ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Γιανγκ δεν σέρνει το πόδι του, έτσι τρέχει

Ο Γιανγκ δεν σέρνει το πόδι του, έτσι τρέχει

Ο Πάτρικ Γιανγκ δεν σέρνει το πόδι του, έτσι έτρεχε και πέρσι, καθώς αυτή είναι η τεχνική τρεξίματος του όπως θα δείτε και στο video. Η εξήγηση του Ολυμπιακού για την αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται ο Αμερικανός σέντερ.

Το Sport24.gr συνομίλησε με ανθρώπους του Ολυμπιακού, οι οποίοι ζουν καθημερινά από κοντά την ομάδα και μας εξήγησαν την κατάσταση που βρίσκεται ο Αμερικανός σέντερ.

Μας επεσήμαναν πως ο Πάτρικ Γιανγκ δεν σέρνει το πόδι του όπως κακώς δημιουργήθηκε αυτή η εντύπωση, τονίζοντας μας πως ο παίκτης έτσι ακριβώς έτρεχε και πέρσι, καθώς αυτή είναι η τεχνική τρεξίματος του από μικρός, προσπαθώντας να αφομοιώσει τα 2-3 πρώτα βήματα εκκίνησης και επιτάχυνσης του σπρίντερ. "Όλα κυλούν βάσει προγράμματος και πλάνου", μας σχολίασαν. Ο παίκτης έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, είναι υγιής, το γόνατο του είναι και πάλι γερό και δυνατό, αλλά ακόμη υπάρχει ένας μικρός φόβος στο μυαλό του, ο οποίος θα εξαφανιστεί μέσα από τα επίσημα ματς. Δείτε το χαρακτηριστικό VIDEO για το πως έτρεχε πέρσι και πως τρέχει φέτος ο Αμερικανός σέντερ.

Ο Γιανγκ δεν σέρνει το πόδι του, έτσι τρέχει

"Δεν σέρνει το πόδι του ο Γιανγκ, έτσι είναι η τεχνική τρεξίματος του, έτσι έτρεχε και πέρσι. Έχει αφομοιώσει τα 2-3 πρώτα βήματα του σπρίντερ"

Για το αν ο Πάτρικ Γιανγκ σέρνει το αριστερό του πόδι (που έκανε εγχείρηση) ή αν απλά έτσι είναι το στυλ του, μας ξεκαθάρισαν: "Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε και να καταλάβει ο κόσμος πως ο Πάτρικ δεν σέρνει το πόδι του όπως κακώς βγήκε και κυκλοφόρησε όλη αυτή η φημολογία. Πρόκειται για μία λανθασμένη εντύπωση. Αν δείτε προσεκτικά κάποια βίντεο από τα περσινά παιχνίδια του Ολυμπιακού, ο Γιανγκ κινείται και τρέχει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Έτσι είναι το στυλ του, έτσι είναι η τεχνική τρεξίματος του, έτσι έχει μάθει να τρέχει από μικρός. Συγκεκριμένα, προσπαθεί να αφομοιώσει τα 2-3 πρώτα μικρά βήματα εκκίνησης και επιτάχυνσης του σπρίντερ. Απλά ίσως να φαίνεται κάπως διαφορετικά γιατί είναι ένας παίκτης με ύψος 2.06. Δεν σέρνει, λοιπόν, το πόδι του. Έτσι πάντα έτρεχε και έτσι συνεχίζει να τρέχει και να κινείται".

Ο Γιανγκ δεν σέρνει το πόδι του, έτσι τρέχει

"Το γόνατο του είναι στεγνό, ποτέ δεν μάζεψε υγρό, ποτέ δεν είχε επιπλοκές. Η επέμβαση ήταν πετυχημένη"

Για την κατάσταση που βρίσκεται το αριστερό γόνατο του Αμερικανού σέντερ, μας τόνισαν: "Το αριστερό γόνατο του Γιανγκ είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους πως όλα στον Ολυμπιακό κινούνται βάσει πλάνου και προγράμματος. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα. Η εγχείρηση που έκανε στις ΗΠΑ, έχοντας μέσα στο χειρουργείο και τον γιατρό της ομάδας μας, ήταν απόλυτα πετυχημένη. Μάλιστα, ο γιατρός μας παρέμεινε στην Αμερική για εβδομάδες, όντας δίπλα στον παίκτη μας. Το πόδι του Γιανγκ είναι στεγνό, ποτέ δεν μάζεψε υγρό και ποτέ δεν εμφάνισε προβλήματα ή επιπλοκές. Είναι και πάλι δυνατό και έχει φτάσει στο ίδιο επίπεδο με το δεξί του πόδι. Δεν έχει αισθανθεί καμία ενόχληση. Η επέμβαση που έκανε ήταν άριστη, όπως ήταν σωστή και η αποθεραπεία που ακολούθησε με το πρόγραμμα της ομάδας μας".

Ο Γιανγκ δεν σέρνει το πόδι του, έτσι τρέχει
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Δεν βιαστήκαμε να τον επαναφέρουμε. Όλα γίνονται με πλάνο και πρόγραμμα. Τον πήγε πίσω η ιγμορίτιδα που είχε"

Για το αν ο Ολυμπιακός βιάστηκε να επαναφέρει τον Πάτρικ Γιανγκ στην αγωνιστική δράση, μας απάντησαν τα εξής: "Δεν βιαστήκαμε να επαναφέρουμε τον Πάτρικ στην αγωνιστική δράση. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία, τίποτα δεν γίνεται βάσει ενστίκτου. Όλα γίνονται ύστερα από μελέτη, ακολουθώντας πιστά το πρόγραμμα μας και το πλάνο μας, όντας σε επικοινωνία και συνεργασία με τους γιατρούς. Ο Γιανγκ είναι καλά στην υγεία του, το γόνατο του είναι και πάλι δυνατό και έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό. Το πρόβλημα που είχαμε με τον Γιανγκ ήταν πως το παλικάρι ταλαιπωρήθηκε με μία σοβαρή ιγμορίτιδα τις τελευταίες μέρες. Έμεινε δύο μέρες στο νοσοκομείο, είχε υψηλό πυρετό, έχασε προπονήσεις και απουσίασε από δύο παιχνίδια, εκείνα με τον Κόλοσσό και τον Κόροιβο, στα οποία ποντάραμε να παίξει ώστε να παρουσιαζόταν περισσότερο έτοιμος κόντρα σε Ρεάλ και Παναθηναϊκό. Ένα είναι το σίγουρο. Από παιχνίδι σε παιχνίδι και όσο περνά ο καιρός, ο Πάτρικ θα παρουσιάζεται καλύτερος. Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι πως πως στον Ολυμπιακό, πάνω απ' όλα, σεβόμαστε τον αθλητή, σεβόμαστε τον άνθρωπο. Είναι αρχή μας και αυτό δεν αλλάζει. Μας ενδιαφέρει πάνω απ' όλα η υγεία του παίκτη".

Ο Γιανγκ δεν σέρνει το πόδι του, έτσι τρέχει

"Ο τραυματισμός "έγραψε" μέσα του, το πρόβλημα του είναι ψυχολογικό. Το γόνατο του είναι και πάλι δυνατό"

Τελικά είναι καθαρά ψυχολογικό το θέμα του: "Είναι απολύτως λογικό να το σκέφτεται και όντως το σκέφτεται. Προέρχεται από έναν σοβαρό τραυματισμό, από μία πολύμηνη απουσία και αυτό που έπαθε "έγραψε" μέσα του. Το θέμα του είναι καθαρά ψυχολογικό και εγκεφαλικό, αλλά για να το ξεπεράσει θέλει επίσημα παιχνίδια στα πόδια του. Από θέμα υγείας το αριστερό του γόνατο είναι απολύτως καλά. Δεν πονά, ούτε νιώθει ενοχλήσεις. Είναι και πάλι γερό και δυνατό. Το καταλαβαίνει και ο ίδιος και το βλέπει πως μπορεί και πάλι να πηδήξει ψηλά, πως μπορεί και πάλι να τρέξει γρήγορα, πως μπορεί και πάλι να βάλει δύναμη. Απλά θέλει λίγο χρόνο ώστε μέσα από τα παιχνίδια να εξαφανίσει κάθε ίχνος φόβου, ανασφάλειας και ανησυχίας. Εδώ ο Βαγγέλης (Μάντζαρης) φορά ακόμη επιγονατίδα καθαρά για ψυχολογικούς λόγους, αν και το πόδι του είναι 100% καλά, αν και έχει ξεπεράσει πλήρως τον παλαιότερο τραυματισμό του. Η ψυχολογία σε έναν αθλητή παίζει σημαντικό ρόλο".

Ο Γιανγκ δεν σέρνει το πόδι του, έτσι τρέχει

"Αν δείτε το πως δουλεύει ο Γιανγκ στο γυμναστήριο θα νομίζετε πως αυτό το παιδί δεν τραυματίστηκε ποτέ"

Για το πως δουλεύει ο Πάτρικ Γιανγκ, αλλά και για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, μας δήλωσαν: "Ο Πάτρικ είναι ένας αθλητής με ύψος 2.06, ζυγίζει 115 κιλά, είναι 24 ετών, όντας γεμάτος με μυς, έχοντας λίπος μόλις 5%. Έχει τρομερή σωματοδομή. Αν δείτε το πως δουλεύει μέσα στο γυμναστήριο θα εντυπωσιαστείτε. Θα νομίζετε πως αυτό το παιδί ποτέ δεν αντιμετώπισε τραυματισμό. Είναι ένα θαύμα της φύσης. Έχει πλούσια αθλητικά προσόντα, έχει τεράστια δύναμη, έχει μεγάλο άλμα, είναι γρήγορος για το ύψος του και είναι ένας παίκτης που ποντάρει στην έκρηξη.

Ο Γιανγκ είναι ένας παίκτης που δουλεύει πάρα πολύ σκληρά και με συνέπεια, τόσο στο γυμναστήριο, όσο και κατά την διάρκεια της προπόνησης. Είναι ένας γεννημένος αθλητής, πειθαρχημένος, ο οποίος διαθέτει και αθλητική παιδεία. Είναι σε καλή φυσική κατάσταση, είναι υγιής και μέσα από τα επίσημα παιχνίδια θα παρουσιάζεται όλο και καλύτερος. Είναι θέμα χρόνου, θα το δείτε. Σε κάθε φάση που θα πατά γερά στο παρκέ, ύστερα από κάθε καλή άμυνα, ύστερα από κάθε ριμπάουντ, ύστερα από κάθε κάρφωμα, μετά από κάθε μπλοκ, ύστερα από συνεχείς επαφές με τον αντίπαλο, θα αυξάνεται η αυτοπεποίθηση του και παράλληλα θα εξαφανιστεί κάθε ίχνος φόβου. Ήδη έχει άλλον... αέρα ύστερα από την συμμετοχή του στα ματς με Ρεάλ και Παναθηναϊκό".

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ