κατάσταση, μπορεί και πάλι να περπατήσει και να τρέξει δίχως ενοχλήσεις, αλλά το θέμα είναι πως τόσο στις προπονήσεις, όσο κυρίως στα παιχνίδια του Ολυμπιακού, ο Αμερικανός σέντερ δεν είναι ακόμη εκείνος που ήταν πέρσι τέτοια περίοδο.

Το πρόβλημα είναι ψυχολογικό και ακόμη δεν έχει σχέση με το "θηρίο" που είδαμε πέρσι

Πάτρικ Γιανγκ: το "θηρίο" παλεύει με τον φόβο του
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πάτρικ Γιανγκ παλεύει με τον φόβο του και το πρόβλημα του είναι καθαρά ψυχολογικό και εγκεφαλικό. Βέβαια, είναι λογικό ένας παίκτης-αθλητής που επιστρέφει από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό, να χρειάζεται χρόνο για να βρει τα πατήματα του. Μόνο που οι Πειραιώτες χρειάζονται άμεσα τον... σέντερ-θηρίο που είχαν πέρσι τέτοια περίοδο στο ρόστερ τους, το "αγρίμι" τους που κυριαρχούσε μέσα στην ρακέτα, αξιοποιώντας τα πλούσια αθλητικά του προσόντα σε άμυνα και επίθεση, τον "τερματοφύλακα" τους που έκοβε και αλλοίωνες μπάλες, που ήταν επιβλητικός στο παιχνίδι πάνω από την στεφάνη, που μοιράζει μπλοκ με άνεση στους αντιπάλους του, αποτελώντας εγγύηση στα ριμπάουντ, τον "ψηλό" τους που από ένα σημείο και μετά είχε μάθει να είναι λειτουργικός και στις συνεργασίες πικ-εν-ρολ. Εκείνο το "5άρι", τουλάχιστον ακόμη, δεν έχει σχέση με τον φετινό Πάτρικ Γιανγκ.

Διστακτικός στην επαφή με τον αντίπαλο, σέρνει το πόδι του στο παρκέ

Πάτρικ Γιανγκ: το "θηρίο" παλεύει με τον φόβο του
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο 24χρονος Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού, από το ξεκίνημα της προετοιμασίας (αλλά και στα φιλικά της ομάδας), ήταν διστακτικός στην επαφή με τον αντίπαλο. Ακόμη, δεν μπαίνει στις φάσεις με την ίδια αποφασιστικότητα, ενώ αρκετές στιγμές στην άμυνα δείχνει να σέρνει το αριστερό του πόδι, στο οποίο έκανε επέμβαση στο γόνατο. Δεν πατάει ακόμη γερά στο παρκέ. Αν και στο ματς στην Μαδρίτη ήταν φιλότιμος και προσπαθούσε να δώσει ό,τι καλύτερο μπορούσε, η αγωνιστική του εικόνα ήταν ξεκάθαρο πως δεν έχει σχέση με τον περσινό Πάτρικ Γιανγκ που... δάγκωνε σε άμυνα και επίθεση. Στα 5 ματς που πρόλαβε να αγωνιστεί πέρσι στην Euroleague είχε μέσο όρο 10.8 πόντους (με 71.4% στα δίποντα), 5 ριμπάουντ, 1.2 κλεψίματα και 2.6 (!) μπλοκ ανά παιχνίδι. Οι Πειραιώτες είχαν... χτυπήσει φλέβα χρυσού, αλλά η ατυχία τους χτύπησε την πόρτα στις 12 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη στο ματς με την Εφές.

Ο Ολυμπιακός προχωρά μόνο με ένα 100% έτοιμο αθλητικό "5άρι"

Πάτρικ Γιανγκ: το "θηρίο" παλεύει με τον φόβο του
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πέρα από την επιστροφή του ύστερα από εκείνον τον σοβαρό τραυματισμό του, τις τελευταίες μέρες ταλαιπωρήθηκε με υψηλό πυρετό και με βαριά ιγμορίτιδα, χάνοντας τα επίσημα παιχνίδια απέναντι σε Κολοσσό (Κύπελλο) και Κόροιβο (πρωτάθλημα). Αντίπαλοι χαμηλής δυναμικότητας, αλλά θα μπορούσαν να του δώσουν αγωνιστικό ρυθμό. Πέρα από αυτό όμως, η αγωνιστική του εικόνα τόσο στα φιλικά προετοιμασίας, όσο και στην αναμέτρηση κόντρα στην Ρεάλ, δείχνουν ξεκάθαρα πως ο Πάτρικ Γιανγκ δεν είναι ακόμη ο σέντερ-δυναμίτης που είχε ο Ολυμπιακός πέρσι. Το "θηρίο" παλεύει με τον φόβο του, το ένστικτο του προς το παρόν τον "αναγκάζει" πρώτα να προστατεύει το πόδι του και οι Πειραιώτες αυτή την στιγμή προχωρούν έχοντας, ουσιαστικά, ένα 100% έτοιμο αθλητικό "5άρι", τον Κεμ Μπιρτς.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ