ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Γιανγκ ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στο Ηράκλειο

Ο Ολυμπιακός έφτασε στην Κρήτη για το τουρνουά στο Ηράκλειο, αντιμετωπίζοντας την Παρασκευή (23/9, 20:30) τον Ερυθρό Αστέρα και ο Πάτρικ Γιανγκ ετοιμάζεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.

Η αποστολή της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού έφτασε στο Ηράκλειο της Κρήτης, ώστε να λάβει μέρος στο τουρνουά "Heraklion 2016 - 1st International Tournament", στο οποίο θα λάβουν μέρος (πέρα από τους Πειραιώτες) η Αναντολού Εφές, η Χάποελ Ιερουσαλήμ, αλλά και ο Ερυθρός Αστέρας.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας θα αντιμετωπίσουν την Παρασκευή (23/9, 20:30, 0ΤΕ-TV 4) τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ νωρίτερα (18:00) η Αναντολού Εφές του Μπράιαντ Ντάνστον θα παίξει κόντρα στην Χάποελ Ιερουσαλήμ του Αμάρε Στούντεμάιρ.

Η αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα θα είναι η πρώτη με τηλεοπτική μετάδοση για την φετινή σεζόν και οι φίλαθλοι των "ερυθρολεύκων" θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά την ομάδα τους. Παράλληλα, αυτό το φιλικό παιχνίδι θα είναι και το πρώτο στο οποίο θα λάβει μέρος ο Πάτρικ Γιανγκ, ο οποίος απουσίασε από τα τέσσερα προηγούμενα λόγω τραυματισμού (μικρό αποσπαστικό κάταγμα στο δείκτη του αριστερού χεριού).

Ο Πάτρικ Γιανγκ έχει δουλέψει εντατικά τους τελευταίους μήνες σε ατομικό επίπεδο (πέρσι έχασε το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν λόγω της ρήξης χιαστών στο γόνατο), έχει δυναμώσει ακόμη περισσότερο το κορμί του, το πόδι του είναι σε καλή κατάσταση, αλλά αυτό που θα πρέπει να ξεπεράσει σε πρώτη φάση είναι το ψυχολογικό κομμάτι. Δηλαδή, την ανασφάλεια που έχει ο κάθε αθλητής όταν επιστρέφει από σοβαρό τραυματισμό, στο να πατήσει (και πάλι) γερά το πόδι του στο παρκέ, στο να μπαίνει δυναμικά σε κάθε φάση, τον φόβο να έρθει σε επαφή με τον αντίπαλο. Αυτό, βέβαια, είναι θέμα χρόνου να συμβεί και θα καταφέρει να νιώσει και πάλι άνετα στο παρκέ μέσα από τα παιχνίδια της ομάδας και την αρχή θα την κάνει κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, σε ένα γήπεδο (Δύο Αοράκια) που πέρσι πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση (16π, 6/9δ, 6ρ, 2ασ, 2κλ) κόντρα στην Τσεντεβίτα στην Euroleague.

Related content

Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο έχουν εξαιρετική άποψη για τις δυνατότητες του παίκτη, πιστεύουν στο ταλέντο του και εκτιμούν πως αν καταφέρει φέτος να σταθεί γερός, δυνατός και υγιής, θα καταφέρει να ξεπεράσει σε απόδοση τους προκατόχους του, Κάιλ Χάινς, Μπράιαντ Ντάνστον και Οθέλο Χάντερ. Ενδεχομένως αυτό να αποτελεί μεγάλη κουβέντα, αλλά είναι ένα δείγμα της πίστης που υπάρχει στις ικανότητες του "θηρίου", από την διοίκηση, το προπονητικό-τιμ έως και τους συμπαίκτες του. Στον Πειραιά έχουν την άποψη πως το φετινό δίδυμο που διαθέτουν στους αθλητικούς σέντερ (Γιανγκ-Μπιρτς) έχει τις δυνατότητες να κάνει... θραύση σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τον Κεμ Μπιρτς (ο οποίος είναι εξαιρετικά λειτουργικός στα πικ-εν-ρολ) να έχει εντυπωσιάσει στα τέσσερα πρώτα φιλικά προετοιμασίας του Ολυμπιακού, έχοντας μέσο όρο 9.2 πόντους και 6.5 ριμπάουντ.

Δείτε τις φωτογραφίες από την άφιξη της ομάδας στο Ηράκλειο:

Ο Γιανγκ ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στο Ηράκλειο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Related content

Related content

Related content

Σε full ρυθμούς! @patricyoung4 #OlympiacosBC #preseason

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Olympiacos B.C. (@olympiacosbc_official) στις

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ